//DARBE ÖNCESİ TAVSİYE
Menderes dönemini Türk halkının gündemine taşımaya çalıştığını belirten Muzaffer Taşyürek, "Okuyucular kitapta 1950-1960 yılları arasında tartışmalarla bugüne pencere açabileceklerdir." dedi. Kitapta Menderes'in Cezayir'e örtülü ödenekten yaptığı silah yardımı, İsmet İnönü'nün Demokrat Parti ile olan ilişkisi, Prof. Dr. Ali Fuat Başgil'in Menderes'e darbe öncesi yaptığı tavsiyeler gibi birçok bilgi yer alıyor.
//BAŞGİL’İN UYARILARI
Kitapta darbe öncesi İsmet İnönü'nün kendileriyle uzlaşmaması durumunda Halk Partisi'nin Demokrat Parti'sini devirmek için ihtilali göze alabileceği belirtiliyor. 1960 İhtilâli'nden sonra üniversiteden uzaklaştırılan 147 öğretim üyesi içerisinde bulunan Prof. Dr. Ali Başgil, darbe öncesi Menderes'e şu uyarıyı yapıyor: "Her şeyden önce Menderes kabinesi derhal istifa etmelidir. Bundan sonra mümkün olduğu nispette muhalefete de birkaç bakanlık vererek meclisteki mutedil şahsiyetlerden yeni bir kabine kurmalıdır. Böyle bir nevi koalisyon kabinesi daha doğrusu milli birlik kurulmuş olacaktır. Bu yeni hükümet kendisinden öncekinin takip ettiği politikayı bir yana bırakarak tam serbesti içerisinde kararlar alacak ve meclise anayasaya aykırı olduğu iddia edilen kanunların bilhassa salahiyetler kanununun tadilini teklif edebileceklerdir. Bu şekilde hareket edilince artık muhalefet itham etmek için bir bahane bulamayacak ve siyasi tansiyon düşecektir."
//ÖRTÜLÜ ÖDENEK
Kitapta Menderes'in Cezayir'e örtülü ödenekten yaptığı silah yardımı da eski başkanlarından Mustafa Bin Halim'in ağzından şöyle aktartılıyor: "Türkiye Başbakanı Adnan Menderes'in Libya ziyaretini fırsat bilerek kendisiyle görüştüm. O zamanlar Türkiye ile münasebetlerimiz çok iyiydi. Bu münasebetin sebebi Libya cihadı günlerine dayanıyordu. Kendisinden Cezayirli Müslümanlara maddi ve silah yardımı yapmalarını talep ettim. Adnan Menderes Türkiye'ye döner dönmez bize silah gönderdi, biz de bunları Cezayir'e kaçırdık."