ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
TRENDYOL 1. Ligde transferler gündemi
TRENDYOL 1. Ligde transferler gündemi
Çocuklarını toprağa gömerek kurtardılar
Çocuklarını toprağa gömerek kurtardılar
Gençlere seyahatsever çağrısı
Gençlere seyahatsever çağrısı
DHMİ Haziran ayı Erzurum verileri açıklandı
DHMİ Haziran ayı Erzurum verileri açıklandı
Erzurum kaza sayısında bölgede ilk sırada
Erzurum kaza sayısında bölgede ilk sırada
HABERLER>TÜRKİYE
2 Ağustos 2011 Salı - 10:57

Önceliğimiz milli iradeye saygıdır’

AK Parti'nin milletin iradesine ve yargının kararlarına saygı duyan bir parti olduğunu anlatan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi, "AK Parti hukukun üstünlüğüne inanan bir partidir. Biz diğerleri gibi işimize geldiği zaman yargının kararları neyse saygı duyarız deyip arkasından yan çizmeyiz. Ne söylüyorsak onu dosdoğru söyleriz.”dedi.

Önceliğimiz milli iradeye saygıdır’

HAFİT UYAR (İHA) –
AK Parti'nin milletin iradesine ve yargının kararlarına saygı duyan bir parti olduğunu anlatan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi, "AK Parti hukukun üstünlüğüne inanan bir partidir. Biz diğerleri gibi işimize geldiği zaman yargının kararları neyse saygı duyarız deyip arkasından yan çizmeyiz. Ne söylüyorsak onu dosdoğru söyleriz.”dedi.
TANRIVERDİ’NİN DEĞERLENDİRMESİ
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Türkiye'nin artık ekonomik olarak ayaklarını yere sağlam bastığını belirterek, "Komşumuz Yunanistan battı. İspanya, Portekiz battı batıyor. İtalya, İngiltere sallantıda. Dünyanın bu kadar ülkesinin kötü durumda olmasına rağmen Türkiye'de bir şey hissedilmiyorsa Türkiye normalleşmiş demektir" dedi.
Tanrıverdi, yaptığı konuşmada şunları söyledi: "AK Parti'de gençlik kolları, kadın kolları, ilçe başkanlıklarımız il başkanlıklarımız kongre ile iş başına gelmektedir. Bu AK Parti farkıdır. Diğer siyasi partilerde bunu görmek kolay değildir. Bu uygulamamız Türkiye'de demokrasinin yerleşmesi kökleşmesi adına önemli bir uygumaladır. Yeni seçilen arkadaşlarımız bundan sonra bayrağı ele alacaklar, bu bayrağı yere düşürmemek için canla başla mücadele edecekler. Şimdiden Erol kardeşimizle birlikte yeni oluşacak yeni yönetimimize başarılar diliyorum."
AK PARTİ DEĞİŞİMİN VE DÖNÜŞÜMÜN TEK TEMSİLCİSİDİR
AK Parti'nin değişimin, dönüşümün tek temsilcisi olan parti olduğunu ifade eden Tanrıverdi, sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye'de değişime ve dönüşüme direnenler bakınız yerinde sayıyor. Ya da geri gidiyor. Ama değişim ve dönüşümü kabul eden ya da uygulayanlar ileri gidiyor. Dolayısıyla biz, Türkiye'de değişim ve dönüşümün öncülüğünü yapıyoruz. Tek temsilcisiyiz. Türkiye'nin 2002'yi dikkate aldığımız zaman o zamandan bu zamana ne kadar değiştiğini Somalılar da biliyor, Türkiye'de bütün vatandaşlarımız biliyor. Dolayısıyla biz Türkiye'nin değişimini dönüşümünü hedeflediğimizde insanımızın mutluluğunu huzurunu ve Türkiye'nin birlik ve beraberliğini hedeflemiş oluyoruz. Bunu gerçekleştirmiş oluyoruz."
MİLLET İRADESİNE SAYGI
AK Parti'nin milletin iradesine ve yargının kararlarına saygı duyan bir parti olduğunu anlatan Tanrıverdi, şunları söyledi: "AK Parti hukukun üstünlüğüne inanan bir partidir. Biz diğerleri gibi işimize geldiği zaman yargının kararları neyse saygı duyarız deyip arkasından yan çizmeyiz. Ne söylüyorsak onu dosdoğru söyleriz.Kamuoyunda gözlerimizin önünde şu seçimlerden sonra gündeme gelen konuları yakından takip ediyorsunuz. Seçim sonrası bize görev verdiniz, sandıktan milletvekili olarak seçtiniz çıkardınız. Ankara'ya git bir an önce görevini üstlen ve görevini yap dediniz. Biz mazbatamızı aldık. 5 milletvekili olarak el ele tutuştuk Ankara'ya gittik. Meclise kaydımızı yaptırdık. Biz yine 5 milletvekili olarak el ele tutuştuk. Meclise gittik milletin kürsüsünden milletin gözü önünde andımızı içtik. Çünkü siz bizi seçtiniz. Görevinizi yapın dediniz. Ama gördünüz ki özellikle ana muhalefet partisi ki Türkiye Cumhuriyetini kuran bir parti olarak kendisini ifade eder. Halkçı olduğunu her
fırsatta söyler. Ama maalesef halkın iradesi doğrultusunda hareket etmeden iki tutuklu milletvekili çıkarılmadan, meclise gelmeden biz de yemin etmeyeceğiz dediler. 4 senede sürse yemin etmeyeceğiz dediler. Böyle bir karar aldılar, böyle bir marjinal partiler gibi ortaya bir eylem koydular. Ama gördünüz ki millet iradesi baskın çıktı. Millete karşı daha fazla mahcup olacaklarını gördükleri için 14 gün sonra geldiler Meclis'te yeminlerini yaptılar."
Milletimizin 12 Haziran'da görevini yaptığını anlatan Tanrıverdi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizlere iktidar olma yetkisini verdi. Siz Türkiye için çok güzel şeyler yapıyorsunuz. Gerçekten Türkiye'yi değiştirdiniz, dönüştürdünüz, ileriye taşıdınız, Türkiye'yi itibarlı bir ülke yaptınız, Türkiye'de yaşayan herkesi onurlu bir vatandaş yaptınız, dediniz dolayısıyla siz tekrar gidin tek başınıza iktidara gelin Türkiye için yapacaklarınızı yapın dediniz. Ancak milletimiz bir karar daha verdi. Yani bize bir
görev daha vermiş oldu. Bu görevde; 330'un altında milletvekiliyle bizi Meclis'e soktu. Dedi ki 330'u geçmesin geçerse yine anayasada siz yaparsınız karşı taraf yüzde 50'lik bölüm ne olacak diye endişe duyar. Onun için uzlaşı içerisinde şu sivil demokrat özgürlükçü anayasa diyorsunuz ya o anayasayı birlikte yapın. Uzlaşı içinde yapın. Yüzde 50'nin haklarının yanı sıra diğer yüzde 50'ninde haklarını dikkate alarak bir uzlaşı içinde anayasayı ortaya çıkarın dediler."
SİVİL, DEMOKRAT VE ÖZGÜRLÜKÇÜ BİR ANAYASAYI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ
Milletin verdiği görevle AK Parti olarak anayasa çalışmalarına başladıklarını belirten Tanrıverdi, şöyle konuştu: "Anayasa değişikliği için yapılması gerekenler neyse parti içi kurduğumuz komisyonda bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Burada ifade ediyorum ki meclis içinde gurubu bulunan partiler anayasa değişikliğine ilişkin hazırlıklarını yapmalı. Derslerine çalışmalılar. Meclis 1 Ekim'de açıldığında bu çalışmalar başladığında vakit geçirecek zamanımız yok. Bir an önce bu anayasa değişikliği yapılmalı.
Onun içinde biz hazır değiliz dememelisiniz. Dersinize çalışmış bir vaziyette o çalışma dönemine girmeliyiz. Bu çalışma döneminde inşallah milletimize biz söz verdik. Sivil demokrat ve özgürlükçü bir anayasayı gerçekleştireceğiz. Sizin adınıza gerçekleştireceğiz. Sizin vücut ölçünüze uygun, ülkemizin vücut ölçüsüne uygun bir anayasayı yapacağız. Bunu inşallah sağlayacağız. Bunu gerçekleştirdiğimiz zaman artık Türkiye gerçek demokrasiyle buluşmuş olacak. Herkes temel hak ve özgürlüklerini rahatlıkla kullanabilmiş olacak. Artık Türkiye sivil bir ülke olacak."
KRİZ YOK, TELAŞ TA YOK
Türkiye'de artık telaş edilecek, kaygı duyulacak bir arıza kalmadığını anlatan Tanrıverdi, şunları söyledi: "Sistem sağlıklı bir şekilde işlemektedir. Ekonomik ve sosyal yönden Türkiye ayaklarını sağlam bir şekilde yere basmıştır. Amerika'da Avrupa'da ekonomik krizler hâla devam ederken Türkiye'de bunu hissetmiyor olmamız Türkiye'de sistemin sağlıklı işlediğini göstermektedir. Bakın komşumuz Yunanistan battı. İspanya, Portekiz battı batıyor. İtalya, İngiltere sallantıda. Dünyanın bu kadar ülkesinin kötü durumda olmasına rağmen Türkiye'de bir şey hissedilmiyorsa Türkiye normalleşmiş demektir. Kimileri kaşımaya çalışsa da kimileri farklı noktaya çekmeye çalışsa da artık fark ediyorsunuz ki çekemiyorlar."
Türkiye'nin 2023'te yani Türkiye'nin 100. yılında ekonomik yönden refah bir ülke olacağını anlatan Tanrıverdi, "İnsanımızın yüzünün güldüğü bir ülke olacak. Türkiye dünyada lider ülkeler arasında yerini alacaktır. Bunu yine birlikte başaracağız. Sizin çalışmalarınız, milletimizin destekleri Cenab-ı Hakk'ın takdiri ile inanıyorum ki 2023 hedefimiz şu an koyduğumuz hedefimizden de daha ileriye giderek inşallah gerçekleşmiş olacaktır" dedi.

 
Siyasette gençlik yoğunlaşması
 
Alo Fetva hattına soru yağmuru
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye şehidine ağladı
Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesinde jandarma trafik timine düzenlenen saldırıda ...
Başbakan Erdoğan Ulusa Seslendi
Başbakan Erdoğan, “ Terör, Türkiye'nin büyümesine, ilerlemesine, kalkınmasına, ...
Şehit Bulut dualarla uğurlandı
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan Mustafa Bulut, ...
 
Çorum şehidine ağladı
Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında, yola ...
Bölücülere lanet okudular
Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Bartın şubesi tarafından yaşanan terör ...
Yıldırım’dan sert tepki
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "“Yüzde 6'nın dayatmasıyla yüzde 94'ü ...
 
“Sarkisyan gibiler katliamcı bir kültürden geliyorlar”
Kahramanmaraş Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (KASEM) Başkanı ...
Türkiye şehidine ağlıyor..
Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında, yola ...
Tek millet, iki devlet buluşması
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerin ardından ikinci ziyaretini Azerbaycan'a ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bayram, Gazze ve Kurban..
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Neden ‘Erzurum’a Selam Söyle’ Adını Verdi?
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’da öncelik ne olmalı?

Mevcut kadro korunmalı
Önce Hakan Kutlu ile sözleşme yenilenmeli
Tüm takım yenilenmeli
Yeni Stadyum inşaatı başlamalı
Büyükşehir Taraftara Erzincan’a ulaşım desteği vermeli
Erzurumspor’a mali destek kampanyası başlatılmalı
Erzurumspor’un mevcut kadrosuna özel pirim verilmeli


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva