ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Abdurrahman Gazi'de çevre düzenlemesi
Abdurrahman Gazi'de çevre düzenlemesi
371 gıda işletmesi denetlendi
371 gıda işletmesi denetlendi
Çiftçi, Milli takımın başarısını paylaştı
Çiftçi, Milli takımın başarısını paylaştı
 Bayburt yolunda trafik kazası: 1 ölü
 Bayburt yolunda trafik kazası: 1 ölü
Finalin adı: Türkiye-Özbekistan
Finalin adı: Türkiye-Özbekistan
HABERLER>GUNCEL
20 Haziran 2009 Cumartesi - 05:26

Sırtımız daha kızmadı..

Dilek BAYRAK/Doğu Anadolu Bölgesinde yağışlı hava etkisini sürdürüyor. Önceki gün Malatya ve Kars’ta etkili olan sağanak yağışlar dünde Muş ve Ağrı’da etkili oldu. Her iki ilde de de küçük çaplı su baskınları yaşandı. Erzurum’da da gün boyunca yağışlı hava etkisini sürdürdü. Yağmur ilde yer yer ulaşım sorunlarına yol açtı, belediyelerin başlattığı asfaltlama ve kaldırım yenileme çalışmalarını da aksattı.

Sırtımız daha kızmadı..

SICAKLIK MEVSİM NORMALLERİ ALTINDA
Erzurum’da yazın ilk ayının sonlarına yaklaşılmasına rağmen hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altında kalmayı sürdürüyor. Devlet Meteoroloji işleri Genel Müdürlüğü verilerine göre Erzurum’da yağışlı hava önümüzdeki haftanın ilk günü etkili olacak, beklenen güneş Çarşamba günü görülecek.
ÇARŞAMBA GÜNÜ SIRTIMIZ KIZACAK
Meteoroloji verilerine göre, bugün ve Pazar günü etkili yağmurlar görülecek. Bugün hava sıcaklığı 8 ilea 19 dereceler arasında değişkenlik gösterecek. Pazar günü gündüz hava sıcaklığı bir derecelik artış kaydederek 20 derece olacak, gece hava sıcaklığı ise bir derece düşerek 7 derece olarak seyredecek. Pazartesi günü hava sıcaklıklarında birkaç derecelik artış kaydedilecek. Hafta bışında erzurum’da hava sıcaklığı değerleri 7 ila 23 derece arasında değişecek. Salı günü gündüz hava sıcaklığı 25 dereceye kadar yükselecek, gece hava sıcaklığı 8 derece olarak hissedilecek. Salı günü yağmur geçişleri görülecek. Çarşamba günü ise 20 gündür hasret kalınan güneş doğacak ve halk tabiriyle sırtımız kızacak. Çarşamba günü hava sıcaklığı 27 dereceye kadar yükselecek.
DOĞU’DA SEL
Ağrı'da etkisini sürdüren sağanak yağış hayatı felç etti. Zaman zaman doluya dönüşen yağış nedeniyle çok sayıda araç ve ekili arazi zarar gördü. Ağrı'da aniden bastıran ve yaklaşık 40 dakika süren sağanak yağış ve dolu hayatı durma noktasına getirdi. Yağış sonrasında vatandaşlar ve Ağrı Belediyesi ekipleri seferber oldu. Birçok mahallede vatandaşlar su birikintilerinin içinde ilerlemek zorunda kalırken, çok sayıda aracın doludan zarar gördüğü öğrenildi.
AĞRI'DA SEL FELAKETİ
Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde gece saatlerinde başlayan sağanak yağış, bazı yerleşim merkezlerinde sele dönüştü. Sel ortasında kalan bir araç, belediye ekiplerinin yoğun uğraşı sonucu kurtarıldı.Taşlıçay ilçesine bağlı Yardımcılar, Düzgören, Kürekli, Tanrıverdi köylerinde etkili olan sağanak yağış ve dolu, ekili arazi ve araçlara zarar verdi. Köy yolunda seyreden 21 DY 443 plakalı Ömer Akbaba yönetimindeki otomobil, sel suları nedeniyle araziye sürüklendi. Araçta bulunan kişiler mahsur kalırken, Taşlıçay Belediyesi ekipleri ihbar üzerine kurtarma çalışmaları başlattı. Uzun uğraşların ardından, araç sel sularından kurtarılarak yola bırakıldı.
MUŞ'TA SEL
Muş'ta etkili olan yağmur sele sebep olurken birçok ev ve iş yerini su bastı.
Dün saat 16.00 sıralarında başlayan ve yaklaşık bir saat süren şiddetli yağmur sele sebep oldu. Yağmur sebebiyle Muratpaşa, Kale ve Dere Mahallesi'nde yaklaşık 20 ev ve iş yerini su basarken vatandaşlar zor anlar yaşadılar. Yağmurun dinmesinin ardından suların içinde kalan eşyalarını toplayan vatandaşlar belediyeye tepki göstererek, alt yapının yetersizliğini dile getirdiler.
EVİNİ SU BASAN KADIN GÖZYAŞINA BOĞULDU
Muratpaşa Mahallesi'nde yaşayan ve evi sel sularından zarar gören Saime Konuk isimli kadın ağlayarak eşyalarının kullanılamaz duruma geldiğini söyledi. Sel sularının evine dolduğunu ve hiçbir eşyasının sağlam kalmadığını kaydeden Konuk göz yaşları arasında belediyeye tepki gösterip alt yapının yetersizliğini anlattı.
Meydana gelen sel felaketinin ardından belediye ekipleri selden etkilenen bölgelerde çalışmalarına başlarken, zarar gören yolları ve kanalları onarıp sulara yön verme çalışması başlattılar. Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, at yapının eksik olduğunu kaydederek Muş'taki alt yapının artık kullanılamayacak durumda olduğunu ifade etti. Alt yapı çalışmalarının il genelinde yeniden düzenlenmesi gerektiğini ifade eden Dede, belediye olarak tek hedeflerinin alt yapı çalışmalarına hız vermek olduğunu ifade etti.
Bu arada il merkezine bağlı Tekyon, Kepenek ve Soğucak başta olmak üzere birçok çevre köylerde de yağışlar zarara yol açtı. Köylerde sular altında kalan geniş tarım alanları zarar görürken, bazı evleri de su altında kaldığı bildirildi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ALİ DİKEÇ 20 Haziran 2009 Cumartesi 10:16

ERZURUMA YAZ GELİYORMU .NE ZAMAN HAVALAR ISINMAYA BAŞLASA HAZAN MEVSİMİ GELİYOR .ERZURUM KIŞIYLA DAHA GÜZEL .

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hac görevlileri sınava alınıyor
Bu yıl hacca gidecek olan adaylar için başlatılan hazırlık çalışmaları ...
Erzurum atlama kulesiyle tanıtılacak
Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları (UNİVERSİADE) kapsamında Erzurum’da ...
BEAH İbadethaneye kavuştu
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi (BEAH) yerleşkesi içerisine ...
 
“Ataya hürmet inancımızın gereği”
İl Müftü Yardımcısı Yazıcı babaya hürmet etmenin faziletlerini anlattı. ...
Esnaf’tan “Gıybet” mücadelesi
Erzurumlu bir esnaf, dinen de sakıncalı olarak kabul edilen ‘gıybet’e ...
Toplu ulaşımda güncelleştirme
Erzurum’da şehir içi ulaşım hizmeti sunan özel halk otobüsleri, yenileriyle ...
 
Güneşe hasret kaldık
Tüm Doğu Anadolu Bölgesi’nde olduğu gibi Erzurum’da da yağışlı hava etkisini ...
Anadolujet yolcuları Sunexpress'le de uçabilecek
SunExpress ve Türk Hava Yolları markası AnadoluJet arasında ortak uçuş ...
Erzincan fark attı
Erzurum’dan sonra Bölgenin ikinci büyük çağrı merkezi Erzincan’da açıldı. ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da 13 sektör vizyon büyütmüş; ama!
İstemihan Bulutlar
İstemihan Bulutlar
Tarihte Birlik ve Kardeşlik: 3 Ekim 2009
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Erzurum'dan Semerkant'a Uzanan Yol
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Erzurum'da bir 'temizlik' hikayesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurum'un Saklı Cenneti: Karagöl
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva