Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ferdi Tanır, yaptığı açıklamada, günlük kişi başı tüketimin 500 grama ulaştığı ekmeğin üretimi sırasında hijyen kurallarına yeterince özen gösterilmediğini söyledi.
Ekmek yapımında kullanılan suyun temiz olması, unun iyi elenmesi ve yoğurma kazanlarının temizliğinin hijyen konusunda çok önemli faktörler olduğunu belirten Doç. Dr. Tanır, ''Yüksek teknoloji kullanmak ekmeği sağlıklı yapmaz. Önemli olan, üretim aşamasından, satışına ve tüketime kadar olan süreçte hijyenin korunması'' dedi.
Sıcak geçen günler nedeniyle çoğu fırın çalışanının maske, eldiven ve başlık gibi giysileri kullanmadığına dikkati çeken Doç. Dr. Tanır, ''Yapılan tüm denetimlere rağmen bazı fırınlar kurallara uymamakta ısrar ediyor. Oysa ekmek, hamur karıcısından tutun, pişiricisine kadar, el değmeden hazırlanmalı" diye konuştu.
Ekmeğin pişirilmesi kadar, tüketiciye sunulmasında da hijyen kurallarının önemine değinen Doç. Dr. Tanır, ekmeklerin pişirildikten sonra bekletme yerleri ile konulan sepetlerin temiz olması gerektiğini bildirdi.