ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum'da 30 STK'dan ortak bildiri
Erzurum'da 30 STK'dan ortak bildiri
Erzurum'da milli coşku
Erzurum'da milli coşku
Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı
Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı
Erzurumlu Begüm başarısıyla gündem oldu
Erzurumlu Begüm başarısıyla gündem oldu
Bu manzara yılın sadece 10 günü görülebiliyor
Bu manzara yılın sadece 10 günü görülebiliyor
HABERLER>TÜRKİYE
9 Ağustos 2011 Salı - 01:44

Duble yollar kazaları azalttı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'de araç trafiğinin sürekli artmasına rağmen, bölünmüş yollar sayesinde trafik kazalarına bağlı ölümlerin yüzde 65 oranında azaldığını bildirdi.

Duble yollar kazaları azalttı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Bakan Yıldırım, vatandaşların Ramazan ayını kutladı.

Kırkdilim Geçişi'nin bölgenin en önemli meseleleri arasında yer aldığını ifade eden Yıldırım, kendisine verilen kağıtta yazan Sakin Karataş isimli öğretmenin Kırkdilim Geçişi'ni anlatan şiirinden bir bölüm okudu. Söz konusu geçişe 2008'de geldiğini anlatan Yıldırım, zorlu coğrafyası nedeniyle bu yolun uzun yıllar ihmal edildiğini belirtti. Yıldırım, zorlu çalışmaların ardından Kırkdilim Geçişi'nin tamamlandığını ifade ederek, artık vatandaşların daha rahat ve güvenli bir şekilde yoldan geçebileceklerini söyledi.

''Dillere destan olmuş, efsane olmuş, Kırkdilim'i dize getirdik. Bu dağları aşağı indirdik'' diyen Bakan Yıldırım, uğraşınca, isteyince ve azim edince herşeyin gerçekleşebileceğini vurguladı. Yolların çok önemli ve medeniyetin göstergesi olduğunu ifade eden Yıldırım, ''Yolları böldük, milleti birleştirdik. Türkiye'nin her tarafında bölünmüş yolları yaptık. 79 senede 6 bin 101 kilometre bölünmüş yol yapılırken, 9 yılda yaptığımız bölünmüş yol miktarı ise 14 bin 300 kilometredir. Altı bin 101'den 14 bin 300 kilometreye çıktık. İşte, iş yapmak budur, işte millete hizmet budur. Millete hizmet lazım, millete efendilik sökmez. Bu millete hizmet eden, zaten bu milletin efendisi olur. Biz de o nedenle çalışıyoruz, çabalıyoruz'' diye konuştu.

Bakan Yıldırım, hükümetlerin, bakanlıkların gelip geçici olduğunu anlatarak, sadece yapılan eserlerin, hizmetlerin kalıcı olduğunu vurguladı. AK Parti hükümetleri döneminde 9 yıl içinde Türkiye'nin her yerinde birçok esere imza attığını anlatan Yıldırım, Türkiye'nin büyümesi için çalışmaya devam ettiklerini belirtti.

Yıldırım, Türkiye'nin hızlı treni olan dünyadaki 8. ülke olduğuna dikkati çekerek, iletişim konusunda da Türkiye'nin önemli bir yer edindiğini, artık köylerde bile hızlı internetin olduğunu dile getirdi.

''ARABALAR, TESPİH TANESİ GİBİ ARKA ARKAYA DİZİLECEKTİ...''

Bölünmüş yolların hayat kurtardığını ifade eden Yıldırım, ''Bölünmüş yollar yapıldıktan sonra Türkiye'de trafikte iki kat artış oldu. Araç sayısı, 7 milyondan 15,5 milyona çıktı. Eğer, bu yollar olmasaydı vay haline bu ülkenin... Arabalar, tespih tanesi gibi arka arkaya dizilecekti, gidebilirsen aşk olsun... Bölünmüş yollardan sonra kazalarda ölen vatandaşlarımızın sayısında yüzde 65 azalma oldu'' dedi.

Bakan Yıldırım, hava yollarını halkın yolu haline getirdiklerini de belirterek, daha önce 25 olan havaalanı sayısının 46'ya çıktığını; 8 havaalanının ise yeni yapıldığını söyledi. Daha önce 8,5 milyon kişinin uçağa bindiğini anlatan Yıldırım, şöyle konuştu:

''Şu anda 52 milyon vatandaşımız, uçağa biniyor. Yurt dışını da saydığımızda 33 milyondan 103 milyona çıktık. Havaalanları kapasitemizi 49 milyondan 165 milyona çıkardık. 2023 hedefimizi de koyduk; Türkiye'de uçakla seyahat eden yolcu sayısı 375 milyona çıkacak.

Yolcu uçağı sayısı 750'ye çıkacak. Türk Hava Yolları dünya markası oldu. Dünya'nın 9. Avrupa'nın 4. büyük şirketi oldu. Ödül üzerine ödül kazanıyor. Nasıl oluyor bunlar? Çalışınca oluyor, 'kıskanma çalış, senin de olur'.''

Yaptıkları hizmetlerden dolayı muhalefetin rahatsız olduğunu belirten Yıldırım, ''Ben de arkadaşlara diyorum ki 'Şantiyelerin tabelalarının alt tarafına 'yapılan bu işlerden dolayı muhalefete verdiğimiz rahatsızlık için vatandaşlarımızdan özür diliyoruz' nasıl olur? Böyle birşey yazalım, değil mi? '' demesi üzerine vatandaşlar, Yıldırım'ı alkışladı.

-DİĞER KONUŞMACILAR-

AK Parti Çorum milletvekili Salim Uslu, tarihi bir güne tanıklık ettiklerini belirtti.

Açılışı yapılan yolda nice ocakların söndüğünü ifade eden Uslu, Kırkdilim Geçişi sayesinde hem trafiğin rahatlayacağını hem de bölge imkanlarının gelişeceğini söyledi.

Çorum'da girişimcilerin başlattığı sanayileşme hamlesinin, devletin katkısıyla çok daha iyi yerlere gelebileceğini belirten Uslu, Ankara-Samsun yüksek hızlı tren hattının bu kentten geçmesinin Çorum'a büyük katkı sağlayacağını dile getirdi.

Vali Nurullah Çakır da Kırkdilim Geçişi'nin açılmasıyla bölgenin makus talihinin kırılacağını belirtti.

Çorum'da son dönemde yapılan yatırımlar hakkında da bilgi veren Çakır, yarım asırdır konuşulan Kırkdilim Geçişi'nin açılmasından duyduğunu memnuniyetini ifade etti.

Konuşmaların ardından Bakan Yıldırım, beraberindekilerle birlikte açılış kurdelesini keserek Çorum-Laçin-Osmancık Yolu Kırkdilim Geçişi'ni hizmete soktu. Yıldırım, açılışın ardından Valiliğe ait minibüsü kullanarak yolda incelemelerde bulundu.

 
Taekwondo Sabır Sanatı
 
Yaralı şahin tedaviye alındı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiçek Şehit Ailelerini ağırladı
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, şehit yakınları ve gazilere Meclis'te iftar ...
İşte TSK'nın yeni komuta kademesi
Kara Kuvvetleri Komutanlığına Orgeneral Kıvrıkoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ...
‘Tamamen vahşet’
Termal Otel sahasında Şanlıurfaspor ile Erzurum Büyükşehir Belediyespor ...
 
Geriye sadece anıları kaldı
Van'ın Başkale ilçesinde şehit olan Astsubay Başçavuş Coşkun Tanrıöver'den ...
‘Bunların insanlıkla alakası yok’
"Çocukları katlettiler, yeri geldi hamile kadınları katlettiler, yeri ...
Tanrıöver dualarla uğurlandı
Van'ın Başkale ilçesinde şehit olan Astsubay Başçavuş Coşkun Tanrıöver ...
 
Akşehir şehidini uğurladı
Van'ın Başkale ilçesinde askeri kontrol noktasında görev yapan askeri ...
Mersin Şehidine Ağladı
Van'ın Başkale ilçesi Gedikbaşı köyü yakınlarında yol kontrolü yaparken ...
Önceliğimiz milli iradeye saygıdır’
AK Parti'nin milletin iradesine ve yargının kararlarına saygı duyan bir ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bayram, Gazze ve Kurban..
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Neden ‘Erzurum’a Selam Söyle’ Adını Verdi?
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’da öncelik ne olmalı?

Mevcut kadro korunmalı
Önce Hakan Kutlu ile sözleşme yenilenmeli
Tüm takım yenilenmeli
Yeni Stadyum inşaatı başlamalı
Büyükşehir Taraftara Erzincan’a ulaşım desteği vermeli
Erzurumspor’a mali destek kampanyası başlatılmalı
Erzurumspor’un mevcut kadrosuna özel pirim verilmeli


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva