ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>GUNCEL
6 Aralık 2014 Cumartesi - 02:14

Büyükşehir’den New City açıklaması

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nde New City konutları hakkında bir basın açıklaması yapıldı.

Büyükşehir’den New City açıklaması

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nde New City konutları hakkında bir basın açıklaması yapıldı. Kamuoyunu bilgilendirme amacıyla yapıldığı vurgulanan açıklamada şunlar kaydedildi:

“05.12.2014 tarihinde Karadayı Konut Yapı Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahut Ticaret Sanayi A.Ş tarafından facebook  üzerinden yapılan ve haber sitelerinde de yer alan açıklamalar tamamen yönlendirme amacıyla yapılmış hilafı hakikat bir beyandır. Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile yapılmış hiç bir anlaşma yoktur. Bir kere daha sözleşme karşılığı vatandaşa satılan dairelerin bulunduğu “New City” adlı projenin kamuoyunda farklı şekillerde yorumlanması ve şu anda tartışmalar yapılmasıyla ilgili olarak, Erzurum Büyükşehir Belediyesinin sorumlu tutulduğu iddialarına karşı kamuoyunu bilgilendirme zarureti ortaya çıkmıştır.

İhale sürecinin öncesindeki tarihlerde “İmar İskân Blokları” olarak bilinen alanda Karadayı A.Ş, İmar İskân Blokları malikleri ile daire karşılığı sözleşme yapmış ve arsaları üzerine tescil ettirmiştir. Daha sonrasında belediyeden ¼’ü peşin, geri kalanı taksitle ödenmek kaydıyla aynı bölgede arsa satın almıştır.

İlgili firmanın ihale öncesinde kabul ederek iştirak ve imza ettiği ihale şartnamesinin 14. Maddesinde "Yüklenici gereken sürede peşinatı ödese dahi diğer taksitleri zamanında ödememesi halinde yasal faiz uygulanır. Ancak üst üste iki taksitin ödenmemesi ve üçüncü taksitin de süresinin geçmesini müteakip kesin teminat irad kaydedilerek sözleşme fesh edilir."hükmü gereğince, ödeme işlemi gerçekleşmediğinden Mart 2013 tarihinde sözleşme fesh olunacak konuma gelmiş lakin idarenin zafiyeti ile hukukun gereği yapılmamıştır. Tarafımızdan hukukun işletilebilmesi maksadı ile adli ve idari mercilere gerekli başvurular yapılmış olup sonucu titizlik ile izlenmektedir.

Yeni dönemde ilgili firma sahibine 2,5 aylık bir süre içerisinde borcunu yatırarak ruhsat almasını defalarca önermiş olmamıza rağmen; ilgili firma tarafından en ufak bir girişimde dahi bulunulmamıştır. Bunun üzerine sözleşme iptal edilmiş ve ilgili firmaya bildirilmiştir.

Bütün bu olanlara rağmen binlerce mağduru göz önünde bulundurarak, ilgili firmaya üç ayrı çözüm önerisi sunmak suretiyle vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermeye çalıştık.

1)Belediye arsaları ile vatandaştan daire vereceğim vaadi ile üzerine geçirilen arsaların takas edilmesi önerisinde bulunduk. Çözüm önerimiz önce kabul edilmiş, ilgili firma sonradan vazgeçmiş ve arsaları üçüncü kişilere devretmiştir.

2)Akkent bölgesinde belediyeden ihale ile alınan arsa bedelini ödeyemediği için kendi onayıyla mahsuplaşarak ruhsat alır hale getirdik. İlgili firma bu ruhsatı da almaktan kaçınmıştır.

3)Vatandaşlardan daire yapılacak vaadi ile alınan arsalara ruhsat vererek inşaata devam etmesi için teklifte bulunduk; lakin ilgili firma bu önerimizi de reddetmiştir.

Bin  civarında vatandaşımızın mağduriyetini gidermek için üç farklı çözüm önerisinde bulunmamıza rağmen; Karadayı  A.Ş . bu önerilerin hiçbirisine olumlu yanıt vermemiş ve çözümsüzlükte diretmiştir. Şimdi ise ilgili firmanın üzerine geçen arsaların bir kısmının üçüncü şahıslara satılarak kaçırılması ve bir kısmının üzerine de konulan hacizler ve ipotekler nedeniyle artık inşaat yapılamaz hale gelmiştir.

İlgili firma, kendinden kaynaklanan sorunları örtbas etmek için hedef saptırmakta ve kamuoyunda belediyemizi sorumlu göstermeye çalışmaktadır. Ayrıca belirtmek gerekir ki, belediyemizin hükmü şahsiyetine karşı bu konuyla ilgili açılmış herhangi bir dava dahi yoktur.

Ayrıca Karadayı İnşaata kat karşılığı arsa veren vatandaşlarımız ile bu firmadan daire satın alan vatandaşlarımızın hukuki yollara müracaat etmeleri gerektiğini kamuoyuna bildiririz.

Netice itibariyle, vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidermek adına, Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Vatandaşlarımızın refahı noktasında yapılması gereken işlemlerin hukuk çerçevesinde icrası için gerekli hassasiyeti taşıdığımızın bilinmesini isteriz.

Bilinmelidir ki, hukuk dışı hiç bir girişime tarafımızdan asla müsaade edilmeyecektir. Bunun yanı sıra yurttaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi maksadı ile her türlü girişimde bulunmak sureti ile çözüm için elimizden gelen her çabayı sarf ediyoruz ve edeceğiz. Zira değil bin yurttaşımızın, bir yurttaşımızın dahi gasp edilen emeği bizim için kutsaldır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

  

 
Davutoğlu’ndan Çığlık’a plaket
 
Akdağ dualarla uğurlandı
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hesap versinler... 7 Aralık 2014 Pazar 10:46

Türkiye'de hukuk var, a. küçükler ve müteahhit karadayı ya da başka kimlerin sorumluluğu varsa mahkemelerde hesap versin. dedikodu ile yürümez bu iş. Koskoca belediye bu dedikodulara meydan vermemeli. Hukuk çözsün. vatandaş mağdur olmasın. ya da küçükler-karadayı suçsuz ise onlar da mağdur olmasın...

Yorumu oyla      7      4  
misafr 6 Aralık 2014 Cumartesi 17:30

kentsel dönüşüm yasası adaletsiz mağdur eden bir yasa acilen değiştirilmeli arsalara müteahit el koyuyor deprem olacak dye insanlar 3 kuruş a evlerinden atılıyor arsa sahipleri projede kalmalı.kimsenin ahı kimseye kalmaz .belkide bu yüzden başarılı olmadılar.insanları mağdur ederek bir kişiyi zengn etmek hiçbir vcdana sığmaz.

Yorumu oyla      6      4  
Vatandaş Rıza adamın suçu yok mu 6 Aralık 2014 Cumartesi 14:04

Gardaş tutturmuşsunuz ahmet Küçükler. Tamam o adam da mesul. adalet önüne çıkmalı hesap vermeli, tamam da. Bu işi kanunsuz yapan Karadayı, milletin parasını alıp ruhsat parası ödemeyen Karadayı. Milletin parasını geri vermeyen Karadayı. Milletin ocağını batıran karadayı. Karadayı başından ruhsat ödemeyeceğini biliyordu, sonra millete böylelikle daire sattı. O kat karşılığı evlerden insanların nasıl çıkarıldıkları nasıl razı edildiklerine dair bir sürü söylenti var. Karadayı denen adam sütten çıkmış ak kaşık. Herkes suçlu, o temiz. Gidip ciridini oynuyor uşakları kolejlerde okuyor. Tutturmuşsunuz Ahmet. ahmette hesap versin ama Bu karadayı önce bir adaletin önüne bir çıkarılsın, aldatanın biri hatta başı o.

Yorumu oyla      10      4  
vatandaş rıza 6 Aralık 2014 Cumartesi 13:14

bu mağdurlar ne yapacak kime güvenecek binalar yapılmış milletde ev almış Ahmet küçükler ne yaptında bu işin içinden cıkılmıyor yazık değilmi bu asil halka memet sekmen başkanım sen bu işe el atarsan bir günde çözülür sayın başkanım bir orta yol bulun ben bu işin çözüleceğine inanıyorum çünkü bu millet haram kazanmadı

Yorumu oyla      9      5  
Erzurum böyle birşey görmedi 6 Aralık 2014 Cumartesi 12:29

adam ruhsat almıyor, milletten parayı toplamış, trilyonlar gitmiş. Hem ortada dolanıyor, hem de mağdurları, çaresiz insanları örgütlemeye kalkışıp belediyeyi suçlu göstermeye çalışıyor. Aynı nasreddin hocanın hırsız fıkrası gibi.Bu adamın hiç mi suçu yok. aldığı paraları geri ödesin. Bu 21 yüzyılın bir emlak skandalı ve hukuk olayıdır. Bizim anlamadığımız bu adm hala artada hangi güç ve hakla dolaşıp birde ahkam kesiyor. Devletimiz neredesin? Bu adam adalet önünde hesap vermeyevek mi

Yorumu oyla      9      4  
ÇARE DEVLET, ÇARE ADALET 6 Aralık 2014 Cumartesi 12:17

Bu firmanın sahibi vatandaşın hakkını yememiş gibi gidip cirit oyunoyur, zevkinde sefasında. Sonra daire sattığı vatandaşları ajite edip eylem yaptırıyor, hatta Başbakanla bile görüştürüyor. Devletimiz, adaletimiz nerede. Bu adam elini konulu sallaya sallaya milletin gözünün içine baka baka milletin hakkını yok sayıyor. adalet bi işe el atmalı, bu adam en azından adalet tarafından sorgulanmalı. 21. yüzyılın en büyük hak gaspıdır bu.

Yorumu oyla      8      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ATAKSAM’dan Kadın Hakları vurgusu
Atatürk Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ATAKSAM) ...
‘Merhum Tivnikli hep hayırla yad edilecektir’
Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) Başkanı Mustafa Güvenli, hayatını ...
TSE’den asansör tepkisi
TSE’den Erzurum’un Yakutiye Belediyesi hizmet binasındaki asansörlerin ...
 
Sekmen:‘Erzurum Rönesans Devri yaşıyor’
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, katıldığı Yerel Yönetimler ...
‘Engelli olmak üretime engel değil’
Büyükşehir Belediyesi ile rehabilitasyon merkezlerinin işbirliğinde açılan ...
‘TSE'nin asansörüne de mühür vuruldu’
Yakutiye Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde yer alan kırmızı etiket ...
 
‘Yardım değil, hak istiyoruz’
Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, “Eğitim engelli ...
Palandöken’e Polonezköy daveti
Sekmen, Polonyalıları Palandöken'e yatırım yapmaya davet etti.
Erzurum buz tuttu
Doğu Anadolu Bölgesi’nde eksi 8 dereceyle gece en düşük hava sıcaklığının ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva