KRİZİN EL SANATLARINA ETKİSİ
Sosyal İşler Merkezi’nin Sorumlu Müdürü Ayşe Daş, ev hanımlarının uğrak mekanı olan birimde, krizin de etkisiyle işlerin azaldığını söyledi. Daş, “Kazım Karabekir Belediyesi Sosyal İş Merkezi’nde 100 bayan çalışıyor. Burada çalışan bayanlarımız, yaptığı işlerden belli miktarlarda para alıyorlar. Ancak krizden ötürü işlerimizde düşüş var. Fiyatlar artışa geçmesi ve maliyetlerin artmasının yanında, vatandaşın bütçesi de daralmaya doğru gitti. Bu durum da, bizleri büyük ölçüde etkiledi” dedi.
SOSYAL İŞLER MERKEZİ VE KRİZİN YANSIMASI
Dikiş-nakış ve her türlü el sanatları ürünlerinin imal edildiği ve aynı zamanda satışa çıkarıldığı Sosyal İşler Merkezi’nin, önceleri ev hanımlarının akınına uğradığını, merkeze gelen bayanların ise, kesinlikle eli boş çıkmadıklarını hatırlatan Ayşe Daş, satışlarda gözle görülür bir azalma olduğunu ve bu durumun aile bütçelerine katkıda bulunmaya çalışan ev hanımlarını korkuttuğunu ifade etti.
İŞ HACMİNDE DÜŞÜŞ
Kongre Caddesi’ndeki Hasırhan Pasajı’nda faaliyet gösteren Sosyal İşler Merkezi Sorumlu Müdürü Ayşe Daş, en büyük arzularının piyasadaki ekonomik canlanmanın yeniden sağlanması olduğunu dile getirerek, “Kazım Karabekir Belediyesi, ev hanımlarının hem meslek öğrenmeleri, hem de ürettikleri el sanatları ürünleri ile ev hanımları ve genç kızların aile bütçelerine katkı sağlamaları için böyle bir hizmet kapısı oluşturdu. Burada 100’e yakın ev hanımı ve genç kız tarafından üretilen el sanatları ürünleri satışa sunuluyor. Çok abartılı rakamları bulmasa da, burada sonuçta bir üretim ve para hareketi var. İşlerin azalması, evlerine az da olsa para götürme imkanı bulan ev hanımları ve genç kızlarımızı endişelendiriyor” diye konuştu.