3. Karakeçili Alibayramoğlulları Kumru Dağı Şenliğine, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Jandarma Alay Komutanı Ali Tapan, Karakeçili Alibayramoğulları Derneği Başkanı Abdullah Albayram, Konya ve Osmaniye'den gelen davetliler ile çok sayıda vatandaş katıldı. Şenlik bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ve şenlik ateşinin yakılmasıyla başladı. Şenliğin açılış konuşmasını yapan
KAYI BOYUNUN GELENEKSEL ŞÖLERİ
Vali Süleyman Kamçı, 3. Kumru Dağı Şenliğinin her yıl Nisan ayının son
pazar günü geleneksel olarak kutlandığını belirterek, "Kayı boyuna dayanan Karakeçili Aşiretini dostluk, kardeşlik, mertlik ve dayanışma duyguları ile bir araya getiren, 3. Kumru Dağı Şenliğinde, bir kez daha sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Orta Asya'dan akınlarla gelen Oğuz Türklerinden yerleşik hayata geçenler Türkmen, göçebe hayatını sürdürenler de oymak, boy, aşiret ve Yörük gibi isimlerle anılmaktadır. Anadolu'nun dört bir yanında yayılan aşiretlerimiz, gelenek ve göreneklerimizi
bugünlere taşımışlardır. Karakeçili Aşiretini bir araya getiren bu şenlik, kültürümüzü yaşatma, dostluk ve kardeşliği yayma konusunda samimi gayret ve inancın bir göstergesidir. Karakeçili Alibayramoğulları Aşireti gibi bütün aşiretlerimizin, Türklüğe has kültürel değerlerimizi yaşatmak, insanları din, cinsiyet, dil ve ırk ayrımı gözetmeden sevip bağrına basmak ve bu değerlerimizi gelecek nesillere aktarmak konusundaki, örnek yaşamlarını takdir ediyoruz. Bugün Türk tarihindeki yer ve önemiyle bilinenKarakeçili Alibayramoğulları Aşireti mensuplarının, kendi öz kültürümüzü, gelecek nesillere en işi şekilde aktarmak amacıyla geleneksel hale getirdikleri 3. Kayı Karakeçili Kumra Dağı Şenliğinin, daha nice yıllara böylesi birlik ve beraberlikle ulaşmasını diliyor ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
TARİHİMİZİ BİLMİYORUZ
Kayı Karakeçili Alibayramoğulları Derneği Başkanı Abdullah Albayram, ise kendi tarihine, kendi ülkesine, gelenek ve göreneklerine öylesine yabancı bir nesil yetiştiğini ifade ederek, "Bu anlamda köklü eğitim almak, inanmak ve çaba sarf etmek gerekir. Bu saydığımız meziyetler okulda, sokakta, televizyonda ve internette değil evde kazandırılmalıdır. Türk toplumunun örf ve adetlerini hele hele Türkçe'mizi çocuklarımıza öğretmek çağ dışılık olarak algılanmamalıdır. Bunun yanında batı tarzı kültürlere sırtını çevirip tamamen doğu kültürüne kucak açmış bir kesimin de Türk kültürünü yozlaşma çabaları artarak devam etmektedir. Onlarında yaptığı diğerinden farklı değil. Yine uyduruk yeni kökü dışarıda bir kültür yaşatma çabası mevcuttur. Ben şenliğin hazırlanmasında maddi, manevi ve bedeni emeğini esirgemeyen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunarım" diye konuştu.
KUMRU DAĞINDAN KARAKEÇİ İNDİRİLDİ
Konuşmaların ardından geleneksel olan kumru dağından karakeçi indirildi, at üzerinde gelin gezdirildi, yerel ve ulusal Türk Halk Müziği sanatçıları konser verip, aşıklar atışması yapıldı. Unutulmaya yüz tutmuş yerel değerlerin tanımı yapıldı. Misafirlere etli firik pilavı ikramı yapıldı.