ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çelebi'den Ankara çıkarması
Çelebi'den Ankara çıkarması
'Sarıkamış ve Çanakkale Şehitleri Koyun Koyuna'
'Sarıkamış ve Çanakkale Şehitleri Koyun Koyuna'
Hacımüftüoğlu: 'Gurur duyuyoruz'
Hacımüftüoğlu: 'Gurur duyuyoruz'
Abdurrahman Gazi'de çevre düzenlemesi
Abdurrahman Gazi'de çevre düzenlemesi
371 gıda işletmesi denetlendi
371 gıda işletmesi denetlendi
HABERLER>GUNCEL
20 Haziran 2009 Cumartesi - 04:41

“Ataya hürmet inancımızın gereği”

İl Müftü Yardımcısı Yazıcı babaya hürmet etmenin faziletlerini anlattı. Yazıcı, “Dinimiz, babaya karşı şefkatsizliği ve ona karşı en küçük kusuru bile hoş görmemiş, yasaklamıştır.” dedi.

“Ataya hürmet inancımızın gereği”

Erzurum Müftü Yardımcısı Osman Yazıcı, “Dinimiz, babaya karşı şefkatsizliği ve ona karşı en küçük kusuru bile hoş görmemiş, yasaklamıştır.” dedi. Herkesi, Pazar günü kutlanacak olan Babalar Günü’nün heyecanı sararken, Erzurum Müftü Yardımcısı Osman Yazıcı ise, babaya hürmet etmenin faziletlerini anlattı.
İSLAM DİNİNDE AİLE BÜYÜKLERİNİN ÖNEMİ
Allah’ın, İslam ahlakı ile insanların gerek sosyal, gerekse kişisel anlamda tüm haklarını güvence altına aldığını ve onlara en rahat, en huzurlu ve en mutlu şekilde yaşayabilecekleri yolu gösterdiğini belirten Yazıcı, bu yolun önemli kilometre taşlarından birisinin de, babaya olan saygı ve hürmet olduğunu ifade etti. Kur’an’da, anne ve babalara karşı bulunulması gereken tutum ve davranışlara ilişkin birçok ayet bulunduğunu, bunun yanında, konunun önemine hadislerle de vurgu yapıldığını anlatan Osman Yazıcı, “Hem dünya, hem de ahiret yaşamında saadete giden yollardan birisi de, anne ve babaların haklarına riayet etmektir.”
YAZICI: ANNE VE BABALARA SAYGISIZLIK YASAKLANMIŞTIR
Allah’ın, anne babaya karşı yapılabilecek en küçük bir şefkatsizliği ya da saygıya uygun olmayacak bir tavrı kesinlikle yasakladığını dile getiren Müftü Yardımcısı Osman Yazıcı, “Allah, içerisinde bulundukları durumun zorluğun göz önünde bulundurarak onlara karşı daima güzel söz söylenmesini ve 'öf' bile demeyecek kadar hürmetli davranılmasını emretmiştir. Bu nedenle müminler yaşlanarak, kuvvetten düşmüş olan anne ve babalarına karşı son derece itinalı, ince düşünceli ve halden anlayan bir tavır içinde olurlar. Onları rahat ettirmek için ellerinden geleni yapar, saygıda ve sevgide kusur etmemeye çalışırlar. Yaşlılığın getirdiği zorluk ve sıkıntıları göz önünde bulundurarak, onlar daha dile getirmeden tüm ihtiyaçlarını hissettirmeden gidermeye gayret ederler. Her ne olursa olsun gönül alıcı ve alttan alan bir üslup kullanırlar.
Müminler, anne ve babalarının manevi açıdan olduğu kadar maddi açıdan da herhangi bir eksiklik hissetmemeleri ve sıkıntı çekmemeleri için ellerindeki imkanları seferber ederler.” diye konuştu.  
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tec Dağlı-2 20 Haziran 2009 Cumartesi 13:27

şükretmeyi,kendisine yapılan ibâdet ve şükür le yan yana zilretmiştir.Bu da "Allah" indin deki,anne ve babanın makamını ve onlara itaat ve iyilik etmenin ne kadar önemli olduğunu gösterir.Bu yüzden anne ve babaya itaat etmek farz kabul edilir.Sevgili PeygamberimizinSAV bir hadisine dayanarak,anne ve babaya iyilik yapmak ve vazifesini yerine getirmek,insana cenneti,getirmemek de cehennemi hak ettirir, denilmektedir.Hatta insanın tövbesinin kabul edilmesi için,babasına iyilik yapması,hadis te belirtilmiştir.Bütün bunlara bakarak,dini mizde anne ve babanın kıymetinin ne denli bü yük olduğunu anlayabiliriz.Öyleyse,çocukları mızı bu değerler içerisinde yetiştirmeliyiz ki,sonra pişmanlık duymayalım.Bugün aileler arasındaki huzursuzluğun kaynağı,ne yazık ki çocuklarımızı bu yüce ölçülerin dışında yetiş tirmemizdir.Şadi Şirazi,"Çocuklarınızı kuzu gibi büyütmeyiniz ki,ileride kuzu gibi güdül mesinler" derken,onları çok iyi eğitmemizi öğütlüyor.Babalar Günü,kutlu ve mutlu olsun

Yorumu oyla      6      4  
Tec Dağlı -1 20 Haziran 2009 Cumartesi 13:05

"Allah C.C.",insanlara anne ve babalarına iyilik etmeği tavsiye etmiştir.Hatta,anne ve babaya iyilik etmek cihattan üstün tutulmuş tur."Allah"'ın rızası,babanın rızasındandır. "Allah"'ın kızgınlığı,babanın kızgınlığından dır.Bizim geleneğimizde,yeni doğan çocuk için 'anneli babalı büyüsün'dileği vardır.Bu dilek çocuğun anne ve babası ile birlikte büyümesi nin yanında,onu doğuran anne kadar,babanın varlığının da önemli bir yeri vardır.Değişen sosyal hayatta,annelerin çalışması babanın aile içindeki önemini ve rolünü değiştirmiş tir.Babanın çocuklara sevgi göstermeleri,on ların hatalarını doğru davranışlarıyla gider meleri,çocuğun bağımsız davranmasına fırsat vermeleri,olumsuz eleştirileri,çocuğun davra nışıyla ilgili yapmaları gerekir.Çocuklar ara sında ayrım yapmamaları,onlara eişit ve adil davranmaları gerekir.Çocuklar da babalarına karşı saygı göstermelerini ihmal etmemeliler. "Allah C.C.",İsra ve Lokman surelerinde,anne ve babaya iyilik etmeği, onlara karşı

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Esnaf’tan “Gıybet” mücadelesi
Erzurumlu bir esnaf, dinen de sakıncalı olarak kabul edilen ‘gıybet’e ...
Toplu ulaşımda güncelleştirme
Erzurum’da şehir içi ulaşım hizmeti sunan özel halk otobüsleri, yenileriyle ...
Güneşe hasret kaldık
Tüm Doğu Anadolu Bölgesi’nde olduğu gibi Erzurum’da da yağışlı hava etkisini ...
 
Anadolujet yolcuları Sunexpress'le de uçabilecek
SunExpress ve Türk Hava Yolları markası AnadoluJet arasında ortak uçuş ...
Erzincan fark attı
Erzurum’dan sonra Bölgenin ikinci büyük çağrı merkezi Erzincan’da açıldı. ...
Kentsel dönüşüm hız kazandı
GHA/Yakutiye Belediyesi tarafından yürütülen ‘kentsel dönüşüm’ çalışmaları ...
 
Ormancılar’a yangın semineri
Oltu'da ''Orman Yangınlarına Yönelik Alınacak Tedbirler'' semineri yapıldı. ...
Allah Erzurum’u saklasın
Doğu Anadolu bölgesinde etkili olan yağışlar yer yer büyük zararlara da ...
Lojistik Köy Erzurum’un
ERZURUM Gazetesi’nin gündeme getirdiği DDY Lojistik Köyü’nün Erzincan’a ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da 13 sektör vizyon büyütmüş; ama!
İstemihan Bulutlar
İstemihan Bulutlar
Tarihte Birlik ve Kardeşlik: 3 Ekim 2009
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Erzurum'dan Semerkant'a Uzanan Yol
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Erzurum'da bir 'temizlik' hikayesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurum'un Saklı Cenneti: Karagöl
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva