ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da 13 sektör vizyon büyüttü
Erzurum’da 13 sektör vizyon büyüttü
Gazze'de can kaybı 41 bin 802’ye yükseldi
Gazze'de can kaybı 41 bin 802’ye yükseldi
Eğitim Öğretim İstatistikleri açıklandı
Eğitim Öğretim İstatistikleri açıklandı
TÜİK, 2023 yılı Devlet Hesapları verisini paylaştı
TÜİK, 2023 yılı Devlet Hesapları verisini paylaştı
Emine Erdoğan'dan anne adaylarına çağrı
Emine Erdoğan'dan anne adaylarına çağrı
HABERLER>GUNCEL
25 Haziran 2009 Perşembe - 04:10

Kandiliniz Mübarek olsun…

Diyanet işleri Başkanı Bardakoğlu, Regaip Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı. Bardakoğlu, dini gelenekte üç aylar diye bilinen, ''mübarek gün ve geceleriyle bereketli bir maneviyat mevsimi olarak nitelendirilen'' Recep, Şaban ve Ramazan aylarının manevi atmosferine girildiğini bildirdi.

Kandiliniz Mübarek olsun…

 Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, bilim ve teknolojinin baş döndürücü bir ilerleme kaydettiği günümüz dünyasında, ferdi ve ailevi mutluluğu, toplum hayatını, barış, huzur, dayanışma ve kardeşlik içinde bir arada yaşamayı tehdit eden pek çok olumsuzluklar yaşandığını belirterek, ''Bunun etkileri de bireysel ve sosyal hayatımızında her geçen gün daha yakından hissedilmektedir '' dedi.
     BARDAKOĞLU MESAJ YAYIMLADI
Bardakoğlu, Regaip Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı. Bardakoğlu, bugün dini gelenekte üç aylar diye bilinen, ''mübarek gün ve geceleriyle bereketli bir maneviyat mevsimi olarak nitelendirilen'' recep, şaban ve ramazan aylarının manevi atmosferine girildiğini bildirdi.
     Bugün gece ise Regaip Kandili'nin idrak edileceğini ifade eden Bardakoğlu, İslam dininin, insanın kendisi, çevresi ve Yüce Yaratan ile ilişkilerini sağlıklı şekilde kurabilecek bir bilinç, iç barış ve öz güvene kavuşmasını gaye edindiğini, dünya ve ahiret, madde ve mana dengesi ile iman, akıl, düşünce, duygu ve bilginin ahenkli birlikteliğine büyük bir önem verdiğini vurguladı.
   TOPLUMSAL MUTLULUĞU ENGELLEYEN FAKTÖRLER
 Bardakoğlu, mesajında şunları kaydetti.   ''Ancak üzülerek ifade edelim ki bilim ve teknolojinin baş döndürücü bir ilerleme kaydettiği günümüz dünyasında ferdi ve ailevi mutluluğumuzu, toplum hayatımızı, barış, huzur, dayanışma ve kardeşlik içinde bir arada yaşamamızı tehdit eden pek çok olumsuzluklar yaşanmakta, bunun etkileri de bireysel ve sosyal hayatımızında her geçen gün daha yakından hissedilmektedir.
     Üç ayların manevi iklimine girildiğinin habercisi olan Regaip Kandili bizlere, hayatın sonsuzluk okyanusunda buluşmak üzere akıp gittiğini ve geride sadece Allah'ın rızasına uygun iyi ve yararlı amellerin kalacağını bir kez daha hatırlatmakta, nefsimizin sonu gelmez heveslerinden, tuzak ve yanıltıcı arzularından uzaklaşarak özümüze dönmemizi sağlayacak bir bilinç tazeleme imkanı sunmaktadır. Bu bilinç tazelemenin ve yenilemenin gerçekleşebilmesi için önce kendi varoluşumuzu anlamlandırmak, iç sorgulama yapmak, Cenab-ı Hakk'a yürekten yönelmek, işlediğimiz hata ve günahlardan dolayı pişmanlık duyarak O'ndan af dilemek, onları bir daha işlememek için kararlı bir duruş sergilemek ve istikamet sahibi olmak gerekir. ''
    RAHMET İKLİMİNİ DEĞERLENDİRELİM
 Bu gecenin sunduğu rahmet ikliminin fırsat bilinmesi gerektiğini ifade eden Bardakoğlu, Allah'la, yakınlarla ve çevreyle bağların gözden geçirilmesi, olgun dindarlığın iman-ibadet-ahlak bütünlüğünü sağlamaktan geçtiğinin bir kez daha hatırlamasının önemine değindi. Bardakoğlu, doğruluk ve dürüstlüğün, paylaşmanın, hak ve hukuka riayetin, kutsala saygının insani erdemler adına ulaşılabilecek en üstün değerler olduğunu vurgulayarak, bu erdemlerin hayat çizgisi kılınması gerektiğini belirtti.
    BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ PEKİŞTİRELİM
 Bardakoğlu, mesajına şöyle devam etti:   ''Bir ibadet bilinci içinde ülkemizin hem maddi hem manevi imarı için çalışılması, kalp kırmaktan kaçınması, elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalı, ihtiraslarımızı dizginleyip küçük menfaat çekişmelerinden uzak durmalı, kardeşlik hislerimizi güçlendirmeye, birlik ve beraberliğimizi korumaya çaba harcamalı, kısaca insani ve ahlaki meziyetlerin kendi dünyamızda ve toplum hayatımızda güçlenmesine gayret göstermeliyiz.

     Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin, soydaş ve dindaşlarımızın Regaip Kandili'ni tebrik ediyor ve bu gecenin, ülkemizin, İslam aleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın hidayet, barış ve huzuruna, bütün müminlerin tövbelerinin ve dualarının kabul edilerek arınma ve affedilmelerine vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum.''

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tec Dağlı-2 25 Haziran 2009 Perşembe 16:18

Saygı değer Dadaşlarım sizlerin ve tüm İslâm Âlemi'nin,mübârek Regaib Kandilinizi tebrik eder,Allah ü Teâlâ Hazretleri'nden ülkemizi, milletimizi bütün müslümanları,her türlü âfât-ı arziyye ve semâviyeden korumasını niyaz ederim.Yüce Rabb'im birliğimizi,dirliği mizi,esenliğimizi artırsın,Vatanımız,dinimiz ve milli birliğimize kast eden dahili ve hari ci düşmanlarımıza fırsat vermesin,İslâmın asırlarca bayraktarlığını yapmış olan bu Yüce Milleti,ilelebed payidar kılsın,Millet ve ailece,böyle nice Kandiller geçirmemizi nasip etsin.Bu mübârek Kandil gecesinde,tüm ölmüşlerimizi,bu Mübârek Şehire emeği geçen ölmüşlerimizi,AZİZ ŞEHİTLERİMİZİ rahmetle anıyor,yakınlarına Sabr-ı Cemil niyaz ediyo rum.Bu şehrin sıkıntısını çeken Dadaşlarıma ve Yüce Türk Milletine sağlık,mutluluk,afiyet ler diliyorum 'Allah'a emanet olunuz.Âciz ve günâhkâr kardeşiniz.

Yorumu oyla      6      4  
Tec Dağlı-1 25 Haziran 2009 Perşembe 15:46

Kandil;ağzı küçük,yayvan bir kap biçiminde olan,içinde sıvı yağ ile fitil bulunan,tarihi bir aydınlatma aracıdır.İnsanlar,antik çağlar da kandili aydınlatma aracı olarak önce evler de,daha sonra tapınaklarda kullanmışlardır. Müslümanlar da,kutsal saydıkları gecelere 'kandil geceleri' adını vermeleri,kandilin biraz da ruhani kimliğinden ileri gelmektedir Kandil kelimesini sadece Türkler kullanırlar. Araplar buna 'leyl-gece'derler.Kandil gecele ri,Arap toplumlarında başlamış olsa bile,gele neksel hale getirilmesi ve çeşitli adetlerle zenginleştirilmesi Türkler'in sayesinde olmuş tur.Türkler bu gecelerde komşularına,helva,lo kum,şerbet dağıtırlar,büyükleri sorarlar.Türk ler bu gecelere insanî bir bakış getirerek; yardımlaşma,sevgi,geçmişi muhasebe,duyguları kontrol erme,kırgınlıkları unutma,kardeşlik ortamı,sevgi ve hoşgörü bu geceleri kutsallaş tırmıştır.Kandil gecelerinde,ibadetler bir başka huşu içinde yapılır, Hakk'a olan bağlılık da yeni bir boyut kazanır

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Suyumuzun tadı yok…
Taşağıl ve Tüysüz köylerindeki incelemeler sonucu köylerde vatandaşların ...
Küçükler’den“ Su Savunması”
Büyükşehir Belediye Başkan Küçükler, Erzurum içme suyunun temiz olduğunu ...
Tarım öncelikli sektörümüz
Erzurum'un 2,5 milyon hektarlık yüzölçümüyle Türkiye'nin 4. büyük vilayeti ...
 
Ispartalı’nın Erzurum aşkı
GHA/Bisikletiyle dünyanın çeşitli ülkeleriyle birlikte Türkiye’nin de ...
Erzurum’da‘Orman Zirvesi’
Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, Erzurum’a geliyor. Türkiye genelindeki ...
Ağaç dikerek, akıllanacak
Eşine şiddet uygulayan kocaya Denetimli Serbestlik uygulaması kapsamında ağaç dikme cezası verildi.
 
Rahmet iklimine girdik...
İslam dünyasının kutsal ayı Ramazan'ın da içinde bulunduğu, Miraç ve Berat ...
Taşgeçit’te yangın dramı
Erzurum’un Olur ilçesine bağlı Taşgeçit Köyü’nde 18 Haziran Perşembe günü ...
Palandöken’de denetim seferberliği
Palandöken İlçe Belediyesi Zabıta ekipleri, ilçede faaliyet gösteren ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İstemihan Bulutlar
İstemihan Bulutlar
Tarihte Birlik ve Kardeşlik: 3 Ekim 2009
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Erzurum'dan Semerkant'a Uzanan Yol
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Erzurum'da bir 'temizlik' hikayesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurum'un Saklı Cenneti: Karagöl
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Yabancı dil öğrenirken işgüzarlık yapanlar
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva