Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü, uzun yıllara dayanan bir geçmişi bulunmamasına rağmen, çok sayıda ulusal ve uluslararası heykel organizasyonlarına imzasını attı. Kar ve taş heykel organizasyonlarının yanı sıra, çeşitli sempozyumlar ve sergiler düzenlenmesiyle açık hava müzeleri oluşturulmasında aktif rol oynayan Bölüm, GSF’nin gülen yüzü olmaya devam ediyor.
İLKLERİ BAŞARDILAR
Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mustafa Bulat, ilk öğrencilerini 1999-2000 eğitim-öğretim yılında kabul ettiklerini hatırlatarak, “Bölümümüzün faaliyete geçmesinin üzerinden çok fazla bir zaman geçmedi, ama bölüm olarak birçok projeye ve çalışmaya imzamızı attık” dedi.
KAR HEYKELİ ORGANİZASYONLARI
GSF Heykel Bölümü’nün, Palandöken Dağı’nda 7 kez ulusal ve uluslararası düzeyde kar heykel organizasyonları düzenlediklerini anımsatarak, taş heykel sempozyumlarının da unutulmaması gerektiğini kaydetti. Gerçekleştirilen organizasyonlar sayesinde Erzurum’un defalarca açık hava müzesine dönüştürüldüğünü ifade eden Bulat, “Sarıkamış’ta donarak şehit düşen 90 bin
Türk askerinin anısına, kardan ve buzdan anıtsal heykeller yaptık. O anıtsal heykellerin her birinde, bölümümüzde öğrenim gören öğrencilerimizin büyük katkısı olduğu gibi, organizasyon ise, ülke gündeminde önemli bir yer edindi” diye konuştu.
SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ’NİN ANISINA HEYKEL ANIT YAPTILAR
Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü’nün, Sarıkamış Şehitleri için geçtiğimiz yıl da anlamlı bir projeye imzasını attığını kaydeden Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mustafa Bulat, Muğla mermeri diye tabir edilen malzemeden, gösterişli bir anıtsal heykel yaptıklarını dile getirdi. 200 ton mermer kullanılarak yapılan heykelin, Sarıkamış Şehitleri anısına Köprüköy yakınlarında bir noktaya yerleştirildiğini aktaran Bulat, “Erzurum’un dört bir yanını, üzerinde derin bir anlam taşıyan ve önemli mesajlar veren çalışmalarımızla süsleyeceğiz” şeklinde konuştu.
YÜKSEK LİSAN EĞİTİMİ BAŞLADI
Heykel Bölümü’nde, ayrıca mezun yüksek lisans eğitimi de verdiklerini açıklayan Doç. Dr. Bulat, halen yüksek lisans eğitimi alan öğrenci sayısının 25 olduğunu belirtti. Bulat, “Bölümümüz, fakültemizin ve üniversitemizin adını duyurabilmek ve kaliteli işlere imzasını atabilmek için tüm imkanlarıyla seferber edilmiş durumda. Hem kaliteli, hem de kabiliyetli bir nesil yetiştirilmesi için akademik personeller olarak bizler elimizden geleni yapıyoruz. Fakültemiz ve bölümümüz, üniversitemizin gülen yüzü olmaya devam edecektir” dedi.