Bakan Güllüce, “Hızla kentsel dönüşümü teşvik edeceğiz. Türkiye'de yaşayan her insanımız çağdaş, modern, insani olan şehirlerde, mahallelerde yaşasın. Bol bol yeşil alanı, parkı, dinlenme alanları olsun, gençler için spor alanları olsun. Bunlar da ancak kentsel dönüşümle mümkün’ dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 40-50 sene önceki teknolojinin, ekonominin, inşaat anlayışının, bilimin farklı olduğunu, bu yüzden binaların, konut stokunun standardının çok geri, çok kötü ve deprem riski taşıdığını belirterek, "Hızla kentsel dönüşümü teşvik edeceğiz. Türkiye'de yaşayan her insanımız çağdaş, modern, insani olan şehirlerde, mahallelerde yaşasın. Bol bol yeşil alanı, parkı, dinlenme alanları olsun. Gençler için spor alanları olsun. Bunlar da ancak kentsel dönüşümle mümkün" dedi.
Kentsel dönüşüm çalışmalarının zor olduğuna işaret eden Güllüce, mülkiyetle ilgili insanların hassasiyetlerinin çok yüksek olduğunu, bu yüzden uzlaşma sağlayarak yaklaşık 6 bin rakamını yakalayan Esenler halkını ve belediye başkanını tebrik etti.
Bakan Güllüce, bazı eksiklerin olabileceğini dile getirerek, "Bir nevi laboratuvar oluyor burası, bir uygulama laboratuvarı oluyor. Diğer ilçe belediye başkanlarımız, il belediye başkanlarımız, hatta diğer başka kurumların da buraya bir laboratuvar gibi bakıp, bunlardan ders çıkaracağı, yanlışları doğruları daha iyi tespit edeceği bir yer olarak düşünüyorum" diye konuştu.
KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜZESİ KURULACAK
Bakan Güllüce, Belediye Başkanı Göksu'nun Kentsel Dönüşüm Müzesi kurma düşüncesinin bulunduğunu ifade ederek, "Böyle bir şeye ihtiyaç vardı" dedi. Marmara depreminde belediye başkanlığı yaptığını belirten Bakan Güllüce, "Deprem bölgesinde çok uzun zaman çalıştım. Bodrumlarına kadar binaların indiklerini ve binaların yan yattıklarını görmüştük. İlk 3 katta kolon yok, dördüncü katta kolon 50'ye 50. 5. katta işte 20'ye 100 falan. Kolonları yukarıya doğru büyüyen garip binalar görürsünüz" ifadelerini kullandı.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, konuşmasını şöyle sürdürdü:"40-50 sene önceki teknoloji, ekonomi, inşaat anlayışı, bilim her şey farklıydı. O yüzden binalarımızın, konut stokumuzun standardı çok geridir, çok kötüdür, deprem riski taşıyan binalardır. Hızla kentsel dönüşümü teşvik edeceğiz. Türkiye'de yaşayan her insanımız çağdaş, modern, insani olan şehirlerde, mahallelerde yaşasın. Bol bol yeşil alanı, parkı, dinlenme alanları olsun, gençler için spor alanları olsun. Bunlar da ancak kentsel dönüşümle mümkün. Basın mensuplarımızın da medyamızın da bize vereceği destekle, halkımıza doğruyu, güzellikleri anlatarak bunu başaracağımıza inanıyorum."