ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Trendyol 1. Lig: Fatih Karagümrük: 4 - Sakaryaspor: 0
Trendyol 1. Lig: Fatih Karagümrük: 4 - Sakaryaspor: 0
Trendyol 1. Lig: Ümraniyespor: 1 - Bandırmaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Ümraniyespor: 1 - Bandırmaspor: 1
Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 0 - Adanaspor: 0
Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 0 - Adanaspor: 0
Trendyol 1. Lig: Şanlıurfaspor: 3 – Yeni Malatyaspor: 0
Trendyol 1. Lig: Şanlıurfaspor: 3 – Yeni Malatyaspor: 0
Çelebi'den Ankara çıkarması
Çelebi'den Ankara çıkarması
HABERLER>GUNCEL
13 Haziran 2009 Cumartesi - 05:43

Hastanede karne sevinci

SARP ÖZER/AA/Erzurum'da Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde kurulan okul sayesinde tedavi amaçlı hastaneye yatan öğrenciler de karne sevinci yaşadı. Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi İlköğretim Okulunda okuyan 5 öğrenci, eğitim ve öğretim yılının tamamlanması ile birlikte karnelerini aldı.

Hastanede karne sevinci

Erzurum'da Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde kurulan okul sayesinde tedavi amaçlı hastaneye yatan öğrenciler de karne sevinci yaşadı.
  Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi İlköğretim Okulunda okuyan 5 öğrenci, eğitim ve öğretim yılının tamamlanması ile birlikte karnelerini aldı.
HASTA ÖĞRENCİLERİN KARNE SEVİNCİ
Hastanede zatürre tedavisi gören 7 yaşındaki Murat Çelik ile Vural Peksoy, bronşit tedavisi gören 8 yaşındaki Belkıs Karataş, dalak büyümesi olan 10 yaşındaki Ebru Gürbüz ve idrar yollarında sorun olan 7 yaşındaki Muhammet Şevki Terzioğlu, karnelerini okulun öğretmeni Halil Elitok, hastane Başhekim Yardımcısı Özgür Dağ ve Hastane Müdürü Yavuz Yılmaz'dan aldı.
BEAH’TA İLKÖĞRETİM
 Başhekim Yardımcısı Dağ, yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında yapılan protokol kapsamında hastanelerinde bir ilköğretim okulunun açıldığını belirtti.
     Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi İlköğretim Okulunun 2008-2009 eğitim-öğretim yılında hizmet vermeye başladığını dile getiren Dağ, tek sınıftan oluşan okullarında, çeşitli dönemlerde tedavi için hastanede kalan çocukların eğitim gördüğünü bildirdi.
     2 ÖĞRETMEN GÖREV YAPIYOR
Okulda 2 öğretmenin görev yaptığını ifade eden Dağ, ''Çocuk servisimizde yatan hastalarımız için açılan okulda şimdiye kadar 300'e yakın çocuk, değişik zamanlarda eğitim gördü'' dedi. Söz konusu okul sayesinde çocukların eğitimlerinin aksamadığını da anlatan Dağ, şunları söyledi: ''Çocuklarımızın tedavileri sürerken bir yandan da eğitim almaları, hem gelişimlerine katkı sağlıyor hem de moral olarak yardımcı oluyor. Tedavi gördükleri süre içinde ilköğretim okulu öğrencileri kaçıncı sınıfta okuyorlarsa öğretmenlerinden o yönde eğitim alıyor. Bu uygulama, velilerimizi de sevindiriyor. Çocuklarının eğitiminin aksamasından korkan veliler, çocuk servisi içinde okul olduğunu öğrenince hem şaşırıyor hem de mutlu oluyorlar.''
     YATAKTA EĞİTİM
     Okulun öğretmenlerinden Halil Elitok ise, hastanenin açılması ile birlikte çocuk servisinde yatan ilköğretim çağındaki hastalara eğitim vermeye başladıklarını söyledi.
     Öğrencilerin hastanede yattıkları sürede eğitim aldıklarını bildiren Elitok, ''Sağlık durumu iyi olmayan öğrencilere yataklarının başında, durumu daha iyi olan öğrencilere ise sınıfta eğitim veriyoruz'' diye konuştu. Açılan okul sayesinde öğrencilerin tedavi sürecinde okuldan uzaklaşmalarının ortadan kalktığını da ifade eden Elitok, şu açıklamalarda bulundu:
     ''Öğrencilerimizin eğitimleri ile olan bağı hastalık süresinde de devam ediyor. Tedavi olurken eğitim de görmeleri hem onlara moral kazandırıyor hem de tedavilerine olumlu katkı sağlıyor. Sınıf mevcudu az olduğu için öğrencilerimizle bireysel olarak daha yakından ilgilenebiliyoruz. Böylece eksikleri olan konuları daha kolay kavrayabiliyorlar.''
     Tedavisi süren 5 öğrenciye karne verdiklerini dile getiren Elitok, karnelerin, öğrencilerin okudukları okullarla irtibat sağlanarak hazırlandığını söyledi.
     ''ŞAKA OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜM''
      1. sınıf öğrencisi Muhammet Şevki Terzioğlu'nun babası Kadir Terzioğlu, yapılan uygulamadan çok memnun olduklarını belirtti. İdrar yolunda problem olan çocuklarını tedavi için hastaneye yatırdıklarını dile getiren Terzioğlu, ''Çocuk servisine ilk geldiğimizde okulun tabelasını görünce bunun bir şaka olduğunu düşündüm'' dedi. Çocuk servisinde okul açılmasını sağlayan herkese teşekkür eden Terzioğlu, şöyle konuştu:
     ''Hastaneye yattığımız ilk 7 gün Muhammet yataktan kalkamadı. Öğretmenimiz yatağın başına gelerek burada çocuğumuza eğitim verdi. Ona konular anlattı, test ve ödevler verdi, kitaplar getirdi. Kendisi ile çok ilgilendi. Tedavi için gelmeden önce oğlumun eğitiminin aksayabileceğini düşünmüştüm. Ama yapılan uygulama ile Muhammet'in okuldaki arkadaşlarından eğitim konusunda eksiği kalmadı.''
     2. sınıf öğrencisi Vural Peksoy'un babası Muhyettin Peksoy da oğlunun zatürre tedavisi gördüğünü anlattı. Tedavi süresince oğlunun hastanedeki okula gittiğini ifade eden Peksoy, söz konusu uygulamadan çok mutlu olduklarını bildirdi.
     Karnelerini alan öğrenciler ise hem tedavi görüp hem de eğitimlerine devam ettikleri için mutlu olduklarını söylediler.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hasan 15 Haziran 2009 Pazartesi 08:45

Eren kardeşim arkadaşın da dediği gibi Numune de Milli eğitime bağlı bir okul yoktu oradaki kreşti. Bölge hastanesindeki ise bildiğimiz İlk öğretim okulu yani öğretmenli müfredatlı. Bunun yanında hastanenin yerleşkesinde aynı zaman da bir de kreş var ikisini karıştırmışsın sen. Olur insanlık halidir. Ama kötüleyeceğine araştır git, gez, gör ondan sonra yaz birşeyler güzel kardeşim...

Yorumu oyla      6      4  
erememiş erene.. 14 Haziran 2009 Pazar 13:59

ben on yıl numude çalıştım orda böle bir okul yoktu sen hangi dünyada yaşıyorsun numunede kreş vardı burdaki ise okul milli eğitimin okulu senin gibi boş kafalılar ne kadar gayret ederse etsin bu hastane teknolojinin adımlarıyla başladı yürümeye devam ediyor edecekte sizin elinizdede baltalar sallayın sallayabildiğince ama biz ne diyoruz duyun: durmak yok en son hastanın ızdırabı dininceye kadar yola devam bölge eğitim bir dünya hastanesi olma yolunda ve bu yola devam ediyor edecekte sizin elinizdeki baltalar içinde şöle diyebilirim herkesin elindeki kendine...

Yorumu oyla      6      4  
eren 13 Haziran 2009 Cumartesi 15:36

bari bu yalanı sen söyleme özgür bey ,numunede yıllardır açık olan okulu taşıdınız ve oraya monte ettiniz ne 2008-2009 öğretim yılında açılması-tüm yaptığınız numunede yapılanlara ship çıkmak 1yıldan beri açık oaln hastane borç içinde yüzüyor işiniz sadece öbür hastaneleri tırpanlamak-numunenin ölüsünden bile trilyonları aldınız

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İsraf mı, restorasyon mu?
GHA/İçinin bakım ve onarımı, Bakırcı Mahallesi sakinleri tarafından yaptırılan ...
Erzurum’un Uğuru
Erzurum’da görev yapan Kaymakamların büyük bir çoğunluğu Valilik makamına ...
Öğrenciler türbelere akın etti
Erzurum'da hafta sonunda Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ve Seviye Belirleme ...
 
Dernekçilikte AB damgası
Derneklerde kullanılan ‘karar defteri’nin, artık tek bir kuruş dahi ücret ...
Yakutiye çiçeklerle bezenecek
Yakutiye İlçe Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü, Cami önlerinden başlayarak ...
Oltululardan örnek girişim
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Saniye Rıza Kız Yetiştirme ...
 
İşini kaybeden köyüne geri dönüyor
Kurbani GEYİK/AA/Erzurum'da, son bir yıl içinde Ziraat Odası'ndan çiftçilik ...
“Bunun adı, hayvan katliamı..”
İHA/Erzurum'un Çat ilçesinde son üç gün içerisinde onlarca köpek zehirlenerek ...
Din görevlilerine eğitim semineri
Erzurum Yakutiye İlçe Müftülüğü, 280 personeline Hizmet İçi Eğitim Semineri ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Sosyal Çürüme: Sessiz Çöküşün Ayak Sesleri mi?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da 13 sektör vizyon büyütmüş; ama!
İstemihan Bulutlar
İstemihan Bulutlar
Tarihte Birlik ve Kardeşlik: 3 Ekim 2009
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Erzurum'da bir 'temizlik' hikayesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurum'un Saklı Cenneti: Karagöl
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva