ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Trendyol 1. Lig: Ankara Keçiörengücü: 4 - Manisa FK: 0
Trendyol 1. Lig: Ankara Keçiörengücü: 4 - Manisa FK: 0
ERSANDER’den Öğretmenler Günü etkinliği
ERSANDER’den Öğretmenler Günü etkinliği
Özden: ‘Mesleklerin en kutsalı öğretmenliktir’
Özden: ‘Mesleklerin en kutsalı öğretmenliktir’
Tanfer: ‘Eğitimin kahramanları öğretmenlerimizdir'
Tanfer: ‘Eğitimin kahramanları öğretmenlerimizdir'
Özcan’dan Öğretmenlere vefa
Özcan’dan Öğretmenlere vefa
HABERLER>GUNCEL
25 Haziran 2009 Perşembe - 04:04

Tarım öncelikli sektörümüz

Erzurum'un 2,5 milyon hektarlık yüzölçümüyle Türkiye'nin 4. büyük vilayeti olduğunu belirten Vali Bulut, "İlimiz ekolojik olarak çok temiz doğal yapıya sahiptir. Sanayi tesislerin olmaması, kimyasal gübre kullanılan alanların çok az olması, bölgenin toprak ve su kaynaklarının temiz kalmasını sağlamıştır. " dedi.

Tarım öncelikli sektörümüz

 Erzurum Valisi Sami Bulut, sanayi tesisleri olmayan ve kimyasal gübre kullanımının az olduğu kentin organik tarım ve hayvancılık için önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.
Atatürk Üniversitesi'nin 11. Rektörü Prof. Dr. Kemal Bıyıkoğlu anısına düzenlenen 6. Ulusal Zootekni Bilim Kongresi bugün başladı. Kongrenin açılış töreninde konuşan Vali Sami Bulut, tarım sektörünün bütün ülkeler için önemli olduğunu belirtti. Küresel ısınmanın etkilerinin ortaya çıkması sonrasında tarım ve hayvancılığın öneminin daha da arttığına işaret eden Vali Bulut, Erzurum'un tarım ve hayvancılık potansiyeli hakkında bilgi verdi.
ERZURUM TÜRKİYE’NİN 4. BÜYÜK İLİ
Erzurum'un 2,5 milyon hektarlık yüzölçümüyle Türkiye'nin 4. büyük vilayeti olduğunu belirten Vali Bulut, "İlimiz ekolojik olarak çok temiz doğal yapıya sahiptir. Sanayi tesislerin olmaması, kimyasal gübre kullanılan alanların çok az olması, bölgenin toprak ve su kaynaklarının temiz kalmasını sağlamıştır. Erzurum organik tarım ve hayvancılık için de önemli bir potansiyele sahiptir" dedi.
ERZURUM EKONOMİSİNDE TARIMIN ÖNEMİ
Erzurum ekonomisinde tarımın ön plana çıktığını, tarımda da hayvancılığın büyük önem taşıdığını vurgulayan Bulut, 550 bin büyük, 650 bin küçükbaş hayvan potansiyeline sahip olmasına rağmen verimde çok geride olduğunu kaydetti. Bölgede hayvancılığın artık bilimin ışığında modern tekniklerle yapılmasının zorunlu hale getirdiğini ifade eden Bulut, bölgedeki verimlilik problemini çözmek için çalıştıklarını bildirdi. Erzurum'da 2005 yılında başlatılan büyükbaş hayvan ıslahı projesi kapsamında yapılan 170eğitim çalışmasıyla 11 bin çiftçinin eğitimden geçirildiğini vurgulayan Bulut, yapılan faaliyetlerin sonucu et ve süt üretiminde önemli artışlar olduğunu kaydetti. Bulut, proje kapsamında çalışmaların artarak devam ettirileceğini söyledi.
MİRMAHMUTOĞLU DÜNYA’DAKİ AÇLIK-ZENGİNLİK ÇELİŞKİSİNE DEĞİNDİ
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, dünyanın zıtlıklarla dolu olduğunu belirterek başladığı konuşmasında, "Dünyada bir tarafta 1 milyar insan aç, bir tarafta 1.5 milyar insan aşırı beslenmeden dolayı obezite tehlikesi altında. Böyle bir ortamda 3 tane konuda acımasız mücadele veriliyor. Bir tanesi enerji arzının ve enerji talebinin yönetimi mücadelesi, ikincisi su arzının ve su talebinin yönetme mücadelesi, bir diğeri de gıda arzını ve gıda talebini yönetme mücadelesi" dedi.
TÜRKİYE’DEKİ BİYO ÇEŞİTLİLİK
Türkiye'nin biyoçeşitliliği korumak için çalışmalar yapması gerektiğini belirten Mirmahmutoğulları, Türkiye'de bulunan bitki türlerinin 3 bin 905 tanesi endemik olduğunu söyledi. Böyle bir biyoçeşitlilik zengini olan coğrafyada yaşamın bir sorumluluk olduğunun altını çizen Mirmahmutoğulları, "Biyoçeşitliliğin korunması yalnızca bizler tarafından yapılan çalışmalarla yetmez. Artık biyoçeşitliliğin korunmasını uluslararası arenaya taşımamız lazım. Bu konudaki zengin ülkelerle işbirliği yapmamız lazım. Biyoçeşitliliği tehdit eden unsurlara karşı da son derece dikkatli olmamız lazım" diye konuştu.
TARIM ÜRÜNLERİ İHRACAATI
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın yaptığı çalışmalarla Türk tarımının belli bir noktaya geldiğini anlatan Mirmahmutoğulları, "Tarım Bakanlığı'nın çalışmaları sayesinde 71.5 milyon insanın doymasının yanında son 5-6 yılda 4 milyar dolar olan ihracat önemli seviyelere geldi. Tarımsal Gayri Safi Milli Hasıla 23,7 milyar dolardan 58 milyar dolara getirildi. Tarımda yaşayanların fert başına düşen hasılası ise 916 dolardan 3 bin 200 dolarla çıktı. Geçmişle mukayese ettiğinizde ciddi mesafeler alındığınıgörüyoruz. Ancak önemli olan biz potansiyelimizin ne kadarını kullanıyoruz? Dünya ne hazlı gidiyor, biz o hızla neredeyiz" şeklinde konuştu.
ORGANİK TARIMDA BAŞARI
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın son 5 yılda çok ciddi hamleler gerçekleştirdiğini kaydeden Mirmahmutoğulları, konuşmasında şunları ifade etti: "Ben bir siyasi değilim, siyasi gibi konuşmuyorum. Ben burada meslektaş kitlesinde bunların paylaşılması gerektiğini düşünüyorum. Bakanlık olarak çok ciddi 12 tane temel kanunu çıkardık. Tarımın bir kanunu yoktu, çerçeve kanunu çıkardık. Tarımsal topraklar yok edilircesine hoyratça diğer sektörlere peşkeş çekiliyordu, arazi kanunu çıkardık. Organik tarım kanunu çıkardık. Bakanlık olarak tarım sektöründe birçok çalışmaya imza attık."
MİRMAHMUTOĞULLARI'NA JEST
Kongrenin açılış töreninde Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, 34 yıl önce bugün Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü'nden mezun olan Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları'na günün anısına bir plaket verdi. Teşekkür ederek plaketi alan Mirmahmutoğulları, öğrencilik anılarını anlatarak, duygulandığını söyledi.
Rektör Koçak, ayrıca Atatürk Üniversitesi'nin 11. Rektörü Prof. Dr. Kemal Bıyıkoğlu'nun oğlu Nadir Bıyıkoğlu'na da bir plaket verdi.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ejder Tepesi-2 25 Haziran 2009 Perşembe 13:12

olur.Gelişen ülkelere baktığımızda,her ülke kendi buluşlarıyla büyük gelirlersağlayabil mektedir.Artık kopyacılıkla yüksek gelir sağlayan ülke göremiyoruz.Artık büyük firmala rın dışarının acentesi olmaktan,lisans ve pa tent satın almaktan vazgeçmesi lazımdır.Günü müzde asıl zenginlik,eğitilmiş beyin ve araş tırmadır.Artık başkalarının buluşlarını kopya ve taklit etmekten vazgeçip,kendi buluşlarımı zı yapmalıyız.Patent satın alıp kopyalamakla hiçbir ülke ileri gidememiştir.Üniversiteleri miz toplumdan kopuk halde iken,bilim de top lum için üretilmeyince,kopyacılık her sahada hakim hale gelmiştir.Sonuçta;ziraatte sorgula mayı esas alan,icata dayalı,milli bir eğitim anlayışı oluşturmak zorunluluğumuz vardır.Yok sa, biz de günümüz dünyasında YENİ KÖLELER oluşumunun içerisinde yerimizi alırız.Bunun tek kurtuluş yolu da,üniversitelerimizin üze rine düşen araştırma,üretme görevini artık zaman geçirmeden yapması gerekir.Kandiliniz mübarek olsun.Âmin.Nice Kandillere

Yorumu oyla      6      4  
Ejder Tepesi-1 25 Haziran 2009 Perşembe 12:43

Üniversitelerimize düşen çok önemli görevler ler vardır.Ne yazık ki bugüne kadar bu gerçek leşmedi.Türkiye'de 17 Ziraat Fakültesi mevcut tur.Acaba?:Bu üniversitelerimiz,Tohumculuk Araştırma Merkezlerinde(mevcut olanlarda)iyi ve kaliteli tohumlar üretmeliler.Bir gram tohumun,bir gram altına eşdeğer olduğu dünya mızda,ne yazık ki piyasamız yabancı tohumlar la doludur.Yurt dışından gelen ve bir defa kıllanılan,üstelik genleriyle uğraşıldığı için,insan sağlığı açısından tehlike arz eden bu tohumlara milyarca $ para gitmekte dir.Mutlaka patenti bize ait tohumları üretme liyiz.Mesela,bazı ülkelere ihraç ettiğimiz yaş sebze ve meyvelerde ilaç yüksek olduğu için geri gönderilmektedir.Gıda güvenliği için akreditasyonu(birçok sektörde topluma su nulan hizmetlerin niteliğinin güvence altına alınması)sağlanmış laboratuarlar kurup,akredi te edilen laboratuardan çıkan sonuçları dünya ya kabul ettirebiliriz.Buralardan verilen belge de Türk Çiftçi ve İhracatçısına büyük hizmet

Yorumu oyla      6      4  
selam 25 Haziran 2009 Perşembe 08:48

VALİ bey bu şehir göçtü bitti sanayi olmadıgından kalifiye nitelikli insanları göçtü çevre illerden vasıfsız göç aldı şehrin tek kurtuluş çaresi yatırım sanayi bu millet siyasilerden ümidi kesti vali rektör ticaret sanayi oda başkanı bu işin lokomotif görevini üslenlemelidir selam saygılar yorgun savaşçı

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ispartalı’nın Erzurum aşkı
GHA/Bisikletiyle dünyanın çeşitli ülkeleriyle birlikte Türkiye’nin de ...
Erzurum’da‘Orman Zirvesi’
Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, Erzurum’a geliyor. Türkiye genelindeki ...
Ağaç dikerek, akıllanacak
Eşine şiddet uygulayan kocaya Denetimli Serbestlik uygulaması kapsamında ağaç dikme cezası verildi.
 
Rahmet iklimine girdik...
İslam dünyasının kutsal ayı Ramazan'ın da içinde bulunduğu, Miraç ve Berat ...
Taşgeçit’te yangın dramı
Erzurum’un Olur ilçesine bağlı Taşgeçit Köyü’nde 18 Haziran Perşembe günü ...
Palandöken’de denetim seferberliği
Palandöken İlçe Belediyesi Zabıta ekipleri, ilçede faaliyet gösteren ...
 
Gaziye hakarete sefer cezası
Erzurum'da Gazi kartıyla ücretsiz binmek istediği toplu taşıma aracının ...
Markalaşmada kriz yok..
Türk Patent Enstitüsü (TPE) Mayıs ayı tescil edilen marka verilerini açıkladı. ...
TÖSYÖV, yatırımcıları bilgilendirecek
Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Serbest Meslek Mensupları ve ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kayyım uygulaması milletin ortak talebidir
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Onurun 41. Yılı
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Peki bu işleri kim yapsın?
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Bevval-i Ceh-i Zemzem: FETÖ ve İblis..
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Hitabetin İhtişamı ve Hikâyenin Gücü
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Ehramlı kadınlar çiftçi olamaz mı yani?
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva