ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Özel Bahçeli ile görüşmesini değerlendirdi
Özel Bahçeli ile görüşmesini değerlendirdi
Erzurum ihracatta 20 milyon dolar eşiğinde
Erzurum ihracatta 20 milyon dolar eşiğinde
Erzurum Mayıs’ta eksi 5 dereceyi gördü
Erzurum Mayıs’ta eksi 5 dereceyi gördü
İliç kazası Araştırma Komisyonu  toplandı
İliç kazası Araştırma Komisyonu  toplandı
Gazze'de can kaybı 34 bin 789'a yükseldi
Gazze'de can kaybı 34 bin 789'a yükseldi
HABERLER>TÜRKİYE
10 Mart 2014 Pazartesi - 17:54

Erdoğan: ‘Önce insan’

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "İdeolojik bir siyaset yaparak yaklaşmak, kaybettirir. Onun için biz, ideolojik bir yaklaşım değil; eser siyasetine kalkacağız, özellikle oyumuzu vereceğiz" dedi.

Erdoğan: ‘Önce insan’

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "İdeolojik bir siyaset yaparak yaklaşmak, kaybettirir. Onun için biz, ideolojik bir yaklaşım değil; eser siyasetine kalkacağız, özellikle oyumuzu vereceğiz" dedi.

ERDOĞAN AĞRI’DA HALKA HİTAP ETTİ

Erdoğan, partisinin Ağrı Adliye Meydanı'nda düzenlediği mitingde halka hitap etti.

 Başbakan Erdoğan, konuşmasında, sağlık alanında "önce insan" diyerek yola çıktıklarını, yeni hastaneler, ağız ve diş sağlığı merkezleri, sağlık ocakları inşa edildiğini, sağlık personeli ve tıbbi cihaz ihtiyacının giderildiğini belirterek, evde yatağa bağlı olan hastalara doktor göndermeye başlandığını, tedavilerinin, evlerinde gerçekleştirildiğini söyledi.

Toplam 150 yataklı Ağrı Devlet Hastanesini, 150 yataklı Patnos Devlet Hastanesini ve yine 150 yataklı Doğubeyazıt Devlet Hastanelerini tamamladıklarını dile getiren Erdoğan, 400 yataklı Merkez Devlet Hastanesinin yapımının da süratle devam ettiğini bildirdi.

 Erdoğan, toplu konutta da şu ana kadar 4 bin 243 konut inşa edildiğini ve 2 bin 176 daha yapıldığını belirterek, "6 bin 419 konut sayısına ulaşacağız" dedi.

HİZMET VİZYONU

 Yolun medeniyetin göstergesi olduğunun altını çizen Erdoğan, şunları kaydetti:

 "Ağrı'ya biz gelene kadar, yani 2002'ye kadar ne kadar bölünmüş yol yapılmıştı, biliyor musunuz? Toplam 16 kilometre. Biz ne yaptık. Biz, geldiğimizden bu yana, 12 yılda 270 kilometre bölünmüş yol yaparak, Ağrı'nın toplam bölünmüş yol uzunluğunu 286 kilometreye çıkarttık. Biz, buyuz, biz size sevdalıyız. Biz, size aşığız.

 Ayrıca, köylere büyük destekler verdik, vermeye de devam ediyoruz. Ağrı'da toplam 190 trilyon lira kaynak kullandık köyler için. Köylerdeki içme suyu sorunun ortadan kaldırarak, Ağrı'nın mahalle ve köylerinin tamamına temiz su götürmek için gayretlerimiz devam ediyor. Bazı yerlerde eksikler sıkıntılar var, bunun da farkındayım. Bugün gelirken yolda da bir mahallede böyle bir sıkıntının olduğunu gördüm, gerek valiye gerekse ilgili arkadaşlarıma talimatı verdim. Bunu da bizzat takip edeceğim."

"2003 YILINDA AĞRI'DA 3,5 TRİLYON LİRAYI İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRDIK"

 Ağrı'da çiftçiye verilen desteklerden de bahseden Erdoğan, mazot, gübre, toprak analizi gibi yatırımlar yapıldığını anlattı. Erdoğan, özellikle 2008 yılında Doğu Anadolu Projesi kapsamında hayata geçirilen ilgili proje içerisinde 50 büyükbaş ve üzeri hayvancılık işletmesi kuran yatırımcılara inşaat için yüzde 30, makine ekipman gibi destek için yüzde 40 hibe desteği sağlandığını söyledi.

 Ağrı'yı yalnız bırakmak istemediklerini ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti: "Bu gayretlerimiz devam etti ve edecek. Doğubeyazıt'ta, İshak Sarayı'nı, Eski Bayezid Camii gibi birçok tarihi eserlerimizi, bağrında barındıran ve bunlara gözü gibi bakan Doğu Beyazıt'a kültür merkezi kazandırdık.  Sosyal yardımlarda 2003 yılında Ağrı'da 3,5 trilyon lirayı ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Biz bu rakamı 2013 yılında tam 220 trilyon liraya çıkardık.

 Eşi vefat eden, hiçbir sosyal güvencesi olmayan hanım kardeşlerimize 2 ayda bir 500 lira veriyoruz. Tüm, bunları niye yapıyoruz? Çünkü, biz halkımızın yanındayız. Toplam 242 bin Ağrılı kardeşlerimizin sağlık primini ödedik. İstediğin hastaneye gidebiliyor musun? İlacını istediğin eczaneden alabiliyor musun? Daha önce böyle birşey var mıydı? Şimdi, var. Niye? Çünkü, biz size efendi değil, hizmetkar olmaya geldik. Bizim, farkımız bu."

"İDEOLOJİK BİR YAKLAŞIM DEĞİL; ESER SİYASETİNE KALKACAĞIZ"

Ağrı'nın bugüne kadar kendilerine hep destek olduğunu ifade eden Erdoğan, "30 Mart'ta da Ağrı'ya, tüm bölgeye ve Türkiye'ye örnek olacak şekilde AK Parti'ye sahip çıkacağına inanıyorum" diye konuştu.

 Erdoğan, seçimden sonra tekrar Ağrı'ya geleceğini söyleyerek, Ağrı'da belediye olarak yola Hasan Arslan ile birlikte aynı şekilde devam edeceklerini bildirdi. Belediyeciliğin sıradan bir olay olmadığını, deneyim ve tecrübe istediğini vurgulayan Erdoğan, "Şu anda bir 5 yıllık deneyimi ve tecrübeyi yok farz edemeyiz. İdeolojik bir siyaset yaparak yaklaşmak, kaybettirir. Onun için biz, ideolojik bir yaklaşım değil; eser siyasetine kalkacağız, özellikle oyumuzu vereceğiz" açıklamasında bulundu.

 

 Erdoğan, daha önceki Ağrı ziyaretlerinde Fırat Mahallesi'nin durumuna üzüldüğünü anlatarak, "Dedik ki, 'hemen toplu konut olarak burada hemen kentsel değişim, dönüşüm yapacağız' dedik. Şimdi, bin 300 konut var. Nasıl oldu orası? İnşallah, Ağrı merkezin genelini de bu hale dönüştürmenin gayreti içerisindeyiz. Daha yapılacak çok iş var, ama bunları beraber, el ele yapacağız. Hiç, endişeniz olmasın, bu eksiklikler de giderilmek suretiyle Ağrı yarınlara büyük medeniyet yolunda, 'insan, demokrasi' diyerek yürüyecek" değerlendirmesinde bulundu.

"BİZ 10 SENEDE 17 BİN KİLOMETRE BÖLÜNMÜŞ YOL YAPTIK"

 "Bunlar bize az mı çektirdiler" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Benim, imam hatipe giden yavrularım, benim 4 yavrumun 4'ü de imam hatipten mezun. Kızlarım, Türkiye'de üniversite okuyamadı. Niye, baş örtüsünden dolayı okuyamadı, yurt dışına gönderdim. ABD'de baş örtüsüyle okudu. Ben, yabancı devlet adamlarına, hükümet başkanlarına 'Benim kızım, ülkemde okuyamadı' deyince, bunlar bile şaşırıyordu. Ama Pensilvanya, 'başınızı açın, öyle okuyun' diyor. Ne oldu? Sabrettik, sabrettik ve sabreden elhamdülillah zafere ulaştı.

Kızlarımız üniversiteye başörtülü gidiyor mu? Devlet dairelerinde başörtülü çalışabiliyor mu? Daha iyisi olacak, daha yeterli değil. Başı açık, başı örtülü sorunumuz var mı? Kardeşiz biz. Şimdi imam hatip ve meslek lisesi mezunları, 'kat sayı' diye bir zulümle karşı karşıya mı? İstediğin üniversiteye girebilir misin?  İşte, tüm bunları biz yaptık."

 CHP ve MHP hakkında da değerlendirmede bulunan Başbakan Erdoğan, "CHP ile MHP ile bu işler olmaz. Onun için verilecek oylara çok dikkat edelim, çok. Sakın, bir oyuna gelmeyelim, bu oyunu bozalım" dedi.

 "23 milyar dolar borçla devraldık biz IMF'yi" diyen Erdoğan, "Hepsini ödedik. 22,5 milyar dolar Merkez Bankası'nın kasasında para vardı; şimdi 126 milyar dolar. Yolsuzlukların olduğu bir iktidar, bunları yapabilir mi? 6 bin 100 kilometre yol yaptılar, 79 senede. Biz ise 10 senede 17 bin kilometre bölünmüş yol yaptık" diye konuştu.

 Erdoğan, miting konuşmasını vatandaşlarla birlikte "beraber yürüdük biz bu yollarda" şarkısının sözlerini söyleyerek bitirdi.

Mitingden notlar

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin seçim müziği eşliğinde eşi Emine Erdoğan ile platforma çıkarak halkı selamladı.

Başbakan Erdoğan'ın yaklaşık 1 saat süren konuşması, sık sık "Türkiye seninle gurur duyuyor", "Dik Dur Eğilme Bu Millet Seninle" şeklindeki sloganlarla kesildi. Erdoğan, konuşmasını tamamladıktan sonra eşi Emine Erdoğan ile vatandaşlara karanfil dağıttı.

Başbakan Erdoğan, partisinin Kürtçe seçim şarkısı eşliğinde, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, İçişleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop ile vatandaşları selamladıktan sonra miting alanından ayrıldı.

Miting alanında, "Ustam Yürüyeceksin Millet Yürüyecek Ardından, Türkiye'nin Yürüyüşü Komplolarla Durdurulamaz", "Başın Ağrı Dağı Kadar Dik, Biz Sizi Çok Sevdik", "Paralel Yapıyla Değil, Milli İradeyle Birlikteyiz", "Ağrı'ya Son 12 Yılda 5,7 Milyar TL Yatırım ve Destek Sağlandı" yazılı pankartlar asıldı.

 
Kamalak Erzurum’a geliyor
 
Cengiz Meclis'le vedalaştı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mami 10 Mart 2014 Pazartesi 21:21

Evet önce insan. 2004 yılında edebiyat bölümünden mezun oldum. 2006 yılında yüksek lisansımı yaptım. Güya öğretmen olacaktık 77 aldım atam olmadı. 2010 yılında KPSS sorular verildi ne oldu hani adalet? Evet önce insan Ataması yapılmayan Samsunlu Kimya öğretmeni geçen ay intihar etti. Vebali kimin boynuna. Hani hep derler ya Hz. Ömer gibi koyundan mesul olmak lazım. Bu mudur? Her gün beddua ediyorum. Ahirette elim yaklarında. Emeğimi göz nurumu istiyorum. Ataması yapılmayan 300 bin vatan evladı öğretmenler gibi.

Yorumu oyla      8      4  
muammer 10 Mart 2014 Pazartesi 19:39

GURUR KAF DAĞINDA DERE BEYİ...YAZIK...

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca’da Şeboy’a Dadaş desteği
AK Parti Buca Belediye başkan adayı Cemil Şeboy, hemşeri derneklerinin ...
Ala’dan halk iradesi vurgusu
İçişleri Bakanı Efkan Ala, “Türkiye’de halk iradesine, millet iradesine, ...
Gazeteciler sordu, Erdoğan cevaplandırdı-4
Erdoğan, katıldığı canlı yayın programında A Haber Ankara Temsilcisi Murat ...
 
Gazeteciler sordu, Erdoğan Cevaplandırdı-3
Erdoğan, katıldığı canlı yayın programında A Haber Ankara Temsilcisi Murat ...
Gazeteciler Sordu, Erdoğan cevaplandırdı-2
Erdoğan, katıldığı canlı yayın programında A Haber Ankara Temsilcisi Murat ...
Gazeteciler sordu, Erdoğan cevaplandırdı-1
Erdoğan, A Haber’de katıldığı programda A Haber Ankara Temsilcisi Murat ...
 
‘Şu meydanda montaj var mı?’
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, " Günlerdir, ...
‘Sözün tükendiği zamanlardayız’
Mekke’de düzenlenen II. Uluslararası İslâm Konferansı, Diyanet İşleri ...
Başbakan'dan birlik mesajı
Erdoğan, "Onun için ne diyoruz, tek millet. Tamam tek millet diyoruz. ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva