ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
HABERLER>GUNCEL
4 Aralık 2014 Perşembe - 19:56

TSE’den asansör tepkisi

TSE’den Erzurum’un Yakutiye Belediyesi hizmet binasındaki asansörlerin mühürlenmesine ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı.

TSE’den asansör tepkisi

Türk Standartları Enstitüsü (TSE), TSE'nin asansör denetimlerini ilgili standartlar çerçevesinde objektif ve tarafsız olarak yaptığının göstergesi olarak değerlendirilmesi gerekirken, "TSE Bile Standarda Uymuyor" gibi başlıklarla haber yapılmasının kamuoyu nezdinde TSE'yi küçük düşürmeye yönelik bir tavır olduğunu açıkladı.

TSE’den Erzurum’un Yakutiye Belediyesi hizmet binasındaki asansörlerin mühürlenmesine ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, Yakutiye Belediyesi'nin ilçe sınırları içindeki kırmızı etiket alan asansörlerin mühürlemesiyle ilgili yapılan bazı medya kuruluşlarının haberlerinde TSE'ye yönelik haksız iddia ve ithamların yer aldığı belirtildi. TSE'nin "A tipi akredite muayene kuruluşu" olarak 2012 yılından bu yana binalarda kullanılan asansörlerin periyodik muayenelerini yaptığına dikkat çekilen açıklamada, enstitünün 2012 yılında 21 ilde 123 belediye ile protokol imzalayarak başladığı bu faaliyetleri, 2014 yılı Kasım ayı itibarıyla 43 ilde 185 belediye ile imzaladığı protokollerle devam ettirdiğine işaret edildi.

TSE AÇIKLAMASI

Açıklamada TSE'in son 3 yılda yaptığı asansör periyodik muayenelerinin sonuçlarına ilişkin de şu bilgilere yer verildi: "2012 yılı içerisinde yıllık kontrolü yapılan 23 bin 778 asansörden yüzde 70'ine kırmızı, yüzde 13,67'sine sarı ve yüzde 16,33'üne yeşil etiket iliştirildi. Bina sorumlularının talepleri doğrultusunda kırmızı etiket iliştirilen asansörlerin yüzde 7'sinin takip kontrolü gerçekleştirildi ve takip kontrolü yapılan asansörlerin yüzde 93,87'sinin kullanılabilir duruma geldiği tespit edildi. 2013 yılı içerisinde yıllık kontrolü yapılan 51 bin 736 asansörden yüzde 83'üne kırmızı, yüzde 4'üne sarı ve yüzde 13'üne yeşil etiket iliştirildi. Bina sorumlularının talepleri doğrultusunda kırmızı etiket iliştirilen asansörlerin yüzde 12'sinin takip kontrolü gerçekleştirildi ve takip kontrolü yapılan asansörlerin yüzde 90,73'ünün kullanılabilir duruma geldiği tespit edildi. 2014 yılında yıllık kontrolü yapılan 46 bin 498 asansörden yüzde 76,85'ine kırmızı, yüzde 4,36'sına sarı ve yüzde 18,8'ine yeşil etiket iliştirildi. Bina sorumlularının talepleri doğrultusunda kırmızı etiket iliştirilen 35 bin 733 asansörün yüzde 37,13'ünün takip kontrolü gerçekleştirildi ve takip kontrolü yapılan asansörlerin yüzde 87,3'ünün kullanılabilir duruma geldiği tespit edildi."

"TSE 2012 MAYIS AYINDAN İTİBAREN 143 BİN 88 ASANSÖR MUAYENESİ GERÇEKLEŞTİRDİ"

Açıklamaya göre TSE, asansör yıllık kontrol faaliyetlerine başladığı 2012 Mayıs ayından itibaren bugüne kadar toplam 143 bin 88 asansör muayenesini gerçekleştirdi. Bu muayenelerin 21 bin 76'sı takip kontrolü, 122 bin 12'si ise ilk kontrol oldu. TSE'nin "A tipi akredite muayene kuruluş" olarak görevinin bina asansörlerinin kontrolünü yaparak tespitte bulunmak ve bunu bina yönetimi ve ilgili idareye bildirmek olduğuna dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu çerçevede asansör yıllık kontrolüne ilişkin sonucu gösteren etiket kontrolün sonunda asansöre iliştirilirken rapor en kısa sürede ilgililere teslim edilmekte böylece kullanılması can ve mal güvenliği açısından tehlike arz eden asansörlerin kısa sürede kullanıma kapatılmaları amacıyla ilgili idareler uyarılmaktadır. Söz konusu habere konu olan Yakutiye Belediyesi ile TSE arasında 02.03.2012 tarihinde imzalanan protokol devam etmektedir. Bu belediye sınırları içinde TSE, 7 uzman mühendis ile denetimler yapmış ve 2014 yılı içerisinde Kasım ayı itibarıyla 767 asansörden 356'sına yeşil, 13'üne sarı ve 321'ine de kırmızı etiket iliştirilmiştir. Bina sorumlularının talepleri doğrultusunda kırmızı etiket iliştirilen asansörlerin yüzde 24'ünün takip kontrolü gerçekleştirilmiş ve takip kontrolü yapılan asansörlerin tamamının kullanılabilir duruma geldiği TSE, Yakutiye Belediyesi sınırları içindeki binaların asansörlerine ilişkin bu denetimler kapsamında bu belediye sınırları içinde bulunan hizmet binası olarak kiraladığı işhanının asansörlerini de denetlemiş ve bu asansörlere kırmızı etiket iliştirmiştir. TSE'nin asansör denetimlerini ilgili standartlar çerçevesinde objektif ve tarafsız olarak yaptığının göstergesi olarak değerlendirilmesi gereken bu hususun 'TSE Bile Standarda Uymuyor' gibi başlıklarla verilmesini kamuoyu nezdinde TSE'yi küçük düşürmeye yönelik bir tavır olarak değerlendirmekteyiz."

"60 YILDIR HİZMET VEREN TSE'NİN ÖNCELİĞ HER ZAMAN VATANDAŞIN CAN VE MAL GÜVENLİĞİ OLDU"

60 yıldır standardizasyon, uygunluk değerlendirme, kalite konularında Türkiye için çok önemli hizmetler veren TSE'nin önceliğinin her zaman vatandaşın can ve mal güvenliği olduğu belirtilen açıklamada, "Yurt çapında yaygın teşkilatı, konusunda uzman personeli ve güçlü teknik altyapısı ile asansörlerin yıllık periyodik muayenelerini kamu güvencesiyle, objektif ve tarafsız bir kuruluş olarak yapan TSE'nin tüzel kişiliğine yönelik gerçek dışı ve kamuoyunu yanıltıcı ibarelerin düzeltilmesi, tarafsız ve objektif medya yayıncılığının gereğidir" ifadelerine yer verildi.

 
BEAH Sağlık Mezunları Kurultayı’nda…
 
Kar durdu, sis indi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sekmen:‘Erzurum Rönesans Devri yaşıyor’
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, katıldığı Yerel Yönetimler ...
‘Engelli olmak üretime engel değil’
Büyükşehir Belediyesi ile rehabilitasyon merkezlerinin işbirliğinde açılan ...
‘TSE'nin asansörüne de mühür vuruldu’
Yakutiye Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde yer alan kırmızı etiket ...
 
‘Yardım değil, hak istiyoruz’
Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, “Eğitim engelli ...
Palandöken’e Polonezköy daveti
Sekmen, Polonyalıları Palandöken'e yatırım yapmaya davet etti.
Erzurum buz tuttu
Doğu Anadolu Bölgesi’nde eksi 8 dereceyle gece en düşük hava sıcaklığının ...
 
‘Topçu fikrin namusunu korumuştur’
Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Zeki ...
Ve sezon açıldı…
Erzurum Palandöken Kayak Merkezinde kar yağışı ve yoğun tipi altında düzenlenen ...
‘Ölçümü meteoroloji yapsın’
Özel kişi ve kurumlarca yapılan ölçümler ve bazı özel tv’lerde kayak merkezleriyle ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva