Birinci gün Erzurum Tabyaları, ikinci gün Atatürk Üniversitesi bünyesindeki Örnek Erzurum evi, üçüncü gün ise Hemşin Pastanesi’nden yapılan programlarla tanıtım yapıldı. Programın ikinci gününde Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zekiye Çomaklı’yı konuk olarak davet eden TRT ekibi, Çomaklı’nın dernekten arkadaşlarını da davet etmesi üzerine Erzurum Mutfağına ait ilginç görüntülerle tanıtım yapıldı. Lise öğrencisi Zehra Betül Arslan’nın kemanı ile Erzurum musikisinden örnekler verdiği program da Kesme Çorbası, Demir Tatlısı, Kadayıf Dolması, Sini Ketesi, Ekşili Yaprak Sarması yapılışları ile anlatıldı.
STK başkanı olmasının yanı sıra Araştırmacı –yazar Çomaklı Erzurum da kadının sosyal yaşamda ki yeri ve ekonomik düzeyini de vurgulayarak eskiden Erzurumlu hanımların Ramazan da Teravih namazı sonrası nasıl bir araya gelerek eğlenceli zaman değerlendirme geleneğini anlattı.
Çomaklı, Erzurumlu hanımların el sanatlarından ve özellikle son yıllarda yeniden canlandırılmaya çalışılan Olur- Karnavas Bezinden de da bahsetti. Bu arada en çok ilgiyi Erzurum Folklorik bebekleri gördü.