ERZURUM(GHA) – İran Urumiye üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hassan Sedghi, Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ni ziyaret etti. Beraberinde Urumiye Üniversitesi İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hassan Heidari ile birlikte İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne gelen Rektör Sedghi’ye, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz eşlik etti. Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Erkan Oktay’la görüşen konuk üniversite yöneticileri, ülkelerin, uluslararası manada bilim üretilmesine katkı sunması gerektiğini kaydederek, bunun yolunun da, karşılıklı öğrenci ve öğretim üyesi mübadelesinden geçtiğini söyledi. İran’daki birçok üniversitede Atatürk Üniversitesi’nin yetiştirdiği bilim adamlarının görev yaptığını, bununla birlikte Erzurum’da İranlı ve Azerbaycanlı üniversite öğrencilerinin de çoğunlukta olduğunu dile getiren Sedghi, bu ilişkilerin kapsamının genişletilmesi ve bilimsel bilgi üretilmesinde Türkiye ve İran’ın ortak çalışmalar yapması gerektiği görüşünü savundu.
Rektör Sedghi, “Biz istiyoruz ki, üniversitelerimiz birbirleriyle sosyal, ekonomik ve kültürel manada işbirliği içerisinde olsunlar. Birbirimizden faydalanalım, güç olalım. Bilim üretiminde sizler bizim potansiyellerimizden, bizler de sizin potansiyellerinizden istifade edelim. Çünkü bizi birbirimize yakın kılan birçok ortak değerimiz var.”şeklinde konuştu.
Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Erkan Oktay da, Urumiye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedghi ile İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Heidari’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
OKTAY, İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ’Nİ ANLATTI
Dekan Yardımcısı Oktay, konuklarına Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi hakkında bilgiler de verdi. İİBF’nin, öğrenci sayısını her yıl artırdığını belirterek, yılda ortalama bin yeni öğrenciyle Atatürk Üniversitesi’nin gözde fakültelerinden birisi haline geldiğini söyledi. Öğrenci sayısının bu yıl 3 bin 500’e çıkarılmasının hedeflendiğini vurgulayan Oktay, fakülteye yeni bir ek bina kazandırılmasıyla birlikte öğrenci mevcudunun 5 bini bulacağını ifade etti.
Prof. Dr. Oktay, 3 ay önce kendilerinin de Urumiye bölgesine gittiklerini hatırlatarak, “Sayın Dekanımız Prof. Dr. Orhan ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Kaya ile birlikte üç ay önce bizler de Urumiye’deydik. Urumiye Üniversitesi’nde oldukça faydalı temaslarda bulunduk. Üniversitelerarası işbirliği protokolü üzerinde bir dizi çalışmada bulunduk. Üniversitelerin birbirleriyle yakın ilişkiler kurması ve ortak bilimsel çalışmalar yürütmesi gerektiği fikrine bizler de katılıyoruz. Zaten üniversitemizin bu manada oldukça kayda değer girişimleri bulunuyor.” şeklinde konuştu.