ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Erzurum-Artvin yolunda tır kazası
 Erzurum-Artvin yolunda tır kazası
'Yunus Emre' ilmek ilmek anlatıldı
'Yunus Emre' ilmek ilmek anlatıldı
 AK Parti binasına saldırıda bulunan 2 kişi tutuklandı
 AK Parti binasına saldırıda bulunan 2 kişi tutuklandı
 Ardahan'da eğitime kar engeli
 Ardahan'da eğitime kar engeli
Buz tutan Kars Çıldır Gölü'ne yoğun ilgi
Buz tutan Kars Çıldır Gölü'ne yoğun ilgi
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
17 Nisan 2015 Cuma - 13:03

Kotanlı’dan Avrupa Stajı önerisi

DES Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Zülfikar Kotanlı, ‘Türkiye, yabancı dil eğitiminde cesur reformlar yapmalı’ dedi

Kotanlı’dan Avrupa Stajı önerisi

Yabancı dil eğitimi politikasında yeni bir yol haritası hazırlığında ve yabancı dil hazırlık sınıfı oluşturma niyetinde olan Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) devrim niteliğinde önerilerde bulunan DES Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Zülfikar Kotanlı, “Mevcut yabancı dil öğretmenlerinin bir yıllığına yurt dışına gönderilerek konuşma ve anlama yeteneklerinin geliştirilmesi sonrasında dönüşte göreve başlatılması gerekir. Ayrıca yılda 5 bin olmak üzere 5 yılda 25 bin yabancı öğretmen istihdamının planlaması yapılmalıdır. Yabancı dil eğitiminde dünyanın en başarısız ve müsrif ülkelerinden birisi olan Türkiye ciddi reform ve cesur atılımlar yapmak zorundadır. Aksi halde Türkiye bu makûs talihini değiştiremez. Bu nedenle MEB’in yabancı dil eğitimi konusundaki yeniden yapılandırma çalışmalarını destekliyoruz” dedi.

AVRUPA STAJI ÖNERİSİ

MEB’in Fatih Projesi kapsamında mevcut yabancı dil öğretmenlerini Avustralya, Kanada, ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, Çin, Rusya, Arabistan, Mısır gibi ülkelere göndermesi ve yine bu ülkelerden yabancı öğretmenler getirmesi önerisini yineleyen DES Genel Başkan Yardımcısı Kotanlı, “Amacımız mevcut yabancı dil öğretmenlerimizin yahut atanamayan öğretmenlerimizin yeterliliğini tartışmaya açmak değildir. Çocuklarımızın yabancı dil öğrenme özürlü olduğunu da iddia etmiyoruz. Fakat bir gerçek var ki, Türkiye harcanan milyonlarca dolara, istihdam edilen on binlerce öğretmene, zayi olan onlarca yıllara rağmen yabancı dil eğitiminde başarısız olmuştur. Öğretmeninden, öğrencisine kadar başarısızlık sorgulanacaksa önce bunları yetiştiren sistem sorgulanmalı ve devrimci, özgün bir yabancı dil eğitim sistemi kurulmalıdır" dedi.

YABANCI DİL EĞİTİMİ

Türkiye’deki yabancı dil eğitimi sisteminin kelime ve gramer bilgisini ölçme şeklinde bir yöntem üzerine kurgulandığını savunan Kotanlı, "Öğrenci başarısını kâğıt üstünde, kitaba dayalı bilgilerle ölçüyoruz. Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı’yı Türkiye'yi yabancı dil eğitimindeki bu başarısızlıktan ve israftan kurtaracak reformları konusunda destekliyoruz" dedi.

GRAMER AĞIRLIKLI EĞİTİM YANLIŞI

MEB’in TÜBİTAK ile birlikte yürüttüğü, ilköğretim İngilizce ders müfredatının gramer ağırlıklı eğitim yerine konuşmaya ağırlık veren bir sistemi çizgi film uygulamalarıyla geliştirmeyi öngördüğü yeni sistemini de yaygınlaştırması gerektiğini söyleyen Kotanlı, “Eğitim fakültelerine öğrenci alınırken ve mezun edilirken dahası atanırken TOEFL gibi uluslar arası geçerliliği olan ve yabancı dili okumak ve yazmak dışında anlamak ve konuşma becerisini de ölçen sınavlarla yapılmalıdır. Türkiye yabancı dil eğitiminde yenilikçi ve devrimci reformlardan, teknolojiden ve modern yöntemlerden yararlanmıyor. Yabancı dil eğitim ve öğretiminde oldukça başarılı olan Tayland, Singapur, Endonezya gibi ülkeler de incelenerek, yabancı dil hazırlık sınıfı konusunda da özgün bir model yaratılmalıdır” dedi.

Kotanlı son olarak şunları söyledi; Devletimizin hiçbir ayrım yapmaksızın her çocuk ve gencine eşit koşullarda etkin ve nitelikli yabancı dil eğitimi sağlamak gibi hayati bir zorunluluğu bulunmaktadır. İngilizce dışındaki yabancı dillerin de öğrenimi için pedagojik tedbirler ve bilimsel kararlar alarak teşvik etmelidir. Küreselleşen dünyada bir hakikat olarak yabancı dil bilmek oldukça önemli bir ayrıcalığa ve mecburiyete dönüştüğü gerçeğinden hareketle ülkemizdeki yoksulluk ve yoksunluk karşısında, eşitsizlikleri azaltmak adına, ülkemiz insanının bölgesinde daha etkin ve katkıcı kılınması adına yabancı dil eğitimi politikalarımızı geliştirmek zorunluluk halini almıştır.

Türkiye’nin yabancı dil eğitim ve öğretimi politikalarında tek ve dominant dile odaklılık yerine çeşitliliği esas alması gerekir. MEB yabancı dil öğrenme politikalarını yaşam boyu sürdürülecek bir uğraş olarak görmelidir. Türkiye biran önce ortaöğretimde ikinci yabancı dil eğitimi verebilecek arz/talep düzeyine çıkmalıdır.

 
Yazıcı ‘Birlikte Yaşama Ahlakı’nı anlattı
 
Sami Yusuf Dadaşlar için söyleyecek
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
malik 17 Nisan 2015 Cuma 19:34

osmanlının son döneminde dil öğrenme hevesi bu dönem gibi artmış. yenilikçilerin tamamı bir kaç dil öğrenmiş. osmanlı ayağa mı kalkmış. avrupanın dilini öğrensen ne. avrupa kendi dili ile eğitim yapıyor. islam ülkelerinin tamamı da yabancıların dili ile. sizin mantığınız diğer islam ülkelrinde olduğu gibi sömürgeci mantık. Oktay sinanoğlunun hedef türkiye kitabını bir oku deri. sömürgeci kafa bu düşünceler. özümüze döneceğiz. eğitime ve bilime açık olacağız ama iyi bir dil öğrenerek değil. artık dil bilmesen de anında istediğin dilde bir kitabı çevirebiliyorsun. bu düşünce google olduğu bir dönemde gidin kütüphaneye diyen adamın görüşüne benziyor.kerdeşim artık googlede her kitabın winzipi var.

Yorumu oyla      7      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türk Ocakları tarihin nabzını tutacak
Türk Ocakları Erzurum Şubesi Başkanı Nizam Işık, Türk-Ermeni meselesinin ...
Alyılmaz’dan Türk Tarihi’ne ‘prestijli’ hizmet
Alyılmaz tarafından hazırlanan ve Çin’deki eski Türk eserlerini konu alan ...
Din adamı mı, siyasetçi mi?
M.COŞKUN-Atatürk Üniversitesi Türk-Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezi ...
 
DAP-ETÜ işbirliğiyle Bilim Şenliği…
Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi ve Erzurum Teknik Üniversitesi ...
Vatikan’a tepki yağıyor
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. ...
ETÜ, KÜNİB Fuarı’ndaydı
KÜNİB, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de, “KÜNİB Tanıtım Günleri” adlı önemli ...
 
Pasinler’in eğitim gururu oldular
Pasinler Kaymakamı Ali Ada, TUBİTAK 46. Ortaöğretim Öğrencileri Arası ...
Doğu’da arttı, Erzurum’da azaldı
Erzurum’da mart ayı bazında yağış miktarı normallere göre yüzde 16.5 ...
Vatandaş bilinçleniyor
M.COŞKUN-Yakutiye Kaymakamlığı Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanı, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Müslümanlar Müslüman Olmadıkça
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Erdal mı kahraman, Zekeriya mı unutulan?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Sosyal Medya ve Siyaset: Ahlakın Kaybolduğu Yer mi?
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurum tarım ve hayvancılıkla şahlanır mı?
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Prof. Dr. Fatih Alper Gibi Derman Olacaksın !
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
İş Yapma Ayrı Sahiplenme Ayrı İştir Ve Erzurumspor
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva