Özelleştirme sürecine giren, ancak ihaleye katılan olmadığı için özelleştirme kararı geçici olarak ertelenen, başta Erzurum olmak üzere bölgedeki şeker fabrikalarında bekleyiş sürüyor. Fabrika işçileri, seçim sonrasında özelleştirme kararının yeniden hayata geçirilmesinden kaygı duyarken, Erzurum, Muş ve Iğdır’daki şeker pancarı üreticileri ise üretimde geleceğe ait bir yol haritası bulunmadığı, pancar ekicilerinin geleceklerini göremediği düşüncesini taşıyorlar.
ERZURUM gazetesi
Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bulunan şeker fabrikalarının, kapasite, teknolojik değerlerin elde edilmesinde kabul gören kriterler, yaşanan sorunlarla çözüm önerileri Muş'ta düzenlenen bir toplantı ile masaya yatırılıyor.Toplantıya Erzurum Şeker Fabrikası temsilcileri de katıldı.
BÖLGE FABRİKALARI
Muş Şeker Fabrikası toplantı salonunda düzenlenen ve üç gün sürecek olan toplantıya Muş Valisi Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Necmettin Dede, İl Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert, İl Müftüsü Dursun Ali Şeker, Türkiye Şeker Fabrikaları Teknik İşlerinde Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Abbas Sueri, Şeker Üretimi Daire Başkanı İlhan Bitlisli, Bakım Onarım ve Enerji Dairesi Başkanı Yakup Ay, Makine İmalat Daire Başkanı Necati Tepe ile Elbistan, Malatya, Elazığ, Erciş, Ağrı, Kars, Erzurum, Erzincan ve Muş şeker fabrikalarının müdür ve teknik işlerinde sorumlu müdürleri katıldı.
KAPASİTE KULLANIMI
Toplantının açılış konuşmasını yapan Muş Şeker Fabrikası Müdürü Cumhur Mehmet Demirtaş, düzenlenen toplantının önemine değindi. Toplantıda, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bulunan şeker fabrikalarının kapasite ve teknolojik değerlerin elde edilmesinde yaşanan sorunların masaya yatırılacağını söyleyen Demirtaş, "Fabrikamız meydan tesisleri, kireç ocakları, kazan dairesi, türbin dairesi, ham fabrika ve rafineri üniteleri ile makine ve enerji tesislerinde yapılacak tadilat ile yatırım işlerinin görüşülecek. Yakıtlarla ilgili yakıt alım şartnameleri, yakıtların temini ve uygulamada görülen sorunlar ile çözüm önerileri bu toplantıda görüşülecektir. " dedi.
FABRİKALARIN GELECEĞİ
Daha sonra bir konuşma yapan Türkiye Şeker Fabrikaları Teknik İşlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Abbas Sueri ise toplantının amacının geçmişin bir değerlendirmesini yapmak, oluşan tecrübelerle gelecek için hedefler belirlemek, sorunları tartışmak ve çözümler üretmek olduğunu kaydetti. Toplantının üç gün süreceğini ve tüm sorun ve çözüm önerileri masaya yatırılacağını kaydeden Sueri, "Kaynakların verimli kullanılması en çok hassasiyet göstermemiz gereken konulardandır. Faaliyetlerimizin her noktasında verimlilik temel noktamız olmalı ve enerji ile su kaynaklarını en randımanlı şekilde kullanmanın yollarını aramalıyız" diye konuştu.