ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çelebi'den Ankara çıkarması
Çelebi'den Ankara çıkarması
'Sarıkamış ve Çanakkale Şehitleri Koyun Koyuna'
'Sarıkamış ve Çanakkale Şehitleri Koyun Koyuna'
Hacımüftüoğlu: 'Gurur duyuyoruz'
Hacımüftüoğlu: 'Gurur duyuyoruz'
Abdurrahman Gazi'de çevre düzenlemesi
Abdurrahman Gazi'de çevre düzenlemesi
371 gıda işletmesi denetlendi
371 gıda işletmesi denetlendi
HABERLER>GUNCEL
15 Haziran 2009 Pazartesi - 02:28

Hac’da son karar Suudilerin

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Buzgan, Suudi Arabistan'ın bu yıl dışarıdan hacı adayı gelmemesi yönünde karar alabileceğini, bunun kendileri dışında bir konu olduğunu söyledi. Buzgan, hac organizasyonunun ertelenip ertelenmeyeceği konusunda Diyanet İşleri Başkanlığı ile görüşmeler yaptıklarını söyledi.

Hac’da son karar Suudilerin

Sağlık Bakanlığı, eylül sonu-ekim başında piyasaya çıkması beklenen domuz gribi (A/H1N1) aşısını, kronik hastalığı olanlar, 65 yaşın üzerindekiler, sağlık personeli ve önemli kamu hizmeti gören 10 milyon dolayında kişiye ücretsiz uygulamayı planlıyor. Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre, İlde domuz gribine karşı alınan önlemler sıklaştırıldı, aşılama kampanyası için ön hazırlıklar sürdürülüyor.
    BUZGAN BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ
 Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Turan Buzgan, dinleyici olarak katıldığı Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde düzenlenen ''Tam Gün Yasası'' konulu toplantı sürerken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Buzgan, Suudi Arabistan'ın bu yıl dışarıdan hacı adayı gelmemesi yönünde karar da alabileceğini, bunun kendileri dışında bir konu olduğunu söyledi. Buzgan, 18 yaşın altındakiler için ruhsatı olmayan aşının çoklu dozlarda piyasaya sürüleceğini, mevsimsel grip aşısındaki gibi piyasada tekli dozlar halinde satılma ihtimalinin az da olsa bulunduğunu bildirdi.
    65 YAŞ ÜZERİNDEKİLER AŞILANACAK
Aşının enfeksiyon hastalıklarında en önemli korunma yöntemlerinden birisi olduğunu ifade eden Buzgan, şu anda domuz gribine (A/H1N1) karşı henüz geliştirilmiş bir aşının bulunmadığını söyledi.
     Ancak, aşı üretme ve geliştirme çalışmalarının devam ettiğini hatırlatan Buzgan, ''Aşı üreticileriyle görüşüyoruz. Kuvvetle muhtemel eylül sonu-ekim başında aşı hazır olacak. Zaten ön anlaşmaları yaptık, hazır olduğunda üreticilerden aşıyı aldıktan sonra öncelikle risk gruplarını aşılayacağız. Tabii toplumun tamamının aşılanmasına ne gerek, ne de ihtiyaç var'' diye konuştu.
     Yaz dönemi olması nedeniyle insanların kapalı ortamlarda daha az bulunduğunu, okulların tatil olduğunu, sportif karşılaşmaların büyük oranda tamamlandığını kaydeden Buzgan, bu sürecin, hazırlıklar açısından kendilerine bir avantaj sunduğunu belirtti.
     Okullar açılıncaya ve hac dönemi başlayıncaya kadar geçen sürede aşının üretim bandından çıkması halinde Türkiye'nin buna ulaşan ilk ülkelerden birisi olacağını kaydeden Buzgan, riskli guruplar başta olmak üzere gerekli kişilere aşı yapacaklarını söyledi.
     Geliştirilme aşamasındaki aşının 18 yaşından küçükler için ruhsatının olmayacağını bildiren Buzgan, ancak çalışmaların sürdüğünü, çocuklar için de ruhsatlandırılması halinde bu yaş grubundakilere de aşının uygulanabileceğini belirtti.
     ''AŞI TÜRKİYE'YE PİYASAYA ÇIKAR ÇIKMAZ GELECEK''
     Buzgan, ''Aşılanacak risk grubundakilerin kimler olacağını'' şöyle açıkladı:
     ''Kronik hastalığı olanlar, 65 yaşın üzerindekiler, belirli bir yaşın özellikle 5 yaşın altındaki çocuklar, bulaştırmada hem araç olabilme ihtimalleri, hem de hizmet sunabilmeleri için ayakta kalabilmeleri açısından sağlık personeli, belediye ve güvenlik hizmetleri gibi kamu hizmeti görenlerin de aşılanması gerekiyor. Risk gruplarını da daha da artırmak mümkün ama ilk etapta bunlar aşılanması gereken gruplar.''
     AŞI EKİM AYI BAŞINDA PİYASAYA ÇIKACAK
Buzgan, aşının eylül sonu ya da ekim başında piyasaya çıkacağını, Türkiye'ye de aynı anda geleceğini bildirdi. Aşının 2 doz halinde uygulanacağını, Dünya Sağlık Örgütünün görüşünün de aynı yönde olduğunu anlatan Buzgan, ''Birinci dozdan sonra ikinci doz 3 hafta sonra yapılacak ama üretici firmaların yaptığı çalışmalar da var. 2 dozun aynı anda uygulanması veya bir ya da iki hafta arayla ikinci dozun uygulanması gibi, acil durumlarda böyle bir şeye de imkan verecek gibi görünüyor ama kesin bir şey söylemek için henüz erken'' şeklinde konuştu.
     İhtiyaçlarla mali kaynağın dengelenmesi gereği göz önüne alınarak asgari 10 milyon kişi için aşı alınacağını bildiren Buzgan, bunların söz konusu kişilere ücretsiz uygulanacağını belirtti.
     HAC ORGANİZASYONU
     Buzgan, hac organizasyonunun ertelenip ertelenmeyeceği konusunda Diyanet İşleri Başkanlığı ile görüşmeler yaptıklarını söyledi.
     Erteleme konusunda bir şey söylemek için henüz erken olduğunu vurgulayan Buzgan, ''Bakanlık olarak bu konuyu bilim kurulumuzda da görüştük. Tabii bir avantajımız şu: Hac mevsimi kasım ayında. Eylül sonu-ekim başında aşının gelme ihtimalinin yüksek olduğunu düşünürsek, tüm hacı adaylarını da hacca gitmeden önce aşılamamız mümkün olabilecek. Bu açıdan bakıldığında, aşının çıkması durumunda herhangi bir iptal söz konusu olmaz. Onun dışındaki ihtimalleri bilim kurulumuz ve ilgili bakanlıklarla görüşmemiz gerekecek'' diye konuştu.
    SUURİLERİN KARARI BEKLENİYOR
 Buzgan, Suudi Arabistan'ın bu yıl dışarıdan hacı adayı gelmemesi yönünde karar da alabileceğini, bunun kendileri dışında bir konu olduğunu söyledi.
     Mevsimsel grip aşısındaki gibi A/H1N1 aşısının piyasada satılıp satılamayacağı konusunda bir şey söylemek için erken olduğunu ifade eden Buzgaün, ne kadar aşı üretileceğini göz önüne almak gerektiğini belirtti.
     Buzgan, şunları kaydetti:
     ''Aşı firmaları tek dozluk aşı üretmeyi şu anda düşünmediklerini dile getirdiler. Çoklu dozlu aşılar, yani bir tüpte 10 doz aşı olacak şekilde üretim yapmayı planlıyorlar. Hem üretim hızlı ilerlesin, hem de daha çok kişi aşılansın gibi bir çıkış noktası var. Piyasada satılma ihtimali az da olsa var ama öncelikle riskli grupların aşı yaptırması gerekeceğinden böyle bir toplumsal bakışın daha doğru olduğunu biz de düşünüyoruz.''
     Buzgan, riskli gruptakilerin aşılanmasına yönelik Maliye Bakanlığı ile görüştüklerini ve gerekli kaynağın ayrıldığını bildirdi. 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
domuz gribi 15 Haziran 2009 Pazartesi 23:31

domuz gribi domuz yiyenlerin işi.ama hac görevi böyle bir hastalık tehlikesi var diye ertelemek islam düşmanlarının işidir.vatikana gtimek yasakmı sayın diyanet.BU KARARI VAHHABİ SUUDİLER ALIRSA MEKKE VE MEDİNENİN YÖNETİMİ SSUUDİLERDEN ALINIP İSLAM KONFERANSINA BIRAKILMALIDIR. TÜRKİYE BÖYLE BİR YASAĞA İMZA KOYARSA ÇOK YANLIŞ YAPAR.ALLAH KİME NE ZAMAN NE DEN ÖLECEĞİNİ TAYİN ETMİŞ DOLAYISIYLA DOMUZ GRİBİ KORKUSUYLA TÜRKİYEDEN HACI GİTMRSİN DEMEK BÜYÜK GAFLET VE DELALETTİR. SAYIN SAĞLIK BAKANIDA UYANIK OLSUN.BÖYLE SAÇMA B İR ŞEYE ÇANAK OLMASIN.MANEVİYAT ERLERİNİ KÜSTÜRÜR SONRA

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'2011 süreci sağlıklı işliyor'
Salih TEKİN/İHA/2011 Şubat’ında yapılacak oyunlara 60 ülkeden 3 bin 500 ...
Erzurum Kahramanlar Otağı
GHA/Erzurum, yüzlerce kahramanı toprağında barındırıyor. Nene Hatun, Gazi ...
Seferberlik Tatbikatı başlıyor
GHA/Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)’nın 2009 planlı tatbikatlarından biri ...
 
Erzurumlunun başka şansı yok
Üniversitelere daha fazla sayıda Erzurumlu öğrencinin girmesini sağlamaya ...
“Torpil iddialı” tepki
Milas'a bağlı Meşelik köyünde görevli imamın trafik kazasında hayatını ...
Hastanede karne sevinci
SARP ÖZER/AA/Erzurum'da Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde ...
 
İsraf mı, restorasyon mu?
GHA/İçinin bakım ve onarımı, Bakırcı Mahallesi sakinleri tarafından yaptırılan ...
Erzurum’un Uğuru
Erzurum’da görev yapan Kaymakamların büyük bir çoğunluğu Valilik makamına ...
Öğrenciler türbelere akın etti
Erzurum'da hafta sonunda Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ve Seviye Belirleme ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Sosyal Çürüme: Sessiz Çöküşün Ayak Sesleri mi?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da 13 sektör vizyon büyütmüş; ama!
İstemihan Bulutlar
İstemihan Bulutlar
Tarihte Birlik ve Kardeşlik: 3 Ekim 2009
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Erzurum'da bir 'temizlik' hikayesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurum'un Saklı Cenneti: Karagöl
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva