ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutan Hakka yürüdü
Kutan Hakka yürüdü
Dal’dan Orhan Ovacıklı’nın fedakarlığına teşekkür
Dal’dan Orhan Ovacıklı’nın fedakarlığına teşekkür
Küçükoğlu: ‘Cumhurbaşkanımız Filistin'e sahip çıktı’
Küçükoğlu: ‘Cumhurbaşkanımız Filistin'e sahip çıktı’
ESKİ Horasan’daki sorunu çözdü
ESKİ Horasan’daki sorunu çözdü
Jandarmadan düzensiz göçle mücadele
Jandarmadan düzensiz göçle mücadele
HABERLER>GUNCEL
21 Mayıs 2009 Perşembe - 04:16

Dünya bizi konuşuyor…

2011’le Dünya Kış Sporları vizyonuna çıkan Erzurum, şimdi de Türk Dünyası’nda ‘marka tarih kenti’ olma yolunda…

Dünya bizi konuşuyor…

2. Türk Şöleni bugün başlıyor. Kırgızistan, Kazakistan, Tacikistan, Türkmenistan, Azerbaycan, Özbekistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Irak Türkmen Cephesi ve Batı Trakya’dan şölene katılacak olan bilim adamları ve sanatçılar dün Erzurum’a geldi.
KARABEKİR ONUR KONUĞU
Şölene davet edilen Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev’in daha önceden programlanmış bir toplantı sebebiyle şölene katılamayacağı bildirildi. Aliyev şölene kutlama mesajı gönderdi. 2.Türk Şöleni’nin onur konuğu Kazım Karabekir Paşa’nın kızı Timsal Karabekir olarak kaydedildi. Karabekir dün Erzurum’a gelerek, şölenin Güneş Vakfı’yla birlikte düzenleyicisi olan Atatürk Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Koçak’ı ziyaret etti.
KARABEKİR’İN ERZURUM SEVDASI
Güneş Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. Ceylan tarafından ağırlanan Karabekir, Erzurum’un kendisi için ayrı bir anlam taşıdığını belirterek, “Erzurum’da düzenlenen bir şölene onur konuğu olarak davet edilmek, benim için şereflerin en büyüğüdür.” dedi. Babası Kazım Karabekir’in, Doğu Anadolu’yu Ermeni işgalinden kurtardığını hatırlatan Karabekir, babasının, Erzurum’a özel bir ilgisinin olduğunu, benzer duyguları kendisinin de taşıdığını söyledi.
TÜRK DÜNYASI ERZURUM’DA
21-24 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan  2. Türk Şöleni kapsamında, Türk Dünyası’nın bilim adamları, düşünür, siyasetçi ve sanatçıları Erzurum’da buluştu.. Türk Dünyası Fidanlığı’na ağaç dikimiyle bugün başlayacak olan etkinlikler; konferanslar, sergiler, aşıklar şöleni, panel, tiyatro gösterileri, cirit ve müzik şölenleriyle süslenecek.Şölende Türk Dünyasını tanıtan bir sinevizyon gösterisi sunulacak.
DOĞU ANADOLU’DA BİR İLK
2.Türk Şenlikleri kapsamında Doğu Anadolu Bölgesi’nde ilk kez bir mitoloji sergisi açılacak. Türk Mitoloji Sergisi’nde, Şu’dan Manas’a, Saka’dan Alper Tunga’ya, Oğuz Kağan’dan Türeyiş’e, Saltukbuğra’dan Kurtuluş’a kadar, Türk Dünyası’nın azametini sergileyen destanlara kaynaklık eden tüm öğeler gösterime çıkacak.
ORTAASYA’DAN ERZURUM’A
Türk Dünyası Aşıklar Şenliği’nin de gerçekleştirileceği şölende, yüzü aşkın Türk şairinin eseri, Şiir Şenliği’nde seslendirilecek. Şölen kapsamında “açlık kurbanları” isimli, Türk Dünyası’na ait ortak ilhamları ifade eden bir tiyatro gösterisi yapılacak. Şenliğin final bölümünde Türk Destanlarının ana teması olan kahramanlığı vurgulamak amacıyla, gökbörü ve cirit gösterisi gerçekleştirilecek, at üstünde ok atma yarışları yapılacak.
BİLİMSEL ETKİNLİK
Türk Şöleni’nin 2. gününde “Bütün Yönleriyle Türk Dünyası” konulu bir panel düzenlenecek.
Panelde, Özbekistan Türkiye Büyükelçisi  Kadirov “ Özbekistan Üzerine…”, Nurmemmed “Türkmenistan Üzerine…”, Azerbaycan Tarih Kurumu Başkanı Mustafazade “Azerbaycan Tarihi”, Kazak Edebiyat Enstitüsü Müdürü Kaskabas “Kazak Dili ve Edebiyatı”, Sayem “Yemende’ki Türk Varlığı”, Batı Trakya Sivil Toplum Lideri Işık Ahmet “Trakya’daki Türk Varlığı”, Muratlı “Irak Türkmenleri” ve Doğu Türkistan Vakfı Başkanı Göktürk ise, “Doğu Türkistan’da Türk Varlığı” konulu bildiri sunacak..
HALKA DAVET
Güneş Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, Türk Şöleni’nin Atatürk Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirildiğini, gelenekselleştirilen şölenin Erzurum’un tarihi ve kültürel tanıtımı açısından fevkalade önemli bir işlevi olduğunu bildirdi. Prof. Dr. Ceylan şölenin halka açık olduğunu, Tüm Erzurumluları şölende görmek istediklerini belirtti.
ŞÖLENE MEDYA İLGİSİ
2. Türk Şölenine Türk Dünyası medyası yoğun ilgi gösterdi. Türk Cumhuriyetlerinden çok sayıda medya mensubu Erzurum’a geldi. 2. Türk Şöleni’nin Şiir ve Aşıklar Şenliği bölümüyle, panelin tamamının Bengütürk ve Türkmeneli Tv tarafından yer yer naklen yayımlanacağı öğrenildi. Şölen Kazakistan, Azerbaycan ve Türkmenistan tv’lerinde yayımlanacak.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Talat DÜndar dundar@hacettepe.edu.tr 21 Mayıs 2009 Perşembe 08:38

Bu şölenden ben de büyük mutluluk duymaktayım. Dilerimki ortak dil birliği kurulur ve bütün lehçeler tek bir dille konuşulur,son 50 yıldır kendi öz türkçemiz bir çok değişiklere uğradı zaman,zaman yeni üretilen bazı cümleleri bizler dahi anlamakta zorlanıyoruz. Türk dil kurumu bu konuyu ele alacağını ümit ederim.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğu'da Türk Dili Şöleni
TDK Başkanı Prof. Dr.Akalın, TDK tarafından Türkçenin en büyük sözlüğünün ...
Türkçe, Dünya’nın en zengin dili
GHA/A.Ü. Edebiyat Fakültesi Türk Dili Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. ...
Göksan güven tazeledi
Kıbrıs Türk Kültür Derneği’nin Olağanüstü Genel Kurulu yapıldı. Pazar ...
 
Erzurum’un kış raporu
İHA/Erzurum, 2009 kış sezonunu kurak ve ılık geçirdi. Geçtiğimiz yıllara ...
Korkut “baskın”ı yalanladı
GHA/Yakutiye Belediyesi’ne bağlı zabıta ekiplerinin, Şükrüpaşa’daki Kazımkarabekir ...
“Tapu değişikliği” uyarısı…
Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Ali Ataman, kat irtifaklı tapusunu, kat ...
 
Yürekler birleşti
Büyük Türk Milleti 19 Mayıs 1919’la başlayan Türk Destanı’nın 90. yılını ...
"Tarihimizle gurur duyuyoruz"
TBMM Başkanı Toptan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin hangi zor şartlar ...
Optisyenler Erzurum’da buluşacak
GHA/Erzurum Gözlükçüler ve Optisyenler Derneği Başkanı Mahmut Efe, Pazar ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Üstümüze pislik yağıyor niye?
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Sosyal Çürüme: Sessiz Çöküşün Ayak Sesleri mi?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da 13 sektör vizyon büyütmüş; ama!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Erzurum'da bir 'temizlik' hikayesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurum'un Saklı Cenneti: Karagöl
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva