ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Dadaşlar İsrail’i lanetledi
Dadaşlar İsrail’i lanetledi
Erzurum’da arandılar, Erzincan’da yakalandılar
Erzurum’da arandılar, Erzincan’da yakalandılar
‘Filistin’deki Çocuklar İçin Çiz’diler
‘Filistin’deki Çocuklar İçin Çiz’diler
Çiftçi muhtarlarla istişare etti
Çiftçi muhtarlarla istişare etti
Gazze’deki zulmü gündeme taşıdılar
Gazze’deki zulmü gündeme taşıdılar
HABERLER>GUNCEL
27 Mayıs 2009 Çarşamba - 04:23

Ecdat’a saygı bu mu?

GHA/Tebrizkapı semtinde bulunan ve 1738 yılında yaptırılan Narmanlı Camii, tarihi ihtişamından çok, hemen arkasında bulunan mezarların bakımsızlığı ile gündemde. Camiyi yaptıran Hacı Yusuf Narmanlı’nın eşi ve kızlarına ait olduğu ileri sürülen mezarlar, adeta yerle bir edilmiş taşlarıyla içler acısı durumda.

Ecdat’a saygı bu mu?

Erzurum’un Tebrizkapı semtinde bulunan ve 1738 yılında yaptırılan Narmanlı Camii, tarihi ihtişamından çok, hemen arkasında bulunan mezarların bakımsızlığı ile gündemde.
Camiyi yaptıran Hacı Yusuf Narmanlı’nın eşi ve kızlarına ait olduğu ileri sürülen mezarlar, adeta yerle bir edilmiş taşlarıyla içler acısı durumda.  
TAŞLAR YIKIK, KABRİSTAN MEZBELELİK
Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün sorumluluk alanında bulunan Narmanlı Camii’nin, yanındaki mezarlara ait taşlar, “pes doğrusu” dedirten görüntüleriyle dikkat çekerken, yetkililerin görmezden geldiği söz konusu manzara, çevrede yaşayanların bıraktığı çöpleri de içine alıyor. Mezar taşlarının parçalanmış hali, tarihi varlıklara ve ecdada verilen değeri gözler önüne sererken, korunması gereken söz konusu kültür varlıklarının durumu, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının duyarlılığına tartışma konusu haline getiriyor.
TARİHE SAYGI BU MU?
Çifte Minareli Medrese ve Kale’yi ziyaret eden turistlerin, yan yana olmaları nedeniyle Narmanlı Camii’ni de görmek istediklerini söyleyen vatandaşlar, “Caminin etrafını gezen turistler karşılarında parçalanmış mezar taşlarını görünce şaşırıyorlar. Bazı turistler, bu manzarayı kameralarıyla kayıt bile yapıyorlar.” diye konuştular. 
KÜLTÜR MİRASINI BÖYLE Mİ KORUYORUZ?
Erzurum’da Ahilik geleneğinin adeta köşe taşlarından olan Ahi Tuman Baba’nın da türbesinin bulunduğu bölgenin, koruma altına alınması gerekirken, kendi kaderine terk edilmesi, hem çevrede yaşayanların, hem de esnafın tepkisine neden oluyor. Tebrizkapı sakinleri, “Erzurum’da ahilik gibi önemli bir teşkilatın öncülerinden olan Ahi Tuman Baba’nın türbesi, adeta metruk harabeleri andırıyor. Tarihimize ve ecdadımıza verdiğimiz değer, bu olmamalı. Bütün ihtişamıyla insanların gözlerine hitap eden Narmanlı Camii, hemen arkasındaki içler acısı manzara yüzünden gölgede kalıyor. Buna göz yumulmamalı ve ilgililer, sorumluluklarını artık yerine getirmelidirler.  Eğer tarihi güzelliklerimizle övünüp, gurur duyacaksak, önce tarihi ve kültürel değerlerimize sahip çıkmalıyız. Yoksa bizim samimiyetimize kimse inanmaz.” şeklinde konuştular.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
25dadaş25 27 Mayıs 2009 Çarşamba 21:24

cemaatların kuvvetli oldugu bi ilde cami türbe mezarlıkların hali sebebi cemaatlerin partizanlaşması erzurum erzurum olalı böle bir şey görmedi mevlam erzurumun yar ve yardımcısı olsun yorgun savaşçı

Yorumu oyla      6      4  
abdul Menaf SETTAROĞLU 27 Mayıs 2009 Çarşamba 19:19

Değelerimizi korumayarak ecdadımıza ne kadar kötülük yaptığımızın resmidir bu.Hernekadarda masa başında oturup terfi bekleyen,yada aybaşını bekleyen değerli kültür Müdürlüğü çalışanları bu içler acısı duruma seyirci kalsalarda bizler insan olarak bunları yapmamız gerekmiyor.Hele birde Tarihi ile övünen Erzurum insanına bu vurdumduymazlık hiç yakışmıyor.Lütfen Tarihe saygı,İnsana saygı,Büyüklere saygı...

Yorumu oyla      6      4  
Semra DİNDAROĞLU 27 Mayıs 2009 Çarşamba 11:38

Erzurum denince akla ilk gelen islami duyarlılığıydı bi zamanlar şimdi ise kendi kaderlerine terk edilmiş ecdat yadigarı yapıları görünce insanın içinin sızlamaması mümkün değil hele de türbelerimizizn hali gerçekten içler acısı el atmanın zamanı geçmek üzere bilginiz olsun bakın artık şehrimize gelen misafirlerimiz büyük bir şaşkınlık yaşıyor ve bumu erzurum sorusu eminim hepsinin zihninde soru işareti doğrultusunda şekilleniyor sayın yetkililer hayırlı olsun ziyaretleriniz bittiyse şehrimize el atmanın zamanıdır bilgilerinize...

Yorumu oyla      6      4  
Gürhan Özorhan 27 Mayıs 2009 Çarşamba 11:01

İslami anlayışın temsilcisi olduklarını söyleyenlerin ne kadar samimi oldukları tarih ve kültürümüze,mezarlıklarımıza göstermiş oldukları hasasiyetle ortadadır.İslamı Perdeliyorsa,Bir müslüman,Kime Kafir Demeli şaşırıyor insan.Kayıp şehrin muhtar ve azaları,diriye saygınız yok,bari ölüye saygı duyunda incitmeyin atalarımızı.Seçimdeki başarınızın sarhoşlugunu atın üzerinizden,biraz hizmet edin efendiler..

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MMO’dan eğitim atağı
Makina Mühendisleri Odası (MMO) Erzurum İl Temsilciliği, üyelerine yönelik ...
90’ıncı yıl coşkusuna hazırlık
23 Temmuz Erzurum Kongresi Kutlama Kurulu Vali Sami Bulut başkanlığında ...
G.M.’den "Düğün Ya da Davul"
Erzurum'da Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında Devlet Tiyatrosunda ...
 
Bulut'tan öğrencilere övgü
Erzurum’da kimsesiz çocukların kaldığı Zübeyde Hanım Yurdu öğrencilerince ...
Karayolları hedef büyüttü
Karayolları 12. Bölge Müdürü Yıldız, devlet yollarında 2003 yılı başına ...
Bir sektörü daha kaybediyoruz
GHA/Erzurum’da Kevelciler Çarşısı’nda ayakkabı imalatı yapan en son ayakkabı ...
 
“Çocuk Evleri Projesi “ hayata geçiyor
GHA/Palandöken Kaymakamlığı, okul öncesi eğitim ataklarının ardından şimdi ...
Hac heyecanı başlıyor…
GHA/Kutsal topraklara gitmek için başvuru yapan hacı adayları kura ile ...
Tarihi buluşma…
21 Mayıs’ta başlayan, Türk Cumhuriyetlerinden onlarca akademisyen, sanatçı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Üstümüze pislik yağıyor niye?
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Sosyal Çürüme: Sessiz Çöküşün Ayak Sesleri mi?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da 13 sektör vizyon büyütmüş; ama!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Erzurum'da bir 'temizlik' hikayesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurum'un Saklı Cenneti: Karagöl
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva