ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
3 kilo metamfetamin ele geçirildi
3 kilo metamfetamin ele geçirildi
Jandarmadan tarihi eser operasyonu
Jandarmadan tarihi eser operasyonu
Polonya’dan 28 madalya ile döndüler
Polonya’dan 28 madalya ile döndüler
Üniversiteliler Filistin’e destek için yürüdüler
Üniversiteliler Filistin’e destek için yürüdüler
Jandarma aranan 43 kişiyi yakaladı
Jandarma aranan 43 kişiyi yakaladı
HABERLER>GUNCEL
15 Mayıs 2009 Cuma - 03:49

Türk Şöleni coşkusu

Erzurum 21 ile 23 Mayıs tarihleri arasında 2.Türk Şöleni’ne ev sahipliği yapacak. Güneş Vakfı ve Atatürk Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan etkinlik kapsamında Türk Dünyası’nın ünlü düşünür, sanatçı ve siyasetçileri Erzurum’da toplanacak. Dört gün sürecek şenlik çerçevesinde Türk Dünyası Şiir ve Müzik şölenleri yapılacak, panellerle Türk Dünyası’nın meseleleri ele alınacak.

Türk Şöleni coşkusu

TÜRK DÜNYASI’NDA ERZURUM DAMGASI
Atatürk Üniversitesi ve Güneş Vakfı’nın gerçekleştireceği Türk Dünyası Şöleni’yle Erzurum, önemli bir tanıtım fırsatı yakalayacak Trakya’dan Azerbaycan’a, Özbekistan’dan Tacikistan’a kadar Türk Dünyası’nın yüreği Erzurum’da atacak. Etkinlikle il, Türk dünyasındaki önemini bir kez daha vurgulayacak.
ERZURUM BİR TARİH MARKASI
Geçen yıl düzenlenen 1. Türk Şöleniyle, Türk Dünyası’nda önemli bir yer edinen Erzurum, Güneş Vakfı’nın geleneksel hale getirdiği etkinlikle, tarihsel konumunu ve barındırdığı değerleri ifade etme adına ciddi bir sürece girmiş olacak. Tarihi İpekyolu’nun kavşak noktasında bulunan Erzurum Avrasya’daki kilit rolünü, şölen vesilesiyle bir kez daha uluslar arası boyutta seslendirecek.
GÖKBÖRÜ’YE CİRİT BULUŞACAK
Tüm tarihi boyunca Türk Milleti’ne beşiklik eden, milli motif ve değerleri barındıran Erzurum, Cumhuriyeti kuran şehir olma vasfının yanı sıra, Türk Dünyası’nı birleştiren şehir olma konumunu da kazanacak. Türk Dünyası’nın değerlerini dört gün boyunca ağırlayacak olan ilde “kopuzla saz”, “gökbörü’yle cirit” buluşacak. “Aras İdil”e kavuşacak.. Tek milletin ayrı devletlerdeki temsilcileri kucaklaşacak.
BAYRAK YÜRÜYÜŞÜ
Türk Dünyası’nın temsilcileri 20 Mayıs’ta Erzurum’da bir araya gelecek. Türk Şöleni’nin açılışı 21 Mayıs’ta ‘Bayrak Yürüyüşü’yle başlayacak. Aynı gün Atatürk Üniversitesi yerleşkesinde bulunan alanda Türk Dünyası Fidanlığı oluşturularak ağaç ekimi yapılacak. Gün içinde Üniversite Kültür Merkezi’nde şölenin amacı üzerine bir konferans düzenlenecek, Üniversite sanat galerisinde ‘Türk Mitoloji Sergisi’ açılacak. Gece ise Aşıklar Şöleni’nde, Türk Dünyası’nın ozanları bir araya gelecek.
BÜTÜN YÖNLERİYLE TÜRK DÜNYASI
2. Türk Şöleni’nin 22 Mayıs etabında “Bütün Yönleriyle Türk Dünyası” başlığını taşıyan bir panel gerçekleştirilecek. Yazar Yahya Akengin’in yöneteceği oturumlarda, Özbekistan, Türkmenistan, Azerbaycan, Kazakistan, Trakya, Irak Türkmen Cephesi, Kıbrıs, Tacikistan, Kırgızistan ve Doğu Türkistan’dan katılan panelistler Türk Dünyası’yla ilgili bildiriler sunacak.
8 BİLDİRİ SUNULACAK
“Bütün Yönleriyle Türk Dünyası Paneli”nde; Özbekistan Türkiye Büyükelçisi Ulfat Kadirov "Özbekistan Üzerine”, Türkmenistan’dan Anaguli Nurmemmed "Türkmenistan Üzerine.", Azerbaycan Tarih Kurumu Başkanı Tevfik Mustafazade "Azerbaycan Tarihi", Kazak Edebiyat Enstitüsü Müdürü Seyyid Kaskabas  "Kazak Dili ve Edebiyatı", araştırmacı Nejat Sayem "Yemen'deki Türk Varlığı", Batı Trakya Sivil Toplum Lideri Işık Ahmet "Trakya'daki Türk Varlığı", Irak-Türkmen Cephesi temsilcisi Ahmet Muratlı "Irak Türkmenleri", Doğu Türkistan Vakfı Başkanı Hamit Göktürk "Doğu Türkistan'da Türk Varlığı" başlıklı bildiri sunacak.
TÜRK DÜNYASI ŞİİR ŞENLİĞİ
2. Türk Şöleni’nin 2. gününde Sağlık Müdürlüğü Göğüs Hastanesi çok amaçlı eğitim salonunda ‘Şiir Şöleni’ tertiplenecek. Türk Dünyası’nın önemli şairlerinin eserlerini seslendireceği şiir şenliğine Türkiye’den de çok sayıda şair katılacak. Şiir şenliğinde Türk Dünyası’nın sanat ufku ve vizyonunu aksettiren bir sinevizyon gösterisi sunulacak.
TÜRK DÜNYASI MÜZİK ŞENLİĞİ
Atatürk Üniversitesi ve Güneş Vakfı’nca organize edilen 2. Türk Şöleni 23 Mayıs’ta sona erecek. Şölenin son gününde  Cirit stadyumunda gökbörü, cirit, at üzerinde ok atma becerilerinin sergileneceği bir spor şenliği gerçekleştirilecek. Atlı spor gösterisinin ardından aynı gün Todor Zanet ve Doç Dr. Abdulkerim Dinç’in rol aldığı ‘Açlık Kurbanları’ adlı tiyatro oyunu sergilenecek. Şölen, gece yapılacak olan ‘Türk Dünyası Müzik Şenliği’yle tamamlanacak.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Filozof 15 Mayıs 2009 Cuma 14:23

Şenliğe ilişkin program, ne Atatürk Üniversitesinin nede Güneş Vakfının sitesinde yer almıyor. Daha geniş bir katılım için, organizatörlerin, bu çok önemli etkinliğin duyurusu konusunda, daha hassas olmalarını bekliyoruz. EDİTÖR:Yorumunuz üzerine Güneş Vakfı yetkilileriyle görüşülmüş, detaylı programın pazartesi günü kamuoyuyla paylaşılacağı bildirilmiştir.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Sevgi Bayrağı’na yüreğimizi adadık
Sevgi Bayrağı, Erzurum’da dün düzenlenen törenin ardından Erzincan’a uğurlandı. ...
Aras, kuş cenneti
Dilek BAYRAK/Kuzey Doğa Derneği'nin Kafkas Üniversitesi ile beraber yürüttüğü ...
Eğitim’de gururumuz oldular
GHA/Erzurum Anadolu Ticaret Meslek Lisesi, 2007 Yılı AB Eğitim ve Gençlik ...
 
“Engelliler sadaka değil, hak peşinde”
Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, toplumun ...
TRT 2009 yılını ‘Eğitim Yılı’ ilan etti
TRT Erzurum İl Müdürlüğü’ndeki yeniden yapılanma dolayısıyla kurum personeline ...
Engellilerden: ‘Sessiz Çığlık’
GHA/Erzurum’daki işitme ve görme engellilerinin ortaklaşa düzenlediği ...
 
Erzurum’un ‘afet haritası’ çıkarıldı
İHA/Erzurum il merkezi ve bağlı ilçeleri depremin yanı sıra çeşitli afetlerin ...
Muhtar-Belediye işbirliği
Erzurum’un Yakutiye ilçesinde belediye, emlak birim fiyatlarını mahalle ...
Erzurum Sevgi Bayrağı’yla buluştu
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde Cumhurbaşkanı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Üstümüze pislik yağıyor niye?
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Sosyal Çürüme: Sessiz Çöküşün Ayak Sesleri mi?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da 13 sektör vizyon büyütmüş; ama!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Erzurum'da bir 'temizlik' hikayesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurum'un Saklı Cenneti: Karagöl
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva