ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
U16 Millî Takımı şampiyon oldu
U16 Millî Takımı şampiyon oldu
Ciritte Erzurum farkı
Ciritte Erzurum farkı
Filenin Dadaşları set vermedi
Filenin Dadaşları set vermedi
Erzurum’dan Eylülde 23, 9 ayda 52 ülkeye ihracat
Erzurum’dan Eylülde 23, 9 ayda 52 ülkeye ihracat
Gazze'de can kaybı 41 bin 870’e yükseldi
Gazze'de can kaybı 41 bin 870’e yükseldi
HABERLER>GUNCEL
26 Mayıs 2009 Salı - 03:46

Hac heyecanı başlıyor…

GHA/Kutsal topraklara gitmek için başvuru yapan hacı adayları kura ile belirlendi. Kurada isimleri çıkan hacı adayları 1ve 12 Haziran 2009 tarihleri arasında kesin kayıtlarını yaptırabilecekler. İl Müftüsü Arslan’dan edinilen bilgiye göre, bu yıl hacca gitmek için başvuruda bulunan 9 binin üzerinde vatandaştan, yapılan kura çekilişinde, şans yaklaşık bin 300’ünün yüzüne güldü.

Hac heyecanı başlıyor…

Kutsal topraklara gitmek için başvuru yapan hacı adayları kura ile belirlendi. Kurada isimleri çıkan hacı adayları 1ve 12 Haziran 2009 tarihleri arasında kesin kayıtlarını yaptırabilecekler. Erzurum İl Müftüsü Yakup Arslan’dan edinilen bilgiye göre, bu yıl hacca gitmek için başvuruda bulunan 9 binin üzerinde vatandaştan, yapılan kura çekilişinde, şans yaklaşık bin 300’ünün yüzüne güldü.
MÜFTÜLÜKTEN UYARI
Çekilen kuralarda ismi çıkan bin 300 hacı adayından kesin kayıtlarını yaptırmayanların haklarını kaybedeceklerini belirten , “Kesin kayıt yaptırmayanların yerine ek kontenjandan ya da 22 ile 30 Haziran tarihlerinde yeni bir kura çekilerek Erzurum için açılan kontenjanı doldurmaya çalışacağız.”dedi.
KATSAYI UYGULAMASI
Geçen yıllarda hacca gitmek için başvuruda bulunan, ancak kurada isimleri çıkmayan hacı adaylarının mağduriyetlerini gidermek için Diyanet İşleri Başkanlığı, bu yıl katsayı uygulamasına başladı. Müftü , yapılan katsayı uygulamasını şöyle anlattı: “Kuraya tabi tutulan hacı adaylarının önemli bir bölümünün 2007 ve 2008 yılından beri bekleyen ve bu yıl tekrar kayıt yenileten, bir kısmının da 2009 yılında ilk kez ön kayıt yaptırmış olanlardan teşekkül etmesi sebebiyle, önceki yıllardan bekleyenlerin mağduriyetlerini belli oranda giderebilmek ve kendilerine daha fazla imkan sağlamak maksadıyla, kura çekiminde; kayıt yapılan yıllara göre kat sayı uygulanması ve kuranın; hacı adaylarının peş peşe girdiği kura sayısının kendisiyle çarpımı sonucu elde edilecek rakama göre çekilmesi benimsendi ve üç kez üst üste kuraya giren adaylar 3 iki kez girenler iki ve yeni kayıt yaptıranlar ise 1 katsayısı uygulandı.”
HACI ADAYLARI EĞİTİME TABİ TUTULACAK
Hacı adaylarının tabi tutulacakları eğitim tarihlerinin henüz belirlenmediğini belirten , “Hayatında ilk kez hacca giden vatandaşlarımızı hacca hazırlamak, yolculuk ve kutsal mekânlarda yerine getirecekleri dini vecibeler konularında eğitmek, rehberlik yapmak ve aydınlatmak büyük önem arz etmektedir. Bugüne kadar hac organizasyonunda karşılaşılan sorunların büyük ölçüde eğitim seminerlerine katılmayan hacı adaylarından kaynaklandığı tespit edilmiştir.” diye konuştu.
HAC BİLGİLENDİRME SEMİNERLERİ
Müftü Yakup , “Başkanlığımız ve acente organizasyonlarından birisine kesin kayıt yaptıran vatandaşlarımız için, Başkanlığımızca belirlenecek tarihlerde ve il müftülüklerince belirlenecek mekânlarda “Hac Bilgilendirme Kursları” düzenlenecek. Seminerlere katılmanın zorunlu olduğu hususu hacı adaylarına, kayıtlar esnasında il ve ilçe müftülükleri ile acentelerce duyurulacak ve kursa katılan hacı adayları için devam takip çizelgesi tutulacak. Hac çıkışlarından önce de il müftülüklerince belirlenip ilan edilecek tarihlerde, hacı adaylarıyla belli sürelerde ayrıca bilgilendirme toplantıları yapılacak.” dedi.
HAC ÜCRETLERİ
Hacı adayları, hac tiplerine göre belirtilen hac ücretinin tamamını peşin yatırabilecekleri gibi, birinci taksitini kesin kayıt sırasında, kalanını ise en geç 20 Ağustos 2009 tarihine kadar 2 taksit halinde ödeyebilecekler. Hacca bu yıl gidecekler için alınacak ücretler, hizmet kalitesine göre 2 bin 465 Euro’dan başlayıp 5 bin 100 Euro ve üzerine çıkabiliyor.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarihi buluşma…
21 Mayıs’ta başlayan, Türk Cumhuriyetlerinden onlarca akademisyen, sanatçı ...
Cennetzade tamam, Bakırcı beklemede
GHA/Ödeneği bulunmadığı için Bakırcı Camii’nde taş üstüne taş koyamayan ...
Türksoy Fotoğraf Sanatçıları Doğu’da
Türk Kültür ve Sanatları Ortak Yönetimi'ne (TÜRKSOY) üye 10 ülkeden 15 ...
 
Tortum Şelalesi’nde bahar şöleni
A.AKBUĞA/ Türkiye'nin Asya ve Avrupa kıtaları üzerinde bulunan en yüksek ...
Erzurumajans.com yayında
İnternet medyasının giderek önem kazandığı günümüzde Erzurum Basınına ...
“Ermeni yalanlarına inanmayın”
Iğdır Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİM-DER) tarafından ...
 
Salgınlar Beyaz Perdenin de esin kaynağı
Selçuk Aval – AA/İnsanlığın en büyük korkusu olan salgınlar ve bulaşıcı ...
33 şehite 33 bayrak
Bingöl'ün Bilaloğlu köyü Mendo Deresi mevkiinde 1993 yılında şehit edilen ...
'90 bin şehide 90 bin fidan'
Bedir ALTUNOK/Sarıkamış ilçesinde Allah-u Ekber Dağları'nda 1915 yılında ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Üstümüze pislik yağıyor niye?
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Sosyal Çürüme: Sessiz Çöküşün Ayak Sesleri mi?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da 13 sektör vizyon büyütmüş; ama!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Erzurum'da bir 'temizlik' hikayesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurum'un Saklı Cenneti: Karagöl
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva