ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>GUNCEL
8 Aralık 2014 Pazartesi - 15:16

‘En büyük mağdur benim’

Arslan, 'Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen bey bu işin çözümü için elinden geleni yaptı. Ancak Ahmet Metin Karadayı bu önerileri dikkate almadı. Arsaları hileli satış yöntemi ile üçüncü kişilerin üzerine geçirdi” iddiasında bulundu

‘En büyük mağdur benim’

ERZURUM (İHA) - Erzurum gündemini işgal eden New City projesiyle ilgili olarak mağdurlardan biri olan iş adamı Şerafettin Aslan bu gün bir basın toplantısı düzenledi. Kendisine yöneltilen suçlamalara cevap veren Aslan, “ Bu güne kadar, Karadayı mağdurlarını düşünerek hukuki yollara başvurmadım, ancak bu gün itibariyle hukuki olarak hakkımı arayacağım, mağdurlara da bu yola başvurmalarını tavsiye ediyorum” dedi.

EN BÜYÜK MAĞDUR BENİM

Garanti Grup yönetim kurulu başkanı Şerafettin Aslan New City projesiyle ilgili suskunluğunu bozdu. Şirket merkezinde düzenlediği basın toplantısıyla kendisine yöneltilen suçlamalara cevap veren Aslan Karadayı İnşaattan 28. Milyon liraya karşılığında 288 daire ve iki dükkan aldığını, sözleşme gereği firma olarak taahhüt edilen paraları ödediğini ancak Karadayı İnşaatın taahhütlerini yerine getirmediğini ifade etti.

Sözleşme gereği evlerin zamanında teslim edilmemesinden doğan 10 milyon liralık cezai şarttan feragat ettiğini belirten Aslan, “Biz olayın çözülmesi için yaklaşık 6 aydan beri çaba sarf ediyoruz. Ancak Ahmet Metin Karadayı akli selim düşünemiyor, günü kurtarma çabası içerisinde, işin çözülmesi için iyi niyet göstermiyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen bey bu işin çözümü için elinden geleni yaptı. Ancak Ahmet Metin Karadayı bu önerileri dikkate almadı. Arsaları hileli satış yöntemi ile üçüncü kişilerin üzerine geçirdi” iddiasında bulundu

BEN TEFECİ DEĞİLİM

Hasani Basri ve Akkent inşaat alanlarının arsalarını üzerine geçirdiği ile ilgili yapılan yorumları da değerlendiren Aslan, “Biz Hasani Basri bölgesindeki arsayı Ahmet Metin Karadayı’dan almadık, bu arsaları Akif Kara’dan aldık ve banka üzerinde 8 milyon para ödedik. Bu paramızı ödemesi halinde sizlerin huzurunda tapuları devretmeye hazırım. Ben tefeci değilim” dedi.

Sorunun çözümü ile ilgili olarak vali Ahmet Altıparmak ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in ciddi gayret sarf ettiğini belirten Aslan, “Karşımızda muhatap olarak kurumsal bir firma yok. Başkan Sekmen’in bütün önerilerine önce tamam deyip sonra farklı işler yaptı. Ahmet Metin Karadayı şuursuzca hareket ediyor, tüm çabası günü kurtarmak ve kesinlikle iyi niyetli değil. Küçük bir hesap yapalım. Bakın ortada bu kadar mağdur var. Verdikleri paraları alt alta yazıp topladığınızda 160 milyon gibi bir para ortaya çıkıyor. Şimdi sormak lazım bu 160 milyon nerede? Bunun araştırılması lazım.”dedi.

YARGIYA BAŞVURUN

Konuyu bu gün itibariyle yargıya taşıdıklarını belirten Şerafettin Aslan, diğer mağdurlarında aynı yola başvurması gerektiğini belirtti. Kaba kuvvetle ve sokağa çıkmayla bu işin çözülemeyeceğini belirten Aslan, “Avukatlarımız mağdurların yanındadır. Ben bu güne kadar, süreç tıkanmasın mağduriyetler artmasın diye hukuki yollara başvurmadım. Bu gün itibariyle gerekli başvuruları yapacağız. Diğer mağdur arkadaşlarımız da bu yola başvurmalı. Ekonomik gücü olmayan mağdur kardeşlerimize şirket avukatlarımız yardımcı olacaklar” dedi.

 

 
‘İnşaat sektörü sıkıntılar yaşadı’
 
Erzurum 1001 Hatim ile arınacak
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cemal DEMİR 9 Aralık 2014 Salı 11:14

Esas sorgulanması gereken devrin Şehrül -emini olan zat Ahmet KÜÇÜKLER dir.Şöyle ki; hem firmaya inşaat ruhsatı olmadan inşaat yapmasına müsade ederek vatandaşın yanılmasına hemde arsa satışından sözleşme gereklerini istemeyerek belediyenin parasını tahsil etmesini engellemiştir.Bugün esas sorgulanması gereken kişi bütün bunlara sebep Ahmet Küçüklerin idari ve ceza hukuku yönünden yargılanması gerekmektedir.Bu hususta belediye çalışanları ve Ahmet Küçükler hakkında işlem yapmayan Mehmet Sekmen suçludur.Neyi bekliyor.Birhırsız soygun yaptığında mahkemeler malı çalınan kişiye kaını bacanı neden kilitlemedin diye soru soruyorlarda bu hususta bugün gelinen noktanın baş sorumlusu Ahmet Küçükler hakkında Sayın Mehmet Sekmen neden hukuk nezdinde suç duyurusunda bulunmuyor?Esas sorun burada....

Yorumu oyla      7      4  
ERDAL 9 Aralık 2014 Salı 10:27

ACABA BU PARAYI NERDEN BULDUN NASIL KAZANDIN VERGİSİ ÖDENDİMİ VERGİ DAİRESİNİN İNCELEMEYE ALMASI LAZIM

Yorumu oyla      7      4  
iki cevap 8 Aralık 2014 Pazartesi 22:20

Arkadaslar 28 trilyonun 2 trilyonu nakit geri kalan 26 trilyonu bir yıllık ceklerle odenmistir. Bugun itibariyla tum para odenmistir. Hasani basri ve akkente gelecek olursak; soz konusu arsalar icinde ayrica 8 trilyon para odenmistir anlayacaginiz sadece serafettin aslan tarafindan 36 trilyon para odenmistir.bu paralar nerede?

Yorumu oyla      6      4  
misafir 8 Aralık 2014 Pazartesi 18:37

başınızı yastığa rahat koyuyormusunuz.bu dünya çok küçük ve kısa bu acınacak durumda olan insanların üzerine sizin bende mağdurum demeniz çokkkkk manidar. size ne olurki olan gerçek mağdur vatandaşa oldu.bu nasıl bir sorun ki 5 deli bir kuyuya bir taş atmış 40 akıllı çıkaramıyor.bu hukuk kimlere işliyor yolsula arkasızamı

Yorumu oyla      6      5  
misafir 8 Aralık 2014 Pazartesi 18:30

sizlerin hepinize yazıklar olsun.yüce yaradan sizleri bildiği gibi yapsın.inşaat sahibi, iş adamı,bürokrat ve daha kim varsa ortalama hepiniz 40-50 yaşları arasındasınız bu kadar yaşamışsınız bir bu kadar daha yaşayacakmısınız sorarım sizlere.toprağın altı üstü kadar rahatmı sizde biliyorsunuz.sizler için ev para geçinmek kolay olabilir.baksanıza arslan bey 300 daire birden alıyor canı yanıyormu mağdurmu evine ekmek götüremiyormu bunu düşünüm.ya diğerleri hayatları boyunca biriktirmiş oldukları paraları,parmaklarındaki alyansları yada yıllarca bir kenara koydukları fitre zekat paralarını vermişler ortada olmayan sürekli oyalanan ben yapmadım sen yaptın diye şuçu birbirlerine atan 3-5 iş adamının eline. biliyormusunuz bu gerçek mağdurlar hem ev kirası verip hem banka kredisi ödeyip hem ev bakıp hem çocuk okutmaya çalışıyorlar asgari ücretle.hanginiz suçlu olursanız olun bu saatten sonra ne fark ederki bizler için.körler sağırlar birbirini ağırlar işte.gerçekten başınızı yastığa rahat

Yorumu oyla      6      4  
Dadaş 8 Aralık 2014 Pazartesi 16:47

Sayın Şerafettin Bey, bu 1040 mağdurun sebeplerinden birisi sizin gibi bir işadamının buraya yatırım yapmasıdır. Bu nasıl bir işadamlığıdırki, hesapsız kitapsız bir işe dalar. Bakın şunu unutmayın sizin isminize güvenip oraya para yatıran o kadar çok isim var ki bu vebal size yeterde artar bile. Şimdi 28 milyon verdiğinizi söylüyorsunuz, iyide siz bazı arsaları üstünüse geçirmişsiniz ya diğer mağdurlar ne olacaklar. Birde bu parayı verirken nakit mi verdiniz bende çok merak ediyorum.

Yorumu oyla      7      4  
Bir soru? 8 Aralık 2014 Pazartesi 16:30

Bu parayı peşin mi verdin? Verirken banka kanalıyla mı verdin? Bunların açıklanması lazım ki, 1040 kişinin mağduriyetinin sorumluları net bir biçimde ortaya çıksın!

Yorumu oyla      8      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şehit 65 asker mevlid ile anıldı
Erzurum’un Dumlu bucağında konuşlu bulunan 247. Piyade Alay Komutanlığı’nda, ...
Erzurum Winterfest 2014’e hazır
Kış sporlarının merkezi olma yolunda hızla ilerleyen Erzurum, Winterfest ...
Hayırseverler dua aldı
3 Aralık Dünya Engelliler Haftası münasebetiyle Şenkaya Belediyesi ve ...
 
Büyükşehir’den New City açıklaması
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nde New City konutları hakkında bir basın açıklaması yapıldı.
ATAKSAM’dan Kadın Hakları vurgusu
Atatürk Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ATAKSAM) ...
‘Merhum Tivnikli hep hayırla yad edilecektir’
Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) Başkanı Mustafa Güvenli, hayatını ...
 
TSE’den asansör tepkisi
TSE’den Erzurum’un Yakutiye Belediyesi hizmet binasındaki asansörlerin ...
Sekmen:‘Erzurum Rönesans Devri yaşıyor’
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, katıldığı Yerel Yönetimler ...
‘Engelli olmak üretime engel değil’
Büyükşehir Belediyesi ile rehabilitasyon merkezlerinin işbirliğinde açılan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva