ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Abdurrahman Gazi'de çevre düzenlemesi
Abdurrahman Gazi'de çevre düzenlemesi
371 gıda işletmesi denetlendi
371 gıda işletmesi denetlendi
Çiftçi, Milli takımın başarısını paylaştı
Çiftçi, Milli takımın başarısını paylaştı
 Bayburt yolunda trafik kazası: 1 ölü
 Bayburt yolunda trafik kazası: 1 ölü
Finalin adı: Türkiye-Özbekistan
Finalin adı: Türkiye-Özbekistan
HABERLER>GUNCEL
24 Haziran 2009 Çarşamba - 06:13

Rahmet iklimine girdik...

İslam dünyasının kutsal ayı Ramazan'ın da içinde bulunduğu, Miraç ve Berat kandilleriyle Kadir gecesinin idrak edileceği üç aylar, bugün başlıyor. Üç ayların ilki olan Recep ayının ilk Cuma gecesi 25 Haziran 2009 Perşembe akşamı, ''Regaip Kandili'' olarak kutlanacak.

Rahmet iklimine girdik...

Diyanet İşleri Başkanlığının aylık yayın organı olan Diyanet dergisinde, konuya ilişkin yer alan bilgilere göre, Başkanlık, Hicri Takvime göre Recep, Şaban ve Ramazan aylarını barındıran üç aylarda, gündelik hayatın tek düzeliğinden çıkıp, bu dönemi sosyal barışın ve huzurun bir vesilesi sayarak, karşılıklı sevgi ve hoşgörüyle karşılayacakları, kendi inanç ve değerlerini yaşama ve yaşatmayı öğrenecek bir süreç olarak nitelendirdi.
     Bugün başlayan üç ayların, insanlığa karşı görev ve sorumluluklarımızı hatırlatması gerektiğine işaret eden Başkanlık, ülkemizde tarihten bugüne üç aylar sevgisinin canlı kaldığını, tarihte olduğu gibi bugün de toplumlun üç aylar geldiğinde hayatına olumlu anlamda yeni bir istikamet verdiğini ifade etti.
     KANDİLLER GEÇİDİ ''ÜÇ AYLAR''
      Üç ayları, ''kandiller geçidi'' olarak nitelendiren Başkanlık, bu dönemin insanın günahlarından tövbe edip temizlenmesi için de bir fırsat olduğunu kaydetti. Başkanlık, insanların hayatlarında adeta otokontrol sisteminin kurulmasına yardımcı olan üç aylar ve kandillerin, dünyevi meşguliyetlerden sıyrılıp, insanların yaratılış gayesini düşünmesi için son derece değerli fırsatlar olduğunu vurguladı.
     Başkanlık, Miraç, Berat kandilleri ile Kadir gecesi ve Ramazan bayramı gibi Müslümanlar için tövbe etmenin, affın, manevi arınmanın ve kendini yenilemenin habercisi olan üç ayların müjdecisi Regaip Kandili'nin de üç ayların ilk cuması olan 25 Haziran Perşembe gecesi kutlanacağını bildirdi.
YAZICI ÜÇ AYLARI ANLATTI
Erzurum Müftü Yardımcısı Osman Yazıcı, mübarek ‘Üç Aylar’ın tüm İslam Alemi’ne hayırlar getirmesi temennisinde bulundu. Müslümanlar tarafından mübarek kabul edilen Receb, Şeben ve Ramazan aylarının, ‘Üç Aylar’ olarak ifade edildiğini söyleyen Müftü Yardımcısı Yazıcı, bu mübarek zaman diliminin ilk kandili olan Regaib’in ise, Perşembe günü gece idrak edileceğini bildirdi.
DUA VE NİYAZ MEVSİMİ
“Üç Aylar, dua ve niyaz mevsimidir” diyen Osman Yazıcı, bu aylarda bol bol dua edilmesi gerektiğini ifade etti. Osman Yazıcı, bu zaman diliminde çok daha fazla ibadet edilmesinin, rahmet ve bereketle müjdelendiğini belirterek, “Üç ayların birincisi olan Recep ayı, 24 Haziran Çarşamba günü başlıyor. Kandiller halkasının birincisi olan Regaip kandili ise, 25 Haziran Perşembe gününü Cuma’ya bağlayan gece idrak edilecek. Recep, Şaban ve Ramazan aylarının faziletleri ile ilgili olarak Yüce Peygamber’imizin birçok hadisi mevcuttur. Onlar da, bu aylar içerisinde bolca ibadet etmek, dua ve niyazda bulunmaktır” dedi. 
ÜÇ AYLARLA GELEN MÜJDE
Allah’ın, inananlar için rahmeti, feyiz ve bereketi bol olan günler ve aylar yarattığına dikkati çeken Müftü Yardımcısı Osman Yazıcı, “Nasıl ki haftanın günleri arasında Cuma günü faziletli bir gün ise, “Üç Aylar” olarak bilinen Receb, Şaban ve Ramazan ayları da fazileti büyük, feyiz ve bereketi bol, mübarek aylardır. Çünkü Receb ayı girince, Peygamberimiz ‘Allahım! Receb ve Şaban’ı bize mübarek kıl! Bizi Ramazan’a ulaştır!’ diye dua ederlerdi. Bu ayların Müslümanlarca değerli addedilmesinin sebeplerinden birisi de, Yüce Peygamber’imizin bu aylar hakkında verdiği haberlerdir. Çünkü Allah Resulü, ‘Recep Allah'ın ayı, Şaban benim ayım ve Ramazan ise ümmetimin ayıdır.’ buyurmuştur.” diye konuştu. 
“Üç aylara kutsiyet kazandıran diğer bir önemli özelliğin ise, 5 mübarek kandil gecesinden 4’ünün bu aylar içerisinde olmasıdır.” Diyen Osman Yazıcı, Receb ayının ilk Perşembe gecesi Regâib Kandilidir. İslâm âlimleri, Sevgili Peygamber’imizin bu gecede Yüce Allah’n manevi ikramlarına eriştiğini, bu sebeple şükür ve hacet için namaz kıldığını bildirmektedirler.” dedi.
BİRBİRİMİZ İÇİN HAYIR İSTEYELİM
Mübarek Üç Aylar’ın gelişiyle birlikte tüm müminlerde Allah’a itaat ve ibadet hususunda gayret belirdiğini vurgulayan Erzurum Müftü Yardımcısı Osman Yazıcı, “Bizler de bunu fırsat bilerek tembelleşen nefislerimizi Allah’a ve Resulü’ne itaat yarışına sevk etmeli, nefis muhasebesi yapmalı ve itaat hususundaki eksiklerimizi telafi edebilmek için bu mübarek ayları vesile bilmeliyiz. Müslümanlar olarak bu ayları kulluk şuuru içerisinde, itaat ve ibadetle değerlendirebilirsek, Allah’ın ve Yüce Peygamber’imizin sevgileriyle rızalarını kazanmış oluruz. Rahmet ve bereket yağmurlarının yağacağı bu mübarek zaman dilimini, tüm inananlar olarak ibadetle geçirmeli, dua ve niyazlarda bulunmalıyız. Unutmayalım ki, semaya açılan eller, ister bu dünyada, ister uhrevi hayatta mutlak surette mükâfatlandırılacaklardır. İnanan herkes bunun şuurunda ve bilincinde olmalıdır. Rahmet kapılarının ardına kadar açıldığı bu aylar, kesinlikle değerlendirilmelidir.” ifadelerini kullandı.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ALİ DİKEÇ 24 Haziran 2009 Çarşamba 12:58

MUBAREK ÜÇ AYLARIN İSLAM ALEMİNE VE ÜLKEMİZE HAYIRLAR GETİRMESİNİ CENABI MEVLADAN TEMENLİ EDERİM .

Yorumu oyla      6      4  
Tec Daolı 24 Haziran 2009 Çarşamba 10:27

'Allah' ü Teâlâ Hazretleri,Ku^r'ân-ı Kerim'de "Öyleyse o aylar içinde kendinize yazık etme yin" diye buyurarak,bizim dikkatimizi çekiği, halk arasında da 'Üç Aylar' diye tesmiye edi len,Recep,Şâbân,Ramâzân ayları,Yüce Rabb'imi zin ruhumuza ikram ettiği,faziletli ve feyiz li zaman dilimleridir.Özetle 'Üç Aylar'günah lardan temizlenme, sevap ve iyiliklerle süslenme mevsimi gibidir.Bu Aylar'da,geçmişin muhasebesi yapılmalı,gelecek için de hazırlık lı olmanın tedbirlerini almalıyız.'Üç Aylar' bize sorumluluklarımızı hatırlatmalı;barış, hoşgörü,birlik ve beraberlik,kardeşlik gibi ahlâkî ve insanî değerlerimizin yeşermesini sağlamalıdır.Bu Aylar'da,çevremizi kontrol etmeli fakirleri gözetmeli,durumu iyi olmayan ların sıkıntılarını gidermeliyiz,yardım meka nizmasını iyi çalıştırmalıyız.Eğer yok ise, namaza mutlaka başlamalıyız.Bu Aylar,'Allah' ın lütuf ve ihsanının müminlerin üzerine yağ mur gibi yağdığı,önemli zamanlardır. Tüm İslâm Âlemi'nin Üç Ayları'nı tebrik ederim.

Yorumu oyla      6      4  
Aydemir 24 Haziran 2009 Çarşamba 10:04

Cümlemize mübarek olsun... Ramazan'a yetişmemiz nasip olsun inşaallah...

Yorumu oyla      6      4  
Türkçe Öğretmeni 24 Haziran 2009 Çarşamba 09:29

sayın yetkililer lütfen kelime hatalarına karşı biraz daha duyarlı olalım...

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Taşgeçit’te yangın dramı
Erzurum’un Olur ilçesine bağlı Taşgeçit Köyü’nde 18 Haziran Perşembe günü ...
Palandöken’de denetim seferberliği
Palandöken İlçe Belediyesi Zabıta ekipleri, ilçede faaliyet gösteren ...
Gaziye hakarete sefer cezası
Erzurum'da Gazi kartıyla ücretsiz binmek istediği toplu taşıma aracının ...
 
Markalaşmada kriz yok..
Türk Patent Enstitüsü (TPE) Mayıs ayı tescil edilen marka verilerini açıkladı. ...
TÖSYÖV, yatırımcıları bilgilendirecek
Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Serbest Meslek Mensupları ve ...
Ege’ye damga vuran Dadaş
Samet ÖZÜNAL/Cumhuriyet dönemi Türkiye’sinde, Erzurumlu devlet adamları, ...
 
Erzurumlu Hafız Dünya birincisi oldu
Rusya'nın başkenti Moskova'da geleneksel olarak düzenlenen ve 10. yılını ...
Vali'den ağlatan veda
Kırşehir’e atanan Kars Valisi Erden, eşi Fatma Yeşim Erden'le birlikte ...
Kimin başına bela olurlar, bilinmez..
Erzurum'da çocuklar hayatlarını tehlikeye atma pahasına, düğün konvoylarından ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İstemihan Bulutlar
İstemihan Bulutlar
Tarihte Birlik ve Kardeşlik: 3 Ekim 2009
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Erzurum'dan Semerkant'a Uzanan Yol
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Erzurum'da bir 'temizlik' hikayesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurum'un Saklı Cenneti: Karagöl
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Yabancı dil öğrenirken işgüzarlık yapanlar
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva