ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
TRENDYOL 1. Ligde transferler gündemi
TRENDYOL 1. Ligde transferler gündemi
Çocuklarını toprağa gömerek kurtardılar
Çocuklarını toprağa gömerek kurtardılar
Gençlere seyahatsever çağrısı
Gençlere seyahatsever çağrısı
DHMİ Haziran ayı Erzurum verileri açıklandı
DHMİ Haziran ayı Erzurum verileri açıklandı
Erzurum kaza sayısında bölgede ilk sırada
Erzurum kaza sayısında bölgede ilk sırada
HABERLER>TÜRKİYE
2 Ağustos 2011 Salı - 23:12

‘Bunların insanlıkla alakası yok’

"Çocukları katlettiler, yeri geldi hamile kadınları katlettiler, yeri geldi yaşlı, masum insanların hayatlarına son verdiler" diyen TBMM Başkanı Çiçek, "Sonra da bunlar barış, demokrasi dediler. Her türlü alçaklığın, vahşetin önüne demokrasiyi, barışı getirmek suretiyle bu kirli oyunlarını örteceklerini zannettiler. “ vurgusunu yaptı.

‘Bunların insanlıkla alakası yok’

TÜRKER BEKTAŞ (İHA) - Türkiye Büyük Millet Meclis (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Van'daki terörist saldırısına ilişkin, "Türkiye demokratik bir ülkedir. Türkiye'de kimin ne talebi varsa demokratik yollardan bunu dile getirme, bunu siyaseten, düşünce olarak ortaya koyma imkanları varken kan dökmek, kin kusmak insan olmakla bağdaşır bir husus değildir" dedi.
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Ramazan Etkinleri'nin açılışına katıldı. Etkinliklerde basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Çiçek, "Van'da 3 askerin şehit olması" ile ilgili soruya, Türkiye'nin huzurunu kaçıran vahşetin Ramazan'da da devam ettiğini belirterek, bu terör eylemlerini gerçekleştirenlerin insan olmasının mümkün olmadığını söyledi.
BUNLAR HİÇKİMSEYİ TEMSİL ETMİYOR
"Çocukları katlettiler, yeri geldi hamile kadınları katlettiler, yeri geldi yaşlı, masum insanların hayatlarına son verdiler" diyen Çiçek, "Sonra da bunlar barış, demokrasi dediler. Her türlü alçaklığın, vahşetin önüne demokrasiyi, barışı getirmek suretiyle bu kirli oyunlarını örteceklerini zannettiler. Herkesin kendi vicdan muhasebesini yaptığı, iç dünyasında barışı, huzuru aradığı böylesine güzel bir atmosferde, mübarek bir ayda bu vahşeti icra edenlerin milletimizle, ülkemizle, insanlarımızla hiçbir
alakası olamaz. Bunlar bu ülkedeki hiçbir kimseyi temsil etmiyor. Bunların arkasında kimler varsa, ki biz onu biliriz, onların hak ve çıkarlarını koruyor, korumaya devam ediyor bunu zaman zaman kendileri de itiraf ediyor" dedi.
TERÖR BİR İNSANLIK SUÇUDUR
Çiçek, "Terör bir insanlık suçudur ve insanlığa karşı işlenmekte olan bir suçtur. Çocukları, kadınları,yaşlıları, masum insanları öldürenler masum olamaz. Bunlara destek verenler de insan olamaz, en az onlar da kan dökenler kadar bu vahşetin, bu cinnetin, cinayetin ortaklarıdır" dedi.
Keçiören Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Ramazan Etkinliği'ne TBMM Başkanı Cemil Çiçek, AK Parti Ankara Milletvekili Haluk İpek, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve çok sayıda davetli katıldı. Etkinliklerde konuşan TBMM Başkanı Çiçek, Ramazan'ın birliğin, beraberliğin, kardeşliğin, insanın ve insan olma duygusunun önce çıktığı önemli, bereketli bir ay olduğunu vurguladı. Türk kültüründe, millet hayatında ve yaşayışında Ramazan'ın etkilerinin olduğunu kaydeden Çiçek,
Ramazan'da insan ve insani duyguların daha çok öne çıktığını, insan olunduğunun, insanlığa karşı sorumlu olunduğunun daha çok hatırlandığını söyledi. Çiçek, ''İnsan gibi yaşamak ne demek? Benim anlayışıma göre insan gibi yaşamak biraz da başkaları için yaşamaktır. İşte Ramazan ayı başkaları için yaşamamız gerektiğini Allah'ın emrettiği ve toplum olarak da bunu daha çok özümsediğimiz, benimsediğimiz bir ay'' ifadelerini kullandı.
Türkiye'de ve dünyada pek çok üzücü olayın yaşandığını söyleyen Çiçek, Ramazan'ın huzur, kardeşlik, barış ayı olmasına rağmen Türkiye'de, Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada yaşanılan bazı acı gerçeklerin bu ayın huzurunu kaçırdığını, ağız tadını bozduğunu belirtti.
Türkiye'de, Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada yaşanan terör olaylarının bunların başında geldiğini belirten Çiçek, "Yaşanan bunca gerçeklere ve acı olaylara rağmen terörün bir insanlık suçu olduğunu tüm dünya yeterince anlayamamıştır. Terör bir insanlık suçudur ve insanlığa karşı işlenmekte olan bir suçtur. Çocukları, kadınları, yaşlıları, masum insanları öldürenler masum olamaz. Bunlara destek verenler de insan olamaz, en az onlar da kan dökenler kadar bu vahşetin, bu cinnetin, cinayetin ortaklarıdır.
Terör insanlığa karşı bir suç olmasına rağmen insanlık camiasında yeteri kadar dayanışma yok. Tam tersine terörden medet umma, kullanma, terörü bir ülkenin istikrarını bozmada, bundan istifade etme gibi çağ dışı ilkel bir anlayış var" diye konuştu.
Terörün dininin, mezhebinin, etnik kökeninin olmadığını belirten Çiçek, ''Bunu yapanlar zaten insan olamaz. Ama teröre karşı bana değmeyen yılan bin yaşasın denemez çünkü bu yılan yaşadığı sürece buna himaye edenleri, buna müsamaha gösterenleri eninde sonunda ısırır" dedi.
Çiçek, Norveç'te yaşanan olayın, Türkiye'nin devlet olarak, millet olarak yıllardır haykırdığı bir gerçeğin çok acı bir ifadesi olduğunu söyledi. Ramazan ayında huzuru kaçıran başka bir gerçeğin de başta Afrika olmak üzere İslam dünyasında yaşanan açlık ve sefalet olduğunu ifade eden Çiçek, dünyanın en zengin coğrafyasına sahip olan İslam dünyasındaki üzücü gerçeklerin yürekleri yaraladığını belirtti. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açlık ve sefalet içindeki ülkeler için başlattığı yardım ve destekkampanyasını yürekten desteklediğini kaydeden Çiçek, "Millet olarak, inançlarımıza, kültürümüze ve tarihi geçmişimize yaraşan bir katkı içerisinde, çaba içerisinde olduğumuzu, olacağımızı ifade etmek istiyorum" dedi.
Tüm dünyada belli ön yargılarla ve belli merkezlerden yapılan bir propagandayla İslam ile terörün özdeşleştirilmeye çalışıldığına söyleyen Çiçek, bir barış ve selamet dini olan İslam'ın her türlü insan öldürmeye karşı olduğunu kaydetti. Dünyanın birçok yerinde meydana gelen şiddet olaylarıyla İslam arasında doğrudan bir bağlantı kurulmasının yanlış olduğunu söyleyen Çiçek, "Norveç'te yaşanan üzücü olayda olduğu gibi. Bir yerde bir terör olayı meydana geldiğinde hemen Müslümanların akla gelmiş olması üzerinde önemle durmamız gereken bir husustur. Barış dinini, selamet dinini kimse terörle özdeşleştiremez, böyle bir tarihi haksızlığı yapamaz" şeklinde konuştu.

 
Tanrıöver dualarla uğurlandı
 
Bu da trafik terörü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tanrıöver dualarla uğurlandı
Van'ın Başkale ilçesinde şehit olan Astsubay Başçavuş Coşkun Tanrıöver ...
Akşehir şehidini uğurladı
Van'ın Başkale ilçesinde askeri kontrol noktasında görev yapan askeri ...
Mersin Şehidine Ağladı
Van'ın Başkale ilçesi Gedikbaşı köyü yakınlarında yol kontrolü yaparken ...
 
Önceliğimiz milli iradeye saygıdır’
AK Parti'nin milletin iradesine ve yargının kararlarına saygı duyan bir ...
Türkiye şehidine ağladı
Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesinde jandarma trafik timine düzenlenen saldırıda ...
Başbakan Erdoğan Ulusa Seslendi
Başbakan Erdoğan, “ Terör, Türkiye'nin büyümesine, ilerlemesine, kalkınmasına, ...
 
Şehit Bulut dualarla uğurlandı
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan Mustafa Bulut, ...
Çorum şehidine ağladı
Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında, yola ...
Bölücülere lanet okudular
Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Bartın şubesi tarafından yaşanan terör ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bayram, Gazze ve Kurban..
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Neden ‘Erzurum’a Selam Söyle’ Adını Verdi?
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’da öncelik ne olmalı?

Mevcut kadro korunmalı
Önce Hakan Kutlu ile sözleşme yenilenmeli
Tüm takım yenilenmeli
Yeni Stadyum inşaatı başlamalı
Büyükşehir Taraftara Erzincan’a ulaşım desteği vermeli
Erzurumspor’a mali destek kampanyası başlatılmalı
Erzurumspor’un mevcut kadrosuna özel pirim verilmeli


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva