ERZURUM(GHA) – Erzurum’un adeta yeni imajı olan Ata Botanik Park’ta, ikinci etap düzenleme çalışmalarına başlandı. Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nde öğrenim gören 40 öğrenci, Ata Botanik Park’ta 50 dönümlük bir alanı daha kullanıma açabilmek için çalışıyor.
Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük, dünyanın ise sayılı botanik bahçeleri arasında bulunan Ata Botanik Park, büyümeye devam ediyor. Atatürk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nde öğrenim gören 40 öğrenci, Botanik Ata Botanik Park’ta 50 dönümlük bir alanı daha kullanıma açabilmek için yoğun bir uğraş veriyor.
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Atatürk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Yılmaz, ta Botanik Parkı büyütmeye ve görsel manada zenginleştirmeye devam ettiklerini söyledi.
GÖRSEL ZENGİNLİK
Dekan Yılmaz, “Bu yıl 50 dönümlük bir düzenleme daha yapacağız. Atatürk Üniversitesi olarak amacımız Türkiye’nin ve dünyanın güzel bahçelerinden birini Erzurum’a kazandırmak. Erzurum, bilindiği gibi, yüksek rakımlı bir bölge. Burada bir bahçe yapmanın kendine özgü zorlukları var. Fakat biz tüm zorlukları geride bırakıp güzel bir bahçe kurmayı başardık. Ata Botanik Bahçesi’nde Erzurum’da ilk defa denediğimiz ve iyi sonuçlar aldığımız türler var. Mesela; ıhlamurlar, meşeler, armut türleri, Japon orjinli bir ağaç olan glediçyalar, huş türleri, ibreli ağaçlar akasyalar ve yine daha önce denenmemiş yer örtücü bitkiler. Bitkileri, düzenlemede kullandık ve başarılı olduk. Bölgemize uygun daha farklı ağaç türleri getirtip bahçemize dikmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.
MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ’NE BU YIL YENİ ÖĞRENCİLER GELİYOR
Yeni düzenlenen 50 dönümlük alanda meyve bahçeleri, oturma alanları, koşu ve yürüme yolları gibi donatılar bulunacağını kaydeden Hasan Yılmaz, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nde öğrenim gören öğrencilerin, böylece staj imkanına da kavuşmuş olduklarını dile getirdi.
Öte yandan yeni eğitim öğretim sezonunda Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’ne 40 yeni öğrencinin geleceğini kaydeden Yılmaz, “Fakültemizde halen Peyzaj Mimarlığı Bölümü aktif. Bünyemizde İç Mimarlık, Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlamacılığı gibi bölümler de var. Bu yıl Şehir ve Bölge Planlamacılığı Bölümü’ne 30 öğrenci almayı hedefliyoruz.” diye konuştu.
Ayrıca fakültenin fiziki anlamda ihtiyacını karşılayabilecek bina arayışına da girdiklerine dikkati çeken Dekan Yılmaz, Güzel Sanatlar Fakültesi’ne önümüzdeki yıl yeni bir bina kazandırılacağını hatırlatarak, “Büyük bir ihtimalle Güzel Sanatlar Fakültesi’nin yerine de, biz taşınacağız.” dedi.