ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
TOBB’dan Karaca’ya başarı plaketi
TOBB’dan Karaca’ya başarı plaketi
Mart ayı bilimsel teşvik ödülleri sahiplerini buldu
Mart ayı bilimsel teşvik ödülleri sahiplerini buldu
Yücelik ailesi yasta
Yücelik ailesi yasta
Erzurum’da DEAŞ operasyonu
Erzurum’da DEAŞ operasyonu
Erzurum’da Narkoçelik-15 operasyonu
Erzurum’da Narkoçelik-15 operasyonu
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
13 Nisan 2015 Pazartesi - 05:22

ETÜ, KÜNİB Fuarı’ndaydı

KÜNİB, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de, “KÜNİB Tanıtım Günleri” adlı önemli bir organizasyonu gerçekleştirdi.

ETÜ, KÜNİB Fuarı’ndaydı

Başkanlığı ve Sekretaryası Ardahan Üniversitesi (ARÜ) tarafından yürütülen KÜNİB, yurtiçi ve yurtdışındaki üye üniversiteler ile birlikte ulusal ve uluslararası çapta ses getiren çalışmalara imza atmaya devam ediyor. KÜNİB, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de, “KÜNİB Tanıtım Günleri” adlı önemli bir organizasyonu gerçekleştirdi. Birlik üyesi birçok devlet ve özel üniversitenin katıldığı program, Azerbaycan’daki öğrencileri Türkiye üniversiteleriyle buluşturarak, gençliğin üniversite seçimini daha bilinçli bir şekilde yapmasına katkı sunmayı hedefliyor. Farklı ülkelerden üst düzey konuklar ve 32 üniversite rektörünün yer aldığı programa TTürkiye’nin Azerbaycan Büyükelçi Müsteşarı Meral Barlas, Kafkasya Üniversiteler Birliği Başkanı ve ARÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz başta olmak üzere Yunus Emre Enstitüsü, Bakü Devlet Üniversitesi Rektörü Abel Maharramov Türkiye’den 32 üniversite rektörü, çok sayıda kurum ve kuruluş temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Açılış konulmasında Bakü’de bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirten KÜNİB Başkanı Rektör Prof. Dr. Korkmaz, "Türkiye son yıllarda ekonomide, siyasette, eğitim de çok önemli mesafeler aldı. Biz eğitimdeki başarılarımızı Kafkasya’daki, Orta Asya’daki kardeşlerimizle paylaşmak istiyoruz. Kafkasya’nın kalbi olan Bakü’de Türkiye’nin eğitim imkanlarını tanıtmak istiyoruz. İlk çıkışlar önemlidir. Biz de ilk çıkışımızı Kafkasya’nın kalbi Bakü’de yaptık. Gittikçe büyüyoruz ve sizlere fuarımıza katıldığınız için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Daha sonra kürsüye çıkan Bakü Devlet Üniversitesi Rektörü Abel Maharramov, "Bu birlik birkaç yıldır faaliyet gösteriyor ve çok büyük başarılar elde etti. Dini manevi değerlerimiz de bir birine çok yakın. Onun için Kafkasya Üniversiteler Birliği’ne çok büyük önem veriyorum” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERDEN ÜNİVERSİTELERE YOĞUN İLGİ

Üniversiteyi yurt dışında okumayı planlayan Azerbaycanlı öğrenciler organizasyona yoğun ilgi gösterdi. Etkinlik süresince üniversitelerin hazırladıkları stantları ziyaret eden öğrencilere, üniversitelerin bölümleri hakkında görsel sunumlar ve çeşitli broşürlerin dağıtımı yapıldı.

Basın toplantısında Kafkasya Üniversiteler Birliği’nin 2. Fuarı’nın Bakü’de yapıldığını belirten Prof. Dr. Korkmaz, "Bugün Bakü’deyiz. Abel hocanın söylediği gibi biz komşu devletleriz, komşu ülkeleriz. İnsanın kaderi biraz da coğrafyayla tayin ediliyor ve o coğrafyanın kaderini yaşıyor insan. Coğrafya bizim kaderimizdir onu değiştiremeyiz o yüzden biz birleşmeliyiz. Bu tür toplantılar geleceğimizi yetiştirecek gençleri yetiştirmektir. Onun için Türkiye’nin eğitimdeki tecrübelerini Kafkasya’daki kardeşlerimizle paylaşmak için geldik. Birliğimizde Türkiye’den 35 üniversite var. Aynı zamanda Kırgızistan ve Kıbrıs’tan da üniversitelerimiz var. Bakü’de olmaktan çok mutluyuz. Değerli rektör arkadaşlarımız da aramızdalar. Ortak çalışmalarımızda devam ediyor” ifadelerinde bulundu.

Azerbaycanlı öğrencilerin bir çoğunun birçok şirket ve ülke tarafından diploma denkliğinden dolayı Türkiye’deki daha az tanınmış üniversiteleri seçmedikleriyle ilgili soruları yanıtlayan Korkmaz, "Türkiye üniversitelerinde son yıllarda çok önemli gelişmeler oldu ve Türkiye’deki üniversitelerin de büyük bir bölümü uluslararası akreditasyon kuruluşlarından onay aldılar. Bu, hızla devam ediyor. Aynı zamanda YÖK’ün tanıdığı ve akreditasyonu sağladığı üniversitelerin bütün dünya üniversiteleri tanıyor. En küçük bir üniversitenin bile güven sorunu yoktur Türkiye’de. Ama bazı çok özel üniversitelerimiz var ki, onların diplomalarını bütün dünya tanıyor. Artık Türkiye’de tematik üniversiteler kuruluyor. Şu anda mesela Batman Üniversitesi yeni bir üniversite ama arkeoloji alanında Türkiye’nin en zirve üniversitelerinden birisi. Artık bu tematikleşme oluyor. Dolayısıyla o peşin yargıdan öğrencilerimizin kurtulması gerekiyor” dedi.

 
SP ve BBP’den ittifak açıklaması
 
KÜNİB’ten Bakü’ye Üniversite Köprüsü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pasinler’in eğitim gururu oldular
Pasinler Kaymakamı Ali Ada, TUBİTAK 46. Ortaöğretim Öğrencileri Arası ...
Doğu’da arttı, Erzurum’da azaldı
Erzurum’da mart ayı bazında yağış miktarı normallere göre yüzde 16.5 ...
Vatandaş bilinçleniyor
M.COŞKUN-Yakutiye Kaymakamlığı Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanı, ...
 
Toplu taşıma denetimlerinde milat
Erzurum Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince ...
Keçe ustaları teknolojiye direniyor
Unutulmaya yüz tutan keçecilik mesleğinin son ustaları teknolojiye karşı direniyor
Sevindi'den Müdürge ve Kösememmet önerisi
Sevindi, Müdürge ve Kösememmet Bataklığı’nın bir kuş cenneti haline getirilmesi gerektiğini söyledi.
 
Tarihçi Eğilmez Yemen olaylarını değerlendirdi
Eğilmez, Yemen’deki iç savaşa 10 ülkenin katılmasının sebebinin, “Bu müdahillerin ...
‘Gerçekleri yazan kitapları çalıp, yok ettiler’
Kumcuoğlu ,‘Ermeniler, geçen yüzyıl içinde kendi tezlerine destek vermeyen ...
ATA Teknokent’e TÜBİTAK teşekkürü
TÜBİTAK-BİDEB tarafından organize edilen “46. Ortaöğretim Öğrencileri ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva