ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çelebi'den Ankara çıkarması
Çelebi'den Ankara çıkarması
'Sarıkamış ve Çanakkale Şehitleri Koyun Koyuna'
'Sarıkamış ve Çanakkale Şehitleri Koyun Koyuna'
Hacımüftüoğlu: 'Gurur duyuyoruz'
Hacımüftüoğlu: 'Gurur duyuyoruz'
Abdurrahman Gazi'de çevre düzenlemesi
Abdurrahman Gazi'de çevre düzenlemesi
371 gıda işletmesi denetlendi
371 gıda işletmesi denetlendi
HABERLER>GUNCEL
18 Haziran 2009 Perşembe - 05:03

Lojistik Köy Erzurum’un

ERZURUM Gazetesi’nin gündeme getirdiği DDY Lojistik Köyü’nün Erzincan’a kaydırılacağı yolundaki iddialara Ulaştırma Bakan’ı Yıldırım açıklık getirdi. Yıldırım Palandöken Lojistik Köyü’nün Erzurum’da kurulacağını kesin bir dille ifade ederken, Trabzon demiryolu hattının direkt Erzurum bağlantılı olması konusunda ise açıklama yapmadı

Lojistik Köy Erzurum’un

PROJE, PLANI İÇİNDE İŞLEYECEK
Ulaştırma Bakanlığı ve Devlet Demiryolları'nın modern yük taşımacılığının üssü kabul edilen lojistik köyler kurma planı kapsamında Erzurum'da da kurulması planlanan Lojistik Köy'e çevre illerin de talip olması üzerine Ulaştırma Bakanı Yıldırım, köyün planlandığı gibi Erzurum'da kurulacağını bildirdi.
BAKAN YILDIRIM NOKTAYI KOYDU
Bakan Yıldırım, "Bu köy Erzurum'da kurulacak. Başka civar bir ilde kurulması söz konusu değil.”diye konuştu. Yıldırım, “Samsun, Balıkesir, Eskişehir, İstanbul, Kayseri, Adana, İzmit, Erzurum, Konya, Uşak ve Denizli'de 13 lojistik köy kurulacak. Lojistik köyler, demiryollarının yanı sıra kara, hava ve deniz yollarıyla da entegre olacak, kombine taşımacılık hayata geçirilecek. " dedi.
PALANDÖKEN LOJİSTİK KÖYÜ
Erzurum'da Palandöken Lojistik Köyü adıyla 327 dönümlük arsa üzerinde hizmet vermesi planlanan merkezin devreye girmesiyle 200 bin ton olan yıllık taşıma miktarının iki katına çıkması hedefleniyor. 2008 yatırım planı içine alınan Palandöken'den, otomobil, kömür, demir, un, tuğla, kiremit, konteynır, seramik, gıda maddesi, su, içecek maddeleri, gübre, yem, saman taşınabilecek.
DOĞU ZENGİNLEŞECEK
'Girişimcilik, Kurumsallaşma ve Markalaşma Stratejileri' konulu panelinde Doğu Anadolu bölgesinin kalkınma sorunlarına değinen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, doğunun da zenginliğin merkezi olacağını belirterek, "Görevimiz ülkemizin batısını, doğusunu, kuzeyini, güneyini erişilebilir, ulaşılabilir yaşanabilir hale getirmektir" diye konuştu.
MEMLEKETİME BİR İŞ YAPAYIM SEVDASI
Bakan Yıldırım, yatırım yapmanın tek ve en önemli şartlarından birinin mevzuat engellerinin ortadan kaldırılması ve bölge kaynaklarına uygun yatırım alanlarının seçilmesi olduğunu belirterek, "Sadece 'Memleketime bir iş yapayım' sevdası ile yola çıkılan yatırımların geleceğinin olmadığını tecrübeler ile gördük. Yatırımın devamının önemli şartlarından bir tanesi de ortaya konan teşvik tedbirleridir. Pazara olan mesafedir. " kaydını koydu.
DOĞU ANADOLU VE GÖÇ GERÇEĞİ
“Yatırımların sadece belirli bölgelerimizde kümelenmesinin ülkenin top yekün refah ve kalkınmasına çok anlam katkı yapmayacağını hepimiz biliyoruz.”diyen Yıldırım, “ O yüzden de Ankara'nın batısı ve Ankara'nın doğusu diye bir şeyi ele aldığımızda zenginlik merkezlerinin Ankara'nın doğusunda da oluşturulması Türkiye'deki yıllardan beri devam eden göç olgusunu, bu kronik sorunumuzu gidereceği gibi bölgesel kalkınma farklılıklarını da ortadan kaldıracaktır. “dedi.
TEŞVİK VE DOĞU ANADOLU
Yeni teşvik düzenlemesiyle Doğu Anadolu Bölgesinde ciddi bir kalkınma hamlesinin başlayacağına inandığını kaydeden Bakan Yıldırım “ülkenin doğusunda da batısında da hem istihdam oluşacak hem refah artacak, top yekün kalkınmayı 785 bin kilometrelik vatan toprağımızda sağlamış olacağız. Bu bugün uğraşmakta olduğumuz terörü de ortadan kaldıracak. " vurgusunu yaptı.
 
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım:
“Doğu zenginlik merkezi olacak"
 
İHSAN SENİR-Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, doğunun da zenginliğin merkezi olacağını belirterek, "Görevimiz ülkemizin batısını, doğusunu, kuzeyini, güneyini erişilebilir, ulaşılabilir yaşanabilir hale getirmektir" dedi.
Erzincan Valiliği ve Ticaret Sanayi Odası (TSO) tarafından düzenlenen 'Girişimcilik, Kurumsallaşma ve Markalaşma Stratejileri' konulu panele katılmak üzere Erzincan'a gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, panel öncesi Valilik Toplantı Salonu'nda, Türkiye'nin önde gelen iş adamları ile bir araya geldi. Bakan Yıldırım, basına kapalı gerçekleşen ve yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından bir açıklama yaptı. Bakan Yıldırım, yatırım yapmanın tek ve en önemlişartlarından birinin mevzuat engellerinin ortadan kaldırılması ve bölgenin kaynaklarına uygun yatırım alanlarının seçilmesi olduğunu belirterek, "Sadece 'Memleketime bir iş yapayım' sevdası ile yola çıkılan yatırımların geleceğinin olmadığını tecrübeler ile gördük. Yatırımın devamının önemli şartlarından bir tanesi de ortaya konan teşvik tedbirleridir. Pazara olan mesafedir. Bu anlamda da girişimcilerimiz kaygılarını, düşüncelerini bizlerle paylaştılar. Bizim görevimiz de hem merkezi hem yerelidareler olarak bu uyarıları dikkate alıp, tedbirler almaktır. Böylece ülkemizin batısını, doğusunu, kuzeyini, güneyini de erişilebilir ulaşılabilir yaşanabilir hale getirmektir" diye konuştu.
"DOĞU DA ZENGİNLİK MERKEZİ OLACAK"
Bakan Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü: "Erzincan özelinde ülke genelinde yatırımcılığın, girişimciliğin, istihdamın arttırılmasına yönelik bölgelerinde kendi iş alanlarındaki tecrübelerini Erzincanlı yatırımcılarla, iş adamları ile paylaştılar. Şüphesiz yatırımların sadece belirli bölgelerimizde kümelenmesinin ülkenin topyekün refah ve kalkınmasına çok anlam katkı yapmayacağını hepimiz biliyoruz. O yüzden de Ankara'nın batısı ve Ankara'nın doğusu diye bir şeyi ele aldığımızda zenginlik merkezlerinin Ankara'nın doğusunda da oluşturulmasıTürkiye'deki yıllardan beri devam eden göç olgusunu, bu kronik sorunumuzu gidereceği gibi bölgesel kalkınma farklılıklarını da ortadan kaldıracak, ülkenin doğusunda da batısında da hem istihdam oluşacak hem refah artacak, topyekün kalkınmayı 785 bin kilometrelik vatan toprağımızda sağlamış olacağız. Bu bugün uğraşmakta olduğumuz terörü de ortadan kaldıracak. Ülkemizde barışı, huzuru ve güveni insanlarımızın birbiri ile kaynaşmasını dayanışmasını da büyük ortanda gerçekleştirecektir. "
TÜRKİYE’NİN KALKINMA HİKAYESİ
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise, 2003-2009 arasındaki bütün değerlendirmelere ve gelişime bakıldığında Türkiye'nin müthiş bir başarı hikayesi yazdığını ifade ederek, "Bunda Sayın Bakanımızın büyük bir katkısı oldu. Eğer Türkiye son dönemde hızla hem ticaretinde hem zenginliğinde artış sağladı ise bu altyapı olmasa maalesef hiçbir şey yapamazdık. Ben kendisine teşekkür ediyorum" dedi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu bir soru üzerine, hükümetin Kredi Garanti Fonu'na 1 milyar TL'lik bir destekle beraber 10 milyar TL'lik küçük ve orta boy işletmelere bankacılık sisteminin ulaşabilmesi için bir kefalet müessesi kurulacağını kaydederek, "Bu çerçevede kurulmuş olan müesseseyi güçlendirecek, Kredi Garanti Fonu'nun devlete, yatırımcılarımıza küçük orta boy işletmecilerimizin bankacılık sistemine daha kolay ulaşabilmeleri için TOBB olarak Kredi Garanti Fonu'nun bir an önce burada odamızda şubesini açarak yatırımcılarımızın kolaylıkla kaynağa ulaşabilme imkanını sağlayacağız" diye konuştu.
"İNDİRİMLER İÇ PİYASAYI HAREKETLENDİRECEK"
Toplantıda Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım bir gazetecinin, "ÖTV ve KDV'deki indirim süresinin uzatılmasının ekonomik canlanmayı etkileyecek mi?, Özel İletişim Vergisi'nde bir indirim söz konusu mu?" şeklindeki sorusuna, kriz zamanı vergi indirimlerinin cesaret gerektiren bir uygulama olduğunu belirterek, "Hükümetimiz krizle ilgili 60'tan fazla tedbir aldı. En son ve en önemli olan bazı temel maddelerde de vergilerde indirimdi. Dün yayınlanan kararname ile bunların süresi 30 Eylül'e kadar
bazı değişikliklerle uzatıldı. Bir kısmı eskiye döndü. Neden eskiye döndü? Hedeflenen sonucu vermediği için. Durumda değişiklik olmadığı için. Mesela 150 metrekarenin üzerindeki konutlarda vergi indiriminde herhangi bir cazibe olmadığı görüldü. Eski uygulamaya geri dönüldü. Ama çoğunda oranlar önceki ile indirilmiş arasında bir yerde, bazılarda aynen indirime devam olarak karara bağlandı. Şüphesiz bunun amacı, iç piyasadaki hareketliliği devam ettirmektir. 30 Eylül'e kadar sürecek" şeklinde konuştu.
"ÖİV İNDİRİM YOK"
Özel İletişim Vergisi (ÖİV) ile ilgili olarak bu yıl içinde herhangi bir indirimin olmadığını açıklayan Bakan Yıldırım, "Biliyorsunuz biz Türkiye'yi bilgi toplumuna taşımak istiyoruz. Onun için biz en önemli indirimi Mart ayında internette yaptık. Yüzde 25 olan Özel iletişim Vergisi'ni mobilde yüzde 5'e, sabitte de yüzde 15'ten yüzde 5'e indirdik. Amacımız iletişimi yaygınlaştırmak, ucuzlaştırmak, Türkiye'yi bilgi toplumu yapmaktır. Bu önemli bir adımdır. Bütün bütçe ple85 bin kilometrelik vatan
topraanları yapılmasına rağmen bu indirimi gerçekleştirdik. Çünkü buna hükümetimiz de inandı" dedi.
İŞADAMLARINDAN İNDİRİME TEŞEKKÜR
KDV ve ÖTV indirimlerinin gerçekleşmesinden büyük bir memnuniyet duyduklarını dile getiren TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da şöyle konuştu:"Bu aslında tulumbaya su dökmeye benzer demiştik. Bu da gerçekleşti. KDV ve ÖTV indirimleri aynı kuyudaki suyu çekmeye yarar etkiyi yarattı. Üçüncü aydan itibaren otomotiv sektöründeki bütün fabrikalarımız devletimize kısa çalışma ödeneği için talepte bulunmuştu. Yapılan KDV ve ÖTV indirimleri bütün bu fabrikaların taleplerini geri çekti. Mart'ta 13 bin olan araç satışı, Nisan'da 39 bine çıktı. O açıdan destekliyoruz."
Toplantıda daha sonra TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a Erzincan Ticaret Sanayi Odası'nın (ETSO) Şeref Üyeliği'ni temsil eden plaket ve kimlik kartı verdi.
Toplantının ardından Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Başöğretmen Salonu'nda düzenlenen 'Girişimcilik, Kurumsallaşma ve Markalaşma Stratejileri' konulu panel gerçekleştirildi. Panele Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Vali Abdükkadir Demir, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karekelle , TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoılu, Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboılu, DDY Genel Müdürü Süleyman Karaman, Kara Ulaştırma Genel Müdürü Talat Aydın, PTT Genel Müdürü Osman Tural, TEDAŞ Genel Müdürü Haşim
Keklik, Güral Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, Boydak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoılu, TOOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aynur Bektaş, eski Türkiye İhracatçılar Meclis Başkanı Oğuz Satıcı, Domino Tekstil sahibi Umut Oran, çok sayıda iş adamı ve çevre illerin Ticaret ve Sanayi Odası başkanları katıldı.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
selam 19 Haziran 2009 Cuma 10:40

ak tolgalı beyler beyi haykırdı eyy kardeşim senin ilin yatırımını çalıyor bunlar yıllarca neyini tebrik edim moderin hırsızlık olaylara at gözü ile bakmayın

Yorumu oyla      6      4  
aktolgalı 19 Haziran 2009 Cuma 10:06

Ya adam Erzincan Milletvekili orya yaparsa niye yadırganır ki. Bence tebrik etmek lazım.

Yorumu oyla      6      4  
ismet 19 Haziran 2009 Cuma 10:05

bence de bu haber biraz kandırmaca gibi.

Yorumu oyla      6      4  
misafir 19 Haziran 2009 Cuma 09:27

Lojistik köy ile ilgili erzincan gazetelerini okudum hiç biri yıldırımın evet bu köy erzurumda yapılacak dediğini yazmıyor. Başbakan'ın "Erzurum için öyle bir projem var ki en yakınlarım bile bilmiyor" dediği projeye ne oldu? "fazilet hanımın da önemli bir projesi var" dememişmiydi sayın başbakan? 12 km lik Ovit tünelini pahalı diye rafa kaldıran ve Erzincan-Trabzon 35 km tünel projesini icat eden de Yıldırım'dır. Saf olmayalım. Takipçi olalım arkadaşlar...

Yorumu oyla      6      4  
selam 19 Haziran 2009 Cuma 08:40

Yerel Gazeteler o ilin gözü kulagıdır gelişmesi için lokomotiftir gazeteci arkadaşları kutluyorum bu gazeteler sayesinde uyuyan yönetici ve halk uyanır önemli olan bu gazetelere sahip çıkmak hatalar larda olabilir çok normal hatasız bişe olmaz önemli olan hataların az olması sagılar yorgun savaşçı

Yorumu oyla      6      4  
göktürk 19 Haziran 2009 Cuma 00:03

daha büyüğü trabzon demiryolu peşini bırakmayalım denize baglanan kent artık bir liman kentidir ve tutana aşkolsun. ovit i de unutmayalım saygılarımla

Yorumu oyla      6      4  
Ejder Tepesi 18 Haziran 2009 Perşembe 09:16

Erzurum Gazetesi'ni bu konuda ve her konuda kutluyorum.Gerçekten seviyeli ve ilkeli bir medya anlayışı içerisinde hareket ediyor.Yöre mizin,böyle bir medyaya sahip olması bir gururdur.Bu konuyu gerçekten ilkeli ve seviye li bir şekilde ele aldı.Günlerdir takip ediyo rum,bu anlayış semeresini verdi. İşte fark, işte seviye.Tabii ki,kırıp dökmeden,şehrimi zin sorunlarını,anlata anlata yazarak,dile getirmeliyiz.İşte,Erzurum Gazetesi(Ve inter net sitesi)bu sorumluluğu fevkâlade yerine getiriyor.İşte böyle olmalı.Unutmayalım ki, "Tatlı dil yılanı deliğinden çırarır".Mesela bu konuda şehrimizdeki diğer bazı medyayı ta kip ettim."Allah" bir bardak suda kıyametler kopardılar. Bakan, vekiller, bürokratları yerden yere vurdular.Erzurum Gazetesi'nin tec rübesi ve sorumlu yaklaşımı işte böyle meyve sini verdi.Şehrimizin diğer medyasını da bu sorumluluğa davet etmek lazım:Erzurum Gazete sini örnek almalarını tavsiye ediyorum.Lojis tik köy Erzurum'da.Emeği olan harkesi kutlu yorum

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Görüntü kirliliğine “Akdağ” önlemi
Erzurum ve özellikle İspir, Tortum Oltu, Çat gibi ilçe yollarını da içine ...
Tarihin nabzı Erzurum’da attı
GHA/23 Temmuz Erzurum Kongresi’nin 90. yıl etkinlikleri kapsamında ERVAK ...
Erzurum çiftçisinde yağış sevinci
Erzurum'da, geçen yıla göre yağış miktarında yaşanan artış çiftçiyi sevindirdi. ...
 
Emrullah’ı yüreğimize defnettik
Konya'nın Beyşehir ilçesinde önceki gün meydana gelen trafik kazasında ...
Depoyu mescid yaptılar
GHA/Bakırcı Camii’nin ödenek sorunu yüzünden kapalı bekletilmesi, Boyahane ...
İİBF Mezunlarını uğurladı
Erzurum Atatürk Üniversitesi (AÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden ...
 
Erzurum, güzellik yarışmasında
Kemer Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 6. Kemer Altın Nar Festivali ...
İçeceğe 'Muhammed' isminin verilmesine tepki
Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN) Temsilcisi Ertuğrul ...
“Depremden korkmak yok, tedbir var”
Türk Kızılayı Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da 13 sektör vizyon büyütmüş; ama!
İstemihan Bulutlar
İstemihan Bulutlar
Tarihte Birlik ve Kardeşlik: 3 Ekim 2009
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Erzurum'dan Semerkant'a Uzanan Yol
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Erzurum'da bir 'temizlik' hikayesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurum'un Saklı Cenneti: Karagöl
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva