ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Karda kayan kamyonet dereye uçtu: 3 yaralı
Karda kayan kamyonet dereye uçtu: 3 yaralı
Bayburt'ta kar nedeniyle okullar bir gün tatil edildi
Bayburt'ta kar nedeniyle okullar bir gün tatil edildi
Tunceli’de eğitime kar engeli
Tunceli’de eğitime kar engeli
Karları elleriyle kazarak vatandaşları kurtardılar
Karları elleriyle kazarak vatandaşları kurtardılar
Bülbülan Geçidi trafiğe kapatıldı
Bülbülan Geçidi trafiğe kapatıldı
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
29 Eylül 2010 Çarşamba - 21:00

Erzurum Nasıl Gelişir?

Selim ADIM/Güzide şehrimizin bağrında yüzyıllar öncesinde iki adet üniversite vardı. Bunlar, Selçuklular döneminin şimdiki adıyla üniversite ayarında olan eğitim-öğretim yuvaları idi.

Erzurum Nasıl Gelişir?

Güzide şehrimizin bağrında yüzyıllar öncesinde iki adet üniversite vardı. Bunlar, Selçuklular döneminin şimdiki adıyla üniversite ayarında olan eğitim-öğretim yuvaları idi. Daha sonra Osmanlı döneminde de bu böyle devam etti.Onlar halâ mağrur ve dik duruşlarıyla aramızdalar; Şehrimizin dünya'ya açılan ve adıyla eş değer eserleri olan Çifte Minareli Medrese ve Yakutiye Medreseleri..O yıllar bir kültür,sağlık ve ticaret merkeziymiş şehrimiz.
Ta ki son elli yıla kadar şehrimiz ülkemizin en önde gelen şehirlerinden biriymiş.Öyleki Ahmet Hamdi Tanpınar'ın kitabına konu olan beş şehrinden biri Erzurum.
Her nedense son yıllarda bir geriye gidiş ve kan kaybı yaşanmaktaydı.Tüm hemşerilerimizle birlikte bende de bir karamsarlık ve korku vardı.Acaba halimiz ne olacak?
Bu gidiş nereye kadar? Yok mu bizi kurtaracak? diye soruları peş peşe soruyor ve cevabını bulmakta zorlanıyorduk.Ama son iki yılda gelişen bazı olaylar yüzümüzü güldürmeye başladı.
Artık, Erzurum’da da güzel haberler duyulmaya, şehrimizin dinamiğini ateşleyecek güzel gelişmeler olmaya başladı diyebiliyoruz.
2011 Üniversiad'ın kazanılması sonrası yapılan yatırımlar, TBMM'nin onayından geçen ve yeri konusunda mutabakata varılacak olan ikinci devlet üniversitesi.Yine şehrimizin hatta Bölgemizin en büyük özel şirketi Aşkale Çimentonun kuracağı Vakıf Üniversitesi.Ayrıca alınan haberlere göre Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) de Üniversite kuracakları sinyalini verdiler. 1957 yılından beri göğsümüzü Türkiye’ye hatta dünyaya karşı kabartmamızı sağlayan Atatürk Üniversitesi ve bağrında eğitim gören 50.000'ne yakın öğrencileridir. Şehrimizin bacasız fabrikası gibi 53 yıldır bizlere hizmet etmektedirler.İnşallah kurulacak olan bu Üniversitelerle öğrenci sayısını 100.000 lere taşırsa şehrimiz, yüzyıllar öncesinde bulunduğu konuma tekrar gelmiş olacaktır. Bunlar olurken Erzurumlu yatırımcılara da yeni yeni iş sektörleri gelişmiş olur ki, mesala; öğrenci apart ve butik otelleri sektörü v.s.gibi
Bu artık hayâl değil biraz daha gayret,çok çalışma ve günümüzün en etkili silahlarından olan pazarlama ve reklâm mekanizmasının iyi çalıştırılmasıyla çok daha kolay olacaktır.Aslında bu güzel şehrin bir çok dinamiği var.Meselâ şu an tarihi eserlerini saymaya kalksak bir çoğumuz zorlanırız sayısı konusunda...Hiç bir beldeye nasip olmamış bir kayak merkezimiz , kültürümüz ve folklorümüz var.Yadsınamayacak derecede sağlık tesisi potansiyelimiz var bir kaç tesisle daha Türkiye standartlarını aşacak konumdayız.
Sadece yapmamız gerken şehrin ileri gelenleri; Mülki idareden,Belediyelere,Sivil Toplum Örgütlerinden,muhtarlara kadar,tek tek tüm Erzurumlu hemşerilerimizin birlik içinde hareket etmeleri gerekmektedir.Her şeyden önce Acil eylem planları yapmamız gerekir.Haftalık,aylık, yıllık,beş yıllık,planlarla önümüzü gördükten sonra, sıra tatbikata gelir.Planın ve programın sağlamsa tatbikatta o kadar kolay olur.
Şehir olarak yolumuz belli;Erzurum bir Eğitim,Sağlık ve Turizm merkezi olacaktır.Sanayi şehri olmamız mümkün gözükmemektedir.Bu yüzden mümkün olanı yapmak akılcılıktır. Diğerini zorlamaya ilk etapta fazlada gerek yoktur.İşin başka bir boyutu daha var,son yılların moda işi kongrecilik...
Nedir kongrecilik? Şehrinizde var olan büyük oteller sayesinde Ülkemizin ve dünyanın ileri gelen firmalarının mesleki ve teknik Kongrelerini şehre taşımak ve ekonomiyi aktif hale getirmektir.2011'e kadar kurulacak olan çok yıldızlı oteller 15-20 günlük Üniversiad sonrası bunu fevkalâde yapabilirler.Bütün bunlardan önce Cumhuriyet Caddesine alternatif modern görünümlü bir kaç caddeyi şehrimize kazandırmamız gerekir.
Son sözümde spor alanında olacak,kayak merkezimizin potansiyelinden faydalanarak,diğer spor dallarında Erzurum’umuzda geliştirebiliriz.Meselâ ata sporlarımız cirit ve güreşi daha geliştirip,kurulacak olan buz paten salonlarını aktif hale getirebiliriz.Kış turizmi haricinde yaz'ın Palandökende çim kayağı,yamaç paraşütü, Çoruh nehrinde rafting gibi dalları yerli ve yabancı sporcularla buluşturabiliriz.
            Ve gelelim Erzurumspor'umuza..Şehrimizin güzide kulübüne sahip çıkamadık top yekun suçluyuz.Dünyanın en fazla para getiren sektörünün heyecanını şehrimizde en kısa sürede görmek istiyoruz. Takımı ortalama 2.500.000 TL'ye batırılan bir şehre 15.000.000 TL harcanıp süper bir stat yapılıyor.Bir tezatlık yok mu? yanlış anlaşılmasın eleştirimiz yapılana değil,düşürülene....O stat kaç yıl sonra süper lig yüzü görecek...Yapacak bir şey yok biraz daha dişimizi sıkacağız galiba...Ama en çokta yenilenen Cemal Gürsel Stadının adının değiştirilmesine anlam veremiyorum.Siz yeni bir stat yapmıyorsunuz ki ismini de yeniliyorsunuz.
Sadece var olan üzerinde genişletilme ve kısmi bir tadilat.Ayrıca her yerde kullanılan ama kültürümüzle,Türkçemizle alakası olmayan bir ARENA furyasına ortak olmak hangi aklı evvelin fikridir anlayamadım.Bu özentiden ne zaman vazgeçip özümüze döneceğiz Allah aşkına...

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
eksen 7 Ekim 2010 Perşembe 12:01

akp türkiyede en çok oyu nerden alıyorsa o şehir inanılmaz gelişiyor :PPP pehhhhh..uyumaya devam erzurum ....

Yorumu oyla      6      4  
ali dikeç 7 Ekim 2010 Perşembe 11:19

Erzurum çok zor değişir erzurumluda bu şak şakçılık mantığı olduğu sürece çok zor değişir . bakın cumhuriyet tarihine gelen hükümetlere , birde şimdiki duruma bakıp değerlendirin .erzurumlu gelen iktidarlardan sanayii istemiyor ne istiyor çalışmadan fak- fuk fondan yardım ilaç gibi geliyor .kimse kızmasın geçmiş geleceğin aynasıdır .

Yorumu oyla      6      4  
mehmet 6 Ekim 2010 Çarşamba 11:17

sanayi köprüsünden aşağı gelin bir dolaşında nasıl gelişeceğine ondan sonra karar verin

Yorumu oyla      6      4  
recep kurt 4 Ekim 2010 Pazartesi 16:22

yazınız gayet güzel ellerinize yüreğinize sağlık inşallah birazda bizim esnafımız yenliklere açık çok yönlü düşünebilen vizyon sahibi olurlarsa daha çabuk gelişebiliriz..sayın belediye başkanı taşmağazalarına güzel bir proje hazırlıyor ama 20-30 tane esnaf hayır diyor kabul etseydiler şimdi bitmiş olurdu..en azından insana değer veren modern yaşam ve ticaret alanı olurdu hemde gelen insanlar için de görülmesi gereken güzel mekanlardan biri olurdu.. Bir sürü para vereceğiz dediler allahtan korkun sizde para yoksa kimde var.

Yorumu oyla      6      4  
Asaf Selim 4 Ekim 2010 Pazartesi 11:34

İnşallah dedikleriniz olurda bu güzelim şehir gelişir....Selamlarımla

Yorumu oyla      6      4  
hülya açar 30 Eylül 2010 Perşembe 09:50

selim abi yazıalrını zevkle okuyorum başarılarının devamını dilerim beni hatırlarsın umarım

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarih, Gelecektir..
Oğuzhan Saygılı/Kitap , TTK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu’nun kamuoyunda ...
İstikamet Ve İman İlişkisi
Doç. Dr. Fikret Karaman/Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı/Tarih boyunca ...
Edep Ya Hu..
Prof. Dr. H. Kâmil Yılmaz /Marmara Üniv. İlahiyat Fak./Tasavvuf literatüründe ...
 
Edep: İnsanlık formu
Doç. Dr. Mustafa Tekin/Çanakkale Onsekiz Mart Üniv. İlahiyat Fak./Dinler ...
Hak ve Batıl..
Selim ADIM/Türkiye olarak şu anda Dünyanın en çok bahsettiği ülkelerin başında geliyoruz.
Dağı Delen Irmak: H. Kemal Karpat
Oğuzhan Saygılı/Türkiye’de beyin göçünün bir asırdır hızla artarak devam ...
 
Gaziler Haftası’nda Şehitlik ve Gazilik
İnsan çalışarak pek çok rütbe ve unvanlar elde eder. Bu rütbelerin başında ...
Siz Hiç Erzurum Oldunuz mu?
Selim ADIM/ Selam sevgili Erzurum Gazetesi okurları, Nasip olursa bundan ...
Spor ve Marka olma Süreci
Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Dünya Basketbol Şampiyonası'ndan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
İş Yapma Ayrı Sahiplenme Ayrı İştir Ve Erzurumspor
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kayyım uygulaması milletin ortak talebidir
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Onurun 41. Yılı
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Peki bu işleri kim yapsın?
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Bevval-i Ceh-i Zemzem: FETÖ ve İblis..
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Hitabetin İhtişamı ve Hikâyenin Gücü
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva