Her sene yeni bir ürün yetiştirmek istediğini söyleyen Necati Yıldızer, üretime ilk başladığında 5 çeşit ürün aldığını dile getirdi.
Yıldızer, “5 çeşitten şuan da tam 58 çeşit ürüne ulaştım. Erzurum’da değişik bir ürün olarak ne yetiştirebilirim diye bir araştırma yaptım. Aklıma çilek ve pepino geldi. Gerekli hazırlıklarımı yaptıktan sonra altın çilek ve pepino üretmeye karar verdim. Bu iki çeşidi sera şartların da yetiştirebileceğimi kanıtladım. Altın çilek üretimi için dizayn ettiğim serada gerekli ısıyı ayarlayarak altın çilek bitkisinin yetişebileceği bir ortam hazırladım ve sonuca ulaştım. Gerçekleştirdiğim ilk üretim de ekonomik olarak bir gelir sağlayamadım. Önümüzde ki yıllarda ekonomik açıdan gelir sağlayacağımı düşünüyorum.” dedi.
Üretime geçmeden önce altın çilekle ilgili internet araştırması yapan Yıldızer, çileğin pankreas iltihabı ve şeker hastalıklarının tedavisinde kullanıldığını ve zayıflamaya yardımcı olduğunu öğrendiğini ifade etti.
Yıldızer,“Yaz boyunca biz ailecek altın çilek tükettik. Fakat altın çilekten zehirlenenlerin olduğu söylentisi kulağımıza geldi. Doğruluğundan emin değilim, ben zararlı olacağını düşünmüyorum. Uzmanlık gerektiren bir iş, çünkü ısı miktarı ve su miktarı ayarlanmadığı taktirde ürün zarar görmektedir. Ayrıca dallarının kırılmaması düz bir şekilde uzaması gerekiyor. Bunlar da bilgi gerektiren şeylerdir. Dolayısıyla üretimin işi bilir kişiler tarafından yapılması daha uygun olacaktır."