ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Aydın siyasi gündemi değerlendirdi
Aydın siyasi gündemi değerlendirdi
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
HABERLER>TÜRKİYE
2 Temmuz 2015 Perşembe - 00:56

‘Allah yolumuzu açık etsin’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Millete hizmet yolunda emeklilik veya atıl durumda kalmak diye bir durumu ben şahsen asla kabul etmiyorum. Allah aşkımızı, sevgimizi, muhabbetimizi, dirayetimizi eksiltmesin. Allah yolumuzu açık etsin.” dedi

‘Allah yolumuzu açık etsin’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eski Milletvekilleri ile İftar Sofrasında Bir Araya Geldi

Önceki dönemlerde TBMM’de görev yapmış yaklaşık 600 eski milletvekili ile iftar sofrasında bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Millete hizmet yolunda emeklilik veya atıl durumda kalmak olmaz. Allah ömür ve sağlık verdikçe, bedenimiz ve zihnimiz çalışmaya devam ettiği sürece hizmet kervanında yer almaya hep birlikte devam edeceğiz. Ülkesi ve milleti uğrunda aşkla çalışanın yorulması da, darılması da olmaz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki dönemlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) çatısı altında halkın temsilcisi olarak görev yapmış, yaklaşık 600 eski milletvekili ile iftar sofrasında bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda gerçekleşen iftarın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, davetlilere hitaben bir konuşma yaptı.

Konuşmasına, “Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne, milletin evine hoş geldiniz. Bugün bu iftarı siz eski başbakanlarımızla, eski milletvekillerimizle birlikte yapmanın memnuniyeti içindeyim” sözleri ile başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 40 yılı bulan siyasi hayatının çeşitli aşamalarında birlikte olduğu arkadaşlarının yanı sıra, çeşitli siyasi partilerin çatısı altında TBMM’de görev yapmış, siyasetin her kademesinde sorumluluk üstlenmiş arkadaşlarının da aralarında olduğunu belirterek, “Burada olan ve olmayan tüm eski milletvekillerimize, ülkemize ve milletimize verdikleri hizmetler için şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

“SİYASET, HİZMET BOYUTUYLA ÇOK HAYIRLI, ANCAK ÇOK MEŞAKKATLİ BİR UĞRAŞ”

Siyasetin, hizmet boyutuyla çok hayırlı; ancak süreci itibariyle de çok meşakkatli bir uğraş olduğunu yakinen bildiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasi hayatın akışı içinde kişinin önüne engeller çıkabildiğini kaydetti ve şöyle dedi: “Bu sıkıntıların hepsini de kendi hayatında yaşamış bir insan olarak, tüm siyasetçilerin hissiyatını ifade ettiğime inanıyorum. Evet, 40 yılı bulan siyasi hayatımızda gün oldu mevzuat duvarlarıyla karşılaştık. Gün oldu kendimizi mahkeme kapılarında bulduk. Gün oldu dünyayı cezaevinde, demir parmaklıkların arkasından seyretmek zorunda bırakıldık. Gün oldu darbe tehditlerine, ölüm tehditlerine, siyasi suikastlara maruz kaldık.”

“BELEDİYE BAŞKANLIĞINI BİZE YAKIŞTIRMAYANLAR CUMHURBAŞKANLIĞIMIZA ŞAHİT OLDULAR”

Bunları önce Allah’ın yardımı, sonra Türk milletinin dirayeti ve birlikte yol yürüdüğü arkadaşlarının desteği ile aşmayı başardıklarını sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Bize ve arkadaşlarımıza İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını bile yakıştıramayanlar, Başbakanlığımıza, Cumhurbaşkanlığımıza şahit oldular. Aynı şekilde, arkadaşlarımın da Meclis’te her kademede; milletvekili, komisyon başkanı, grup başkanvekili, meclis başkanvekili, meclis başkanı olarak; hükümette bakan olarak; parti organlarında yönetici olarak görev yapmalarına şahitlik ettiler.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, pek çok siyasetçinin benzer hikâyelerinin olduğuna, siyasetin akışı içinde çeşitli sebeplerle zaman zaman konumlarının değişebildiğine işaret ederek, kurucusu olduğu partinin ‘3 dönem kuralı’ sebebiyle, geçmişteki başarılarını yakından bildiği pek çok arkadaşının bugün Meclis dışında kaldığını dile getirdi. “Hem siyaset, hem de hizmet, sadece Meclis çatısı altında yürütülen faaliyetler değildir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu durumun hayırlı sonuçlara vesile olacağına inandığını söyledi.

“TÜM ESKİ MİLLETVEKİLLERİNE ÜLKEYE VE MİLLETE VERDİKLERİ HİZMETLER İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Geçmiş dönemlerde milletvekili olan ancak bugün Meclis’te yer almayan tüm eski milletvekillerine ülkeye ve millete verdikleri hizmetler için teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gerek üç dönem kuralı sebebiyle, gerekse başka sebeplerle bu dönem Meclis’te yer alamayan tüm arkadaşlarım için bu sürecin bir nefeslenme, bir yenilenme fırsatı olduğuna inanıyorum. Her bir arkadaşımdan bu süreci en verimli şekilde değerlendirmesini bekliyorum. Türkiye’nin siyasette, iş hayatında ve kamuda bu kadronun hizmetlerine daha çok ihtiyacı olduğuna inanıyorum” ifadelerine yer verdi.

“ÜLKESİ VE MİLLETİ UĞRUNDA AŞKLA ÇALIŞANIN YORULMASI DA, DARILMASI DA OLMAZ”

Bunu bir birikim olarak niteleyen ve bu birikimi temsil eden eski milletvekillerinin önümüzdeki dönemlerde gerek STK’larda, gerekse siyasi hayatın içinde yer almalarının önemli bir hazine olacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hiçbir ülke, hiçbir toplum böyle kıymetli bir birikimi gözden çıkarmaz, çıkaramaz. İnşallah önümüzdeki dönemde buradaki her bir arkadaşım yeniden ve daha donanımlı bir şekilde ülkenin ihtiyacı olan her alanda görev üstlenecek, üretkenliğini ortaya koyacaktır. Millete hizmet yolunda emeklilik veya atıl durumda kalmak diye bir durumu ben şahsen asla kabul etmiyorum. Allah ömür ve sağlık verdikçe, bedenimiz ve zihnimiz çalışmaya devam ettiği sürece hizmet kervanında yer almaya hep birlikte devam edeceğiz. Rahmetli Neşet Ertaş’a babası ‘Aşkınan çalışan yorulmaz’ diyor. Evet, ülkesi ve milleti uğrunda aşkla çalışanın yorulması da, darılması da olmaz. Ben burada yüreği ve zihni aşkla dolu bir kadro görüyorum. Allah aşkımızı, sevgimizi, muhabbetimizi, dirayetimizi eksiltmesin. Allah yolumuzu açık etsin.”

7 HAZİRAN SEÇİM SONUÇLARI: “ORTAYA ÇIKAN FOTOĞRAFA UYGUN ŞEKİLDE YOLUMUZA DEVAM ETMELİYİZ”

Türkiye’nin 7 Haziran seçimleriyle birlikte yeni bir döneme girdiğini, 3 Kasım 2002 seçimlerinin ardından başlayan tek parti iktidarları döneminin 7 Haziran’da sona erdiğini ve her seçim gibi bu seçimin de milletin takdir ettiği şekilde neticelendiğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bize düşen, bu takdire saygı göstermek ve ortaya çıkan fotoğrafa uygun şekilde yolumuza devam etmektir. Esasen siyasetin imkânları ve kabiliyetleri böyle dönemlerde çok daha fazla önem kazanır. Zor şartlar altında millete hizmet mücadelesini sürdürmek de takdir edilmesi gereken bir durumdur” dedi.

“MİLLET BİZİ BU MAKAMA, BÖYLE GÜNLERDE ÜLKEYİ SAĞ SALİM GÜVENLİ LİMANLARA ULAŞTIRMAMIZ İÇİN GETİRDİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Meclis’te temsil edilen siyasi partilerin böyle bir imtihanla karşı karşıya olduğunu, bu imtihanı başarıyla verenlerin önümüzdeki dönemde milletten hak ettiği mükâfatı alacağına inandığını söyleyerek konuşmasına şu değerlendirmelerle devam etti: “Bu süreçte kendi siyasi ve kişisel hesaplarını ülkenin ve milletin ihtiyaçlarının önüne koyanlar da hiç şüphesiz milletimizden gerekli karşılığı göreceklerdir. Bir azınlık hükümetinin Türkiye’nin sıkıntılarına çare olamayacağı kanaatindeyim. Türkiye’nin 1970’lerden itibaren tüm siyasi, sosyal, ekonomik, diplomatik sıkıntılarına da, başarılarına da şahitlik etmiş birisi olarak bu sürecin en sağlıklı şekilde yürümesini arzu ediyorum. Cumhurbaşkanı sıfatıyla bu konuda üzerime düşen görevlerimi yapıyorum, yapmaya devam edeceğim. Millet bizi bu makama işte böyle günlerde ülkeyi sağ salim bir şekilde güvenli limanlara ulaştırmamız için getirdi. Anayasanın verdiği yetkiler çerçevesinde ve milletimizden aldığımız güçle Türkiye’nin bu dönemi, ya yeni hükümeti kurarak ya da kurulmaması halinde seçime giderek; ama en sıkıntısız, en hasarsız şekilde geçirmesini inşallah sağlayacağız.”

İftar programında bulunan eski milletvekillerine hitaben, “Gerek bu süreçte, gerekse bundan sonraki dönemde sizlerin fikirlerini, değerlendirmelerini önemli görüyorum” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün TBMM Başkanlığı için ilk tur seçimlerin yapıldığını ve beklenen sonucun ortaya çıktığını hatırlatarak yarın Meclis Başkanı’nın belirlenmiş olmasını temenni ettiğini söyledi. Sonraki süreçte ise Meclis’teki idari yapılanmanın komisyonlarla birlikte gerçekleşeceğini sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Daha sonraki süreçte bizler de üzerimize düşen görevi inşallah yapacağız” şeklinde konuştu.

“KAPIMIZA DAYANAN SIKINTILARIN AŞILMASINDA HEPİMİZE DÜŞEN GÖREVLER VAR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, işlerini istişareyle yürütmenin en önemli ayırt edici vasıfları olduğunu hatırlatarak, “Türkiye’nin önümüzdeki döneminin mimarisini sizlerle beraber gönül birliği, fikir birliği içinde oluşturmak arzusundayım” dedi ve şöyle konuştu: “Bakınız bugün Türkiye bilhassa Suriye, Irak ve Ukrayna’daki gelişmelerden doğrudan ve çok derin şekilde etkileniyor. Yine küresel ekonomik krizin komşumuz Yunanistan başta olmak üzere çeşitli ülkelerdeki olumsuz etkilerini hep birlikte takip ediyoruz. Seçim döneminde şahit olduğumuz hadiselerin vahametinin farkındayız. Tüm bunlar Türkiye için iyi fotoğraflar değildir. Kapımıza dayanan sıkıntıların aşılmasında herkese, hepimize düşen görevler var. Bilhassa eski milletvekillerimizin birikimini, tecrübesini çok iyi şekilde değerlendirmemiz gerektiğini düşünüyorum.”

“ALLAH BU MÜBAREK AYI HEM BİREY, HEM DE MİLLET OLARAK KURTULUŞUMUZA VESİLE KILSIN”

Bu sıkıntıların aşılması noktasında bazı eski milletvekilleri ile doğrudan Cumhurbaşkanlığında mesai yaptıklarını ve yapacaklarını, bazıları ile sivil toplum kuruluşları çatısı altında iş birliği içinde olduklarını ve olacaklarını, bazıları ile de bugünkü programda olduğu gibi çeşitli vesileler oluşturarak bu çalışmaları sürdüreceklerini; farklı yerlerde, farklı konumlarda faaliyet gösteren engin siyasi tecrübeye sahip arkadaşlarının birikimlerinden faydalanmak istediklerini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle tamamladı: “Bu iftar inşallah arzu ettiğimiz istişare mekanizmasının ilk adımı olacaktır. Allah bu mübarek ayı hem birey, hem millet olarak inşallah kurtuluşumuza vesile kılar. Bir kez daha Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni teşrifiniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ederek hayırlı akşamlar diliyor, Allah bizleri Ramazan Bayramı’na da bu şekilde kavuştursun diyorum.”

 
Türk Dünyası’nda tarihi adım
 
TİM Erzurum verilerini açıkladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Millet amirdir, biz memuruz’
Davutoğlu, "AK Parti ilk andan itibaren 'biz milli iradeye saygılıyız. ...
Doğu Türkistan’daki Katliama tepki
Turbay, Doğu Türkistan’da Çin tarafından gerçekleştirilen katliamlara ...
'Yeni bir Selçuklu ruhuna ihtiyaç hissediyoruz'
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Yeni bir Selçuklu ruhuna, yeni bir Selçuklu ...
 
‘Siyasetin temeli ahlak ve doğruluktur’
Türkiye’de yaşayan, bu toprakları vatan olarak gören herkesin, sosyal ...
‘Her çile bizim için şereftir’
Yürütülen mücadelenin tek bir gayesinin, tek bir hedefinin olduğunu vurgulayan ...
Davutoğlu, AK Parti Meclis Başkan Adayını açıkladı
AK Parti'nin Meclis Başkan adayını açıklayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, ...
 
‘Mücadelemizi sürdüreceğiz’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Buradan tüm milletime sesleniyorum, tüm dünyaya ...
Görmez ’den provokasyon uyarısı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Hollanda’da İslam karşıtı ...
‘En büyük sığınağımız millet’
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Dışarıdaki ve içerideki ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva