ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Dadaşlar İsrail’i lanetledi
Dadaşlar İsrail’i lanetledi
Erzurum’da arandılar, Erzincan’da yakalandılar
Erzurum’da arandılar, Erzincan’da yakalandılar
‘Filistin’deki Çocuklar İçin Çiz’diler
‘Filistin’deki Çocuklar İçin Çiz’diler
Çiftçi muhtarlarla istişare etti
Çiftçi muhtarlarla istişare etti
Gazze’deki zulmü gündeme taşıdılar
Gazze’deki zulmü gündeme taşıdılar
HABERLER>GUNCEL
27 Mayıs 2009 Çarşamba - 04:35

Şehrin nabzı..

SAMET ÖZÜNAL/Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğrencileri tarafından yapılan “BECK Umutsuzluk Ölçeği”, “Erzurum 2011 Winter Universiade” ve “Hastane Memnuniyeti” konulu araştırmalardan ilginç sonuçlar ortaya çıktı.

Şehrin nabzı..

BAĞIMSIZ ÜÇ ARAŞTIRMA
Konu itibariyle birbirlerinden bağımsız olarak yürütülen üç araştırmada, Erzurum’da üniversiteye hazırlanan lise öğrencileri, şehir halkının 2011 Kış Oyunları’na bakışı ve Erzurum halkının hastane memnuniyetleri ele alındı. Söz konusu araştırmalardan, “Umutsuz Bir Gençlik”, “2011 Kış Oyunları’ndan Haberdar Olmayan Bir Kent” ve “Tam Anlamıyla Kullanılamayan Hekim Seçme Hakkı” gibi sonuçlar elde edilirken, pozitif neticeler elde etmede, eğitim seviyesi ve bilişim imkanlarının önemine vurgu yapıldı.
2011 KIŞ OYUNLARI
Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğrencilerinden Büşra Tonoğlu ise, anket çalışmasına Erzurum ve 2011 Kış Oyunları’nı konu etti. Anket çalışmasında, kişilerin eğitim durumlarıyla, 2011 Kış Oyunları hakkındaki bilgi seviyesi arasındaki ilişkiyi irdelediklerini belirten Tonoğlu, 400 ankete dayanılarak elde edilen araştırma sonuçlarını şöyle açıkladı: “Eğitimle 2011 Kış Oyunları bilgi düzeyi arasında yüksek düzeyde pozitif ve anlamlı bir ilişki tespit edilmiştir. Buna göre, eğitim düzeyi arttıkça 2011 Kış Oyunları hakkındaki bilgi düzeyi de artmaktadır. Yine yaş ile 2011 Kış Oyunları ile ilgili bilgiyi internetten öğrenme düzeyi arasında da yüksek bir anlam ilişkisi bulunmaktadır. Yani bilişim teknolojilerini kullanabilen genç kesim, diğer kesime göre 2011 Kış Oyunları konusunda daha çok bilgiye sahip görünüyor.”
2011 BEKLENTİLERİ
 “Erzurum ve 2011 Winter Universiade” isimli anket çalışmasında karşılaştıkları bir diğer ilginç sonucun ise, şehir halkının 2011 Kış Oyunları’ndan beklentileriyle ilgili olduğunu belirten Büşra Tonoğlu, ankete tabi tutulan deneklerden bir kısmının, kış oyunlarına hazırlık kapsamında yapılacak altyapı yatırımlarının işsizliğe çözüm olabileceği görüşüne sahip olduğunu aktardı. Bunun yanında, önemli bir çoğunluğun ise, fiziki yatırımların işsizliğe karşı geçici bir çözüm olacağını düşündüğüne dikkati çeken Tonoğlu, “Anketimize katılan önemli bir kesim, 2011 Kış Oyunları için yapılan tesis yatırımlarının, işsizliğe karşı geçici bir çözüm olabileceğini düşünüyor. Yani denekler, bu yatırımları süreklilik taşımayacağı için, işsizliğe de çözüm olarak görmüyorlar.” şeklinde konuştu.
LİSE ÖĞRENCİLERİNİN GELECEĞE BAKIŞI
Sosyoloji Bölümü’nde öğrenim gören Tuba Bingöl isimli öğrenci tarafından yapılan “Umutsuzluk Ölçeği” isimli anket çalışmasında, üniversiteye girmek isteyen lise öğrencilerinin umutsuzluk düzeyleri ölçüldü. Anket çalışması, Erzurum’da yaşayan düz lise, meslek lisesi ve İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile Fen ve Anadolu liselerinde öğrenim gören öğrenciler üzerinde gerçekleştirildi.
Araştırmasında, eğitim görülen lise türü ile umutsuzluk arasında anlamlı bir ilişkinin olabileceği hipotezinden yola çıktığı hipotezinden yola çıktığını söyleyen Tuba Bingöl, anketi, Erzurum’da üniversite giriş sınavına öğrencileri hazırlayan bazı dershanelerde gerçekleştirdiklerini belirtti. Yapılan görüşmelerde, düz lise, meslek lisesi ve İmam Hatip liselerinde öğrenim görmüş öğrencilerin büyük bir umutsuzluk içerisinde oldukları gerçeğiyle karşılaştıklarını kaydeden Bingöl, Anadolu ve Fen liselerinde öğrenim görmüş öğrencilerin ise, bu öğrencilerin tam tersine gelecekten umutlu olduklarının ortaya çıkarıldığını ifade etti.
ERZURUM HALKININ “HASTANE MEMNUNİYETİ”
Esra Bayram ve Dilek Kaya isimli Sosyoloji Bölümü öğrencileri ise, Erzurum’da yaşayan halkın hastane memnuniyetini araştırdı.
Anket sonuçlarına göre, Erzurum’da hekim seçme hakkı büyük ölçüde kullanılıyor olmasına karşın, bu hak bazen de, yetersiz sağlık personeli engeline takılıyor. Araştırmayla ilgili olarak bilgi veren Esra Bayram ve Dilek Kaya isimli öğrenciler, 150 denek üzerinde yaptıkları çalışmanın sonuçlarını şöyle aktardılar: “Erzurum’da hastaların büyük bir çoğunluğu, hekimlerini kendileri seçebilmişlerdir. Seçemeyenler ise, bölüm doktorunun tek olmasından dolayı seçememişlerdir. Yine Palandöken Devlet Hastanesi ile Yakutiye Araştırma Hastanesi’ndeki hekimlerden hizmet alan hastalar, genel olarak memnundurlar. Bu yüzden hekimlerini değiştirme gereği duymuyorlar. Fakat Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden hizmet alan hastalar ise, aynı rahatsızlıktan başka bir hekime başvurmayı düşünüyorlar. Bunun dışında, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi, büyük çoğunluk tarafından çok temiz bulunurken, Yakutiye Araştırma Hastanesi ve Palandöken Devlet Hastanesi ise, tam tersine kirli bulunmuştur.”
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
atilla pala 14 Aralık 2010 Salı 10:48

DAMLA ROZET olarak yılların deneyimi ve tecrübesi ile sizlerin zevkine,talebine uygun Rozet,Plaket,Şilt,Gümüş tabak,Madalya,Kupa,Özel ödüller vs.olarak imalatımızı sürdürmekteyiz. Firmamız her türlü maden alışımı ile imalat yapmaktatır.Özel kalıp sistemi ile SICAK MİNELİ,SOĞUK MİNELİ,Altın kaplama ve Gümüş kaplamalı orjinal rozetler üretmekteyiz. Geniş ürün kolekssiyonu ve kadromuzla her türlü müşteri kategorisine hitap etmekte,sizlere kolay seçme ve beğenme imkanı sunmaktayız. Bizlerle tanışmak ,ürünlerimiz hakkında bilgi edinmek isterseniz lütfen www.damlarozet.com sitemizi ziyaret ediniz. Çeşitli görüş ve önerilerinizi bekliyoruz. S A Y G I L A R I M I Z LA DAMLA ROZET Atilla PALA Tel: 02126763058 fAKS:02126979530 Merkez:Denizköşkler mah.derya sok.no:17/a Şükrübey Avcılar İST İmalat :Denizköşkler mah.derya sok.no:15 Şükrübey Avcılar İST

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ETB, Erzurum’un gülen yüzü..
TOBB emekli sandığı delege seçimleri ETB’de yapılacak. ETB hizmet binasında ...
Ecdat’a saygı bu mu?
GHA/Tebrizkapı semtinde bulunan ve 1738 yılında yaptırılan Narmanlı Camii, ...
MMO’dan eğitim atağı
Makina Mühendisleri Odası (MMO) Erzurum İl Temsilciliği, üyelerine yönelik ...
 
90’ıncı yıl coşkusuna hazırlık
23 Temmuz Erzurum Kongresi Kutlama Kurulu Vali Sami Bulut başkanlığında ...
G.M.’den "Düğün Ya da Davul"
Erzurum'da Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında Devlet Tiyatrosunda ...
Bulut'tan öğrencilere övgü
Erzurum’da kimsesiz çocukların kaldığı Zübeyde Hanım Yurdu öğrencilerince ...
 
Karayolları hedef büyüttü
Karayolları 12. Bölge Müdürü Yıldız, devlet yollarında 2003 yılı başına ...
Bir sektörü daha kaybediyoruz
GHA/Erzurum’da Kevelciler Çarşısı’nda ayakkabı imalatı yapan en son ayakkabı ...
“Çocuk Evleri Projesi “ hayata geçiyor
GHA/Palandöken Kaymakamlığı, okul öncesi eğitim ataklarının ardından şimdi ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Üstümüze pislik yağıyor niye?
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Sosyal Çürüme: Sessiz Çöküşün Ayak Sesleri mi?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da 13 sektör vizyon büyütmüş; ama!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Erzurum'da bir 'temizlik' hikayesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurum'un Saklı Cenneti: Karagöl
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva