Başbakan R. Tayyip Erdoğan’dan Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen’e, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz’dan, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan’a, Yönetmen Kenan Işık’tan, Şarkıcı İbrahim Tatlıses’e, Adnan Oktar Hoca’dan Medyum Memiş’e varıncaya kadar, tanıdık-bildik herkes, artık Oltu Taşı tespih ve takıları kullanıyor.
OLTU TAŞI KARİZMA SİMGESİ OLDU
Halk arasında ‘Taşhan’ olarak bilinen Rüstempaşa Kervansarayı’nda Oltu Taşı tespih ve takı satışı üzerine mağazası bulunan Adem Kaya isimli esnaf, Oltu Taşı’nın ün yapmaya devam ettiğini söyledi. Sahip olduğu manyetik özelliği nedeniyle strese iyi geldiği kanıtlanmış olan Oltu Taşı’nın, Türkiye’de siyaset, iş dünyası, bürokrasi ve sanat dünyasının bile artık vazgeçilmez bir tutkusu haline geldiğini vurgulayan Kaya, erkeklerin genellikle tespih, kol düğmesi ve ağızlık, bayanların ise, takı, kolye, küpe ve yüzük konusunda adeta bağımlı hale geldiklerini dile getirdi.
SİYASET, BÜROKRASİ, SANAT VE İŞ DÜNYASI, OLTU TAŞI’NA AŞİNA
Aynı zamanda Oltu Taşı tespih ve takı imalatçısı olan Adem Kaya, Başbakan R. Tayyip Erdoğan’dan, TBMM eski Başkanı Bülent Arınç’a, Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen’den, Dengir Mir Mehmet Fırat’a, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz’dan, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan’a varıncaya kadar, siyaset ve bürokrasinin tanınmış isimlerine tespih yaptığını belirterek, Oltu Taşı’na gösterilen ilginin, bununla da sınırlı kalmadığını kaydetti.
TATLISES TESPİH SİPARİŞ ETTİ
Sanat dünyasının tanınmış simalarının da Oltu Taşı konusunda bağımlı olduğunu ifade eden Adem Kaya, “Yönetmen Kenan Işık’tan, Oyuncu Sibel Turnagöl’e, Adnan Oktar Hoca’dan, Medyum Memiş’e, İbrahim Tatlıses’ten, Kurtlar Vadisi dizisinde rol alan bazı oyunculara kadar, tanıdık ve bildik herkes Oltu Taşı tespih ve takılara aşina olmuş durumda. En son aldığım sipariş ise, İbrahim Tatlıses için bir tespihtir” diye konuştu.
OLTU TAŞI, ERZURUM İÇİN SİYAH BİR SERVET
Oltu Taşı’nın, ünü sadece Erzurum’la sınırlı kalan bir maden olmadığına dikkati çeken Kaya, Türkiye’nin, hatta yabancı ülkelerin bile artık bu turizm zenginliğine büyük bir ilgi ve alaka gösterdiğini kaydetti.
Adem Kaya, “Erzurum dışından gelenler olsun, Erzurum dışına çıkanlar olsun, mutlaka yanlarında hediye olarak Oltu Taşı’ndan imal edilen takılardan götürüyorlar. Oltu Taşı, kentimizin tanıtımına büyük katkı sağlıyor. Dolayısıyla Oltu Taşı’na gerekli ilgi ve ehemmiyet gösterilmelidir. Erzurum’a hiç gelmemiş olsalar bile, çok sayıda yerli ya da turist, Oltu Taşı vesilesiyle bu şehrin varlığından ve bu özelliğinden haberdar oluyor. Turizm için emsalsiz bir tanıtım aracı olan Oltu Taşı’nın bu avantajı mutlaka değerlendirilmelidir. Erzurum’daki kar için nasıl ki beyaz servet deniliyorsa, Oltu Taşı da, siyah servettir” şeklinde konuştu.