ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
3 kilo metamfetamin ele geçirildi
3 kilo metamfetamin ele geçirildi
Jandarmadan tarihi eser operasyonu
Jandarmadan tarihi eser operasyonu
Polonya’dan 28 madalya ile döndüler
Polonya’dan 28 madalya ile döndüler
Üniversiteliler Filistin’e destek için yürüdüler
Üniversiteliler Filistin’e destek için yürüdüler
Jandarma aranan 43 kişiyi yakaladı
Jandarma aranan 43 kişiyi yakaladı
HABERLER>GUNCEL
14 Mayıs 2009 Perşembe - 04:41

Erzurum Sevgi Bayrağı’yla buluştu

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde Cumhurbaşkanı Gül'e sunulmak üzere Samsun'dan yola çıkarılan "Sevgi Bayrağı", dün Erzurum’u teşrif etti. Erzincan Vali Vekili Keleş, Erzincanlı atletler tarafından getirilen "Sevgi Bayrağı"nı öperek Erzurum Vali Vekili Aktaş’a teslim etti. Erzurum'un istiklal meşalesinin yakıldığı ve Cumhuriyet'in temelinin atıldığı bir merkez olduğunu belirten Vali Aktaş, "Sevgi Bayrağı"nı öperek Erzurumlu sporculara verdi.

Erzurum Sevgi Bayrağı’yla buluştu

 Ankara'daki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulmak üzere Samsun'dan yola çıkarılan "Sevgi Bayrağı", bugün Erzurumlu atletlere teslim edildi.
ERZURUM-ERZİNCAN SINIRINDA TÖREN
Atatürk'ün Samsun'a çıkışının simgesi olan "Sevgi Bayrağı"nın Erzurum gençlerine verilmesi için dün Erzurum-Erzincan il sınırında bulunan Şoförler Çeşmesi mevkiinde tören düzenlendi. Erzurum Vali Vekili Nurullah Aktaş, Erzincan Vali Vekili Adem Keleş, askeri erkan ve daire müdürlerinin katıldığı tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Öğrencilerin şiir okumaları ve halk oyunları gösterisinin ardından Erzincan Vali Vekili Adem Keleş, Erzincanlı atletler tarafından getirilen "Sevgi Bayrağı"nı öperek Erzurum Vali Vekili Nurullah Aktaş’a teslim etti.
KELEŞ SUNUM YAPTI
     Bir gece misafir ettikleri bayrağı Erzurumlu atletlere vermekten mutluluk duyduğunu belirten Keleş, kurtuluş mücadelesinde Erzurum ve Erzincan'ın ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına destek olduğunu belirtti
     Keleş, Rus ve Ermenilerin katliamlarına maruz kalan yöre halkının yurtlarına sahip çıktığını ifade ederek, ''Atatürk (Cumhuriyeti biz kurduk, sizler yaşatacaksınız) diyordu. Bugün Türk gençliği Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde, gösterilen hedefte ilerlemektedir. Gençliğimiz elde ettikleri başarıları daha da ileri götürecektir'' dedi.
     Erzurum Vali Vekili Aktaş ise Sevgi Bayrağı'nın 9. defa Erzurum'a geldiğini ve Erzurum'un bağımsızlık mücadelesindeki önemli iller arasında yer aldığını belirterek, ''23 Temmuz 1919'da Atatürk önderliğinde yapılan Erzurum Kongresi'nde vatanın bütün olduğu, parçalanamayacağı, manda ve himayenin kabul edilemeyeceği cihana ilan edildi. Bu bayrak söz konusu ilkelere bağlılığımızın da göstergesidir'' diye konuştu.
ERZURUM İSTİKLAL MEŞALESİNİN TUTUŞTURULDUĞU ŞEHİR
Erzurum'un istiklal meşalesinin yakıldığı ve Cumhuriyet'in temelinin atıldığı bir merkez olduğunu belirten Erzurum Vali Vekili Aktaş, "Sevgi Bayrağı"nı öperek Erzurumlu sporculara teslim etti. Erzurum gençleri, teslim aldıkları "Sevgi Bayrağı" ve açtıkları dev Türk bayrağını Erzurum'a getirmek üzere Şoförler Çeşmesi'nden koşmaya başladılar. Gençlerin bayrak taşıması sırasında Erzincan-Erzurum karayolunda güvenlik tedbiri alındı.
Erzurumlu bir grup sporcu gencin taşıdığı "Sevgi Bayrağı"nı yol güzergahında bulunan Aşkale ilçesinde öğrenciler ellerinde Türk bayraklarıyla karşıladılar. Öğrencilerin sevgi gösterileri arasında yolculuğuna devam eden "Sevgi Bayrağı", Erzurum Kongresi'nin yapıldığı binada bir gün misafir edilecek.
     Bu arada, törenin yapıldığı Şoförler Çeşmesi mevkisinde, jandarma ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemi alındığı görüldü.
"SEVGİ BAYRAĞI" KONGRE BİNASI’NDA AĞIRLANDI
Ankara'daki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenleri sırasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e verilmek üzere Samsun'dan yola çıkarılan ''Sevgi Bayrağı'', düzenlenen törenle Erzurum'daki tarihi Kongre Binası'na bırakıldı.
     BAYRAK ERZURUM’U ŞEREFLENDİRDİ
Atatürk'ün Samsun'a çıkışının simgesi olan Sevgi Bayrağı'nı, Erzurum-Erzincan il sınırındaki Şoförler Çeşmesi mevkisinde alan Erzurumlu atletler, bayrağı kent merkezine getirdi.
     Erzurum Kongresi'nin yapıldığı tarihi Kongre Binası'nda karşılanan bayrak için binanın bahçesinde tören düzenlendi.
     Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Erzurum Vali Vekili Nurullah Aktaş, Sevgi Bayrağı'nın bir gece Erzurum'da misafir edileceğini belirtti.
     MİLLİ BİRLİĞİMİZİN AZİZ SİMGESİ
Bağımsızlık mücadelesinde Erzurum'un önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Aktaş, ''Birliğimizin simgesi olan bayrağımız, Ankara'da düzenlenen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda Cumhurbaşkanımıza teslim edilecek'' dedi.
     Konuşmasının ardından Sevgi Bayrağı'nı öpen Aktaş, bayrağı Erzurumlu izcilere teslim etti.
     Bayrak, izciler tarafından gece kalacağı Kongre Binası'na götürüldü.
     ''Sevgi Bayrağı'', yarın düzenlenen törenin ardından Erzurum-Erzincan il sınırında yeniden Erzincanlı atletlere teslim edilecek.
GÜZEL SANATLAR LİSESİ TARAFINDAN AÇILAN RESİM SERGİSİ DE GEZİLDİ…
Kongre binasında bu gece misafir edilmek üzere izciler tarafından yeminle teslim alınan Sevgi Bayrağı, kendisine ayrılan özel muhafazada koruma altına alınırken, törenin sonunda Güzel Sanatlar Lisesi tarafından açılan “Gençlik, Erzurum ve Bayrak” konulu resim sergisi gezildi. Vildan Şimşek Atölyesi’nde yapılan birbirinden gösterişli resimlerin beğeniye sunulduğu sergiyi gezen Vali Vekili Aktaş, sanatın önemine de işaret etti.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bir Erzurm Sevdalısı 15 Mayıs 2009 Cuma 10:59

İnsan, toplumsal bir varlıktır.İnsanlarla ya şar ,onlarla hayatını idame ettirir.İnsan, kendisini toplumdan ayrı göremez.Görürse kendisine bir yol çizmesi lazımdır.Toplumda yaşayan,topluma ve onun kurallarına saygı göstermesi gerekir.Göstermeyenin problemleri var demektir.Toplumda büyükler, küçükler vardır."ALLAH C.C.)"'a inanan insan,bu ölçülere uymak zorundadır.Hz.Peygamberimiz (SAV),"Küçüklerine merhamet etmeyen,büyükle rine saygı göstermeyen bizden değildir."diye buyururlarken, insalara saygı gösterilmesini vurgulamıştır.İnsanlar,"Ağzında bal olan arının,kuyruğunda iğnesi vardır." sözünü de unutmamalıdırlar.Öyle ise,"ALLAH"'ı ve "Pey gamber"'i seven, insanlara ve onların hakları na saygılı olmalıdır."ALLAH C.C."'la mücadele edenleri de,"O,Yüce Yaratıcı",yerden yere vurur.İnsanlara saygılı olmak,bir insanlık görevidir."Camdan evde oturanlar,başkalarına taş atmamalıdırlar." Selamlar,saygılar.

Yorumu oyla      6      4  
Mustafa 14 Mayıs 2009 Perşembe 21:32

Erzurumlular 19 Mayıs ve Atatürk gibi Milli değerleri benimsediğinden değil,ABDullah GÜL ün Cumhur başkanlığı nedeniyle büyük coşku yaşamıştır.Erzurumluların Milliliği sadece gösterişeten ve çıkardan ibarettir.AKP yi 56 oranında benimseyen bir ilin halkı,Milli düşünebilir mi?

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Türkçe, milli bilincimizdir”
TBMM Başkanı Toptan, ''Milletimizin duygu, düşünce ve değerlerinin ifade ...
Türkçe Milli birliğin temelidir ”
Türkçe'nin zenginlik ve yaygınlığıyla dünyanın önde gelen dilleri arasında ...
Doğu Ovaları’nda renk cümbüşü
Baharın gelişiyle birlikte, Doğu Anadolu, eşsiz bir güzelliğe büründü. ...
 
"Sığınmacı ve Mülteciler” Semineri başladı
Erzurum'da "Sığınmacı ve Mültecilerin Kabul, Tarama ve Barınma Merkezlerinin ...
Vatandaş, kaldırımlarını istiyor..
GHA/Erzurum’da otopark yetersizliğinden ve otomobil sayısının hızla artmasından ...
Kat mülkiyetinde son altı ay
Kat Mülkiyeti Kanunu'ndan yararlanmak isteyenlere sürenin 28 Kasım 2009 ...
 
Engellilere karşı toplumsal bilinç yetersiz
GHA/Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, Sakatlar ...
TÜRK TELEKOM’dan ağaçlandırma etkinliği
Erzurum'da Türk Telekom İl Müdürlüğü çalışanları tarafından bin fidan dikildi.
Bize ne oldu…?
Yokluk ve yoksulluk, Erzurum’u tarif noktasında anahtar kelime.Sanayide, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Üstümüze pislik yağıyor niye?
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Sosyal Çürüme: Sessiz Çöküşün Ayak Sesleri mi?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da 13 sektör vizyon büyütmüş; ama!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Erzurum'da bir 'temizlik' hikayesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurum'un Saklı Cenneti: Karagöl
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva