ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>TÜRKİYE
2 Nisan 2015 Perşembe - 05:12

Cumhurbaşkanı’ndan Milli duruş vurgusu

Erdoğan, dün Çağlayan Adliyesi’ne, bugün de AK Parti Kartal İlçe Teşkilatı’na gerçekleştirilen saldırılara yönelik, “Çözüm süreci ortadayken istismarların gündeme geldiğini görüyoruz” değerlendirmesini yaptı. Erdoğan, siyasi partilere milli bir duruş ortaya koymamaları nedeniyle sitem etti.

Cumhurbaşkanı’ndan Milli duruş vurgusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Çağlayan Adliyesi’ne, bugün de AK Parti Kartal İlçe Teşkilatı’na gerçekleştirilen saldırılara yönelik, “Çözüm süreci ortadayken istismarların gündeme geldiğini görüyoruz” değerlendirmesini yaptı. Erdoğan, siyasi partilere milli bir duruş ortaya koymamaları nedeniyle sitem etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Werner Iohannis ile düzenlediği ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Erdoğan, dün Çağlayan Adliyesi’ne gerçekleştirilen saldırı ve bugün AK Parti Kartal İlçe Teşkilatı’na yönelik saldırı girişimi nedeniyle yaklaşan seçimler öncesi Türkiye’de bu tarz provokatif eylemlerin artacağı yönünde bir endişeye sahip olup olmadığı ve Türkiye’ye döndükten sonra seçim güvenliği başta olmak üzere güvenlik konusunda bir zirve toplantısı yapılmasının söz konusu olup olmadığı sorusu üzerine şunları söyledi:

“Devletlerin yönetiminde endişesiz an olmaz. Her an endişeyle yaşarsınız. Buna karşı her türlü tedbiri alırsınız ve o tedbirin halka yansımasını özellikle bu tür eylemlerin ortadan kalkması suretiyle de sağlarsınız. Bizler yöneticiler olarak bu konuda hep duyarlı olmaya mecburuz. Fakat bazı hassasiyetlerin özellikle ülkemize inşallah döndükten sonra dar kapsamlı bir zirveyle ele almak suretiyle değerlendirmesini tabi ki yapacağız. Çünkü bir çözüm süreci ortada ve bu çözüm süreci ortadayken istismarların çok farklı bir şekilde gündeme geldiğini görüyoruz. Ve bu malum terör örgütü veya örgütleri ülkemiz içerisinde yeni değil. Bunların da değerlendirmesini yapacağız.”

“SİYASİ PARTİLERİN MİLLİ BİR DURUŞ ORTAYA KOYMASI GEREK”

Mevcut durumda siyasi partilerin milli bir duruş sergilemesinin önemine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terör örgütünün bu vahşetlerdeki caniliği, alçaklığı ve bunlar üzerinden hala siyaset yapmaya gayret edenlerin yaklaşımı. Bu konuda siyasi partilerin bugün bir milli yaklaşım ortaya koymazsa ne zaman bunlar milli bir yaklaşımı ortaya koyacaklar? Ne zaman bir milli duruş ortaya koyacaklar? Bu çok çok önemli. Asıl bunun üzerinde durulması gerekir. Bakıyorsunuz daha ilk andan itibaren medya kuruluşları dahi bunlarla el ele vererek oradaki görüntüleri yayınlamanın gayreti içerisine giriyorlar. Bu görüntüleri yayınlamak suretiyle ne elde edeceksiniz? Neyi kazanacaksınız? Arkadan bunlarla ilgili hemen anında bazı yasaklar gelmemiş olsa bunları gün boyu yayınlamaya devam edecekler. Böyle bir anlayış olamaz. Bu anlayış insani değildir, bu anlayış vicdani değildir. Bir taraftan DEAŞ’a konuşanlar, bir taraftan El Kaide’ye konuşanların bunlardan ne farkı var? Hepsi aynı. Türkiye’ye döndükten sonra bunların değerlendirmesini yapıp, tabi ki daha farklı açıklamalarımız da olacak” dedi.

“BU NASIL SİLAHLARI BIRAKMAK?”

Erdoğan şöyle devam etti:

“Bir siyasi partinin de gidiyorlar bir ilçe teşkilatını basıyorlar. Hani bunlar siyaset yapacaklardı? Hani bunlar çözüm süreciyle beraber silahları bırakacaklardı? Bu nasıl silahları bırakmak? Bunlar bugüne kadar hiç dürüst olmadılar. Dürüst olmadıkları gibi de buralardan devşirecekleri oylarla kendilerine Türkiye’de gelecek hazırlamaya gayret ettiler. Temenni ediyorum ki bu olaylar Türkiye’de bu yola hevesli olanlara ciddi bir ders olur.”

Dün Çağlayan Adliyesi’nde meydana gelen olayda hayatını kaybeden Savcı Mehmet Selim Kiraz’a Allah’tan rahmet dilediğini ifade eden Erdoğan, “Mekanı cennet olsun diyorum. Ailesine, milletine, tüm adalet camiamıza sabırlar diliyorum. Güvenlik güçlerimize de oradaki bu akılcı ve görevlerinin gereğini yerine başarılı bir şekilde getirdikleri için de teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE-ROMANYA ARASINDA DENİZALTI ELEKTRİK KABLO İLETİM HATTI

Romanya-Türkiye arasında denizaltı elektrik kablo ilettim hattı konusunda görüşmeler yapılıp yapılmadığına yönelik soru üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gerçekten yeni bir proje değil. Proje artık biraz geçmişe evvele dayanıyor. Bizim Bulgaristan’dan bir elektrik enerjisi alımımız söz konusu. Şimdi Romanya’yla da bu görüşmeleri yapıyoruz. Hatta hatta İtalyanlar’ın bu konuda böyle bir teklifi var. Ve enerji bakanlarımız kendi aralarında görüşmek suretiyle bunu daha da olgunlaştırmaya çalışacaklar. Kazan-kazan esasına göre tabi ki taraflar için uygun olan hangisiyse bunun adımını da o şekilde atmış olacağız” dedi.

 “GELENİ, GELECEK OLANI GERİ ÇEVİRMEDİK, AÇIK KAPI POLİTİKASIYLA SÜRECE DEVAM ETTİK ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rumen mevkidaşı Klaus Werner Iohannis ile düzenlediği ortak basın toplantısında, “Hiçbir zaman geleni ve gelecek olanı geri çevirmediğimiz gibi kapılarımızı da kapamadık ve açık kapı politikası ile bu sürece devam ettik” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Romanya’nın başkenti Bükreş’te Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Werner Iohannis ile ortak basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında temasları kapsamında gerçekleştirilen ikili görüşmelerde iki ülke ilişkilerinin yanı sıra bölge konularına da değinildiğini ifade ederek, “Tabi ikili ilişkilerimizin çeşitli yönlerini ele alma fırsatını bulurken Suriye, Ukrayna Karadeniz, Balkanlar, enerji bunları da görüşme imkanımız oldu. Biliyorsunuz bizim güneyde Suriye, Irak buralarla ilgili sıkıntılarımız var. Ve 2 milyon şu anda sığınmacı bizim ülkemizde, bunun 1 milyon 700 bini Suriye’den 300 bini Irak’tan ve şu ana kadar yaptığımız harcama 5 buçuk milyar dolar. Avrupa’nın tamamında şu anda Suriye’den sığınmacıların sayısına baktığımız üzere Irak da dahil olmak üzere 250 bin. Bizde ise sadece bu iki ülkeden gelenlerin sayısı 2 milyon. Bütün bunların yükünü de Türkiye olarak biz üstlenmiş durumdayız. Peki ‘Size hiç Mülteciler Komisyonu’ndan, BM’den destek gelmiyor mu?’ Şu ana kadar gelen destek, dış destek 250 milyon dolardı. Yaptığımız harcamaya bakarsak 5 buçuk milyar dolardır. Ama biz hiçbir zaman geleni ve gelecek olanı geri çevirmediğimiz gibi kapılarımızı da kapamadık ve açık kapı politikası ile bu sürece devam ettik” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk yatırımcıların Romanya’daki yatırımlarının desteklenmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Tabi 2011 yılında bizim Romanya ile bu stratejik ortaklık seviyesini yakalamış olmamız inanıyorum ki geleceğe yönelik ticaret hacmini de çok daha farklı bir noktaya taşıyacaktır. Burada bir gerçeği de özellikle vurgulamak istiyorum şu anda yeni yeni yatırımlara girmek isteyen Romanya’da firmalarımız var. Onları da yine aynı şekilde değerli mevkidaşım Iohannis ile görüştük ve dedik ki önleri açılırsa mesela şu anda burada bir firmamız 200 milyon Euroluk bir yatırma girmek istiyor. Çok önemli bir asım. Bir diğer ise şu anda mevcut yatırımlarını daha da ileri bir noktaya taşımak istiyor. Bunlar Türkiye-Romanya arasındaki ilişkileri farklı bir yere taşırken ciddi bir istihdam Romanya için meydana getirecektir. Bu istihdam alanını da zaten Romanya değerlendirecektir diye düşünüyorum” ifadesini kullandı.

Türkiye ile Romanya arasındaki kültürel bağların son derece kuvvetli olduğuna vurgu yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Bunlarla beraber burada tabi Yunus Emre Kültür Merkezlerimiz şu anda özellikle Bükreş ve Köstence’de faaliyette, Romanya’daki Yunus Emre Kültür Merkezleri ile İstanbul’daki Dimitri Kantemir Kültür Merkezi, kültürel ilişkilerimize gelişmede çok ciddi katkılar sağlamıştır. İnşallah önümüzdeki dönemde bu alanda çalışmalarımız da yoğunlaştıracağız. Bir diğer noktada da özellikle Romanya’dan özellikle Türkiye’de eğitim öğretime gitmek isteyenlerin sayısı 40, gerek lisan gerek lisansüstü, doktora eğitim öğretimi alıyorlar. Bu sayıyı daha da arttırmaya açığız, müracaatı olacak gençler olursa bunların değerlendirmesi rahatlıkla yapılabilir. Buradaki bazı yatırımlar noktasında bizim TİKA adlı kuruşumuz özellikle Dobruca’da tarihi eserlerin onarımı, restorasyonu bunları yapmak suretiyle yine buraya bir cazibe merkezi oluşturacaktır. Bunu da özellikle değerli dostumla paylaştık. Tüm Rumen dostlarımıza özellikle burayı evlerimiz gibi hissettiren misafirperverlikleri sebebiyle tekrar teşekkür ederim”

“HEDEFİMİZ 10 MİLYAR DOLARDI”

Erdoğan, Romanya’da karşılaştığı ilgiden memnun olduğunu ifade ederek, “Değerli dostlarım özellikle buraya ayağımızı bastığımız andan itibaren müstesna bir ev sahipliği le karşı karşıya kaldık. Ve şuanda da gerekli ikili görüşmemiz de gerekse heyetler arası görüşmede Türkiye-Romanya arasındaki siyasi ilişkileri, Türkiye-Romanya arasındaki askeri ilişkileri, bunun yanında ekonomik, ticari, kültürel ilişkileri değerlendirme fırsatımız oldu. tabi siyasi noktada öncelikle Romanya’nın AB üyeliği sürecinde bize vermiş olduğu destek nedeniyle kendilerine çok çok teşekkür ediyorum, şahsım ve milletim adına. Hele hele bundan sonra inanıyorum ki dönem başkanlığında Romanya, Türkiye’ye karşı desteğini daha da arttıracaktır. Çok daha kararlı bir desteği o süreçte de biz Romanya’dan bekliyoruz. Tüm bunların dışında tabi bizim bir diğer dayanışma alanımız askeri alandır. Askeri alanda NATO’da beraberiz. NATO’daki işbirliğimiz, her türlü dayanışmamız bugüne olduğu gibi bundan sonra da kararlı bir şekilde karalı bir şekilde devam edecektir. NATO operasyonel kapasitesi ile ilgili olarak komuta ve kontrol merkezinin burada kurulması ve buna Türkiye’den de istenen destek konusunda gerek Dışişleri Bakanlığımız gerekse Silahlı Kuvvetlerimiz gerekli görüşmeleri yapıyorlar, değerlendirmeleri yapıyorlar. Bakışımız da bu konuda müspettir ve bunun nihai kararı verilecek, kendilerine de bu süratle bildirilecektir. Romanya bir gelişim içerisinde bu gelişmeyi de yerinde tespit etmekte ayrıca memnunuz” dedi.

Türkiye ve Romanya arasındaki ikili ilişkilere de dayanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “ Şunu söylemem lazım Türkiye- Romanya ekonomik alanda, ticari alanda şu anda ticari hacmine baktığımız zaman çok normal bir yapıyı görüyoruz. 6,3 milyar dolar gibi bir ticaret hacmine sahibiz. Hedefimiz daha önce yine Romanya ile yaptığımız görüşmelerde 10 milyar dolardı. Şu anda da değerli dostumun da ifade ettiği gibi bunu, 10 milyar doları yakalayınca daha da yukarı seviyeler çıkarabilmektir. Türk yatırımcıların Romanla ile olan münasebetlerinin geçmişi 120 yılı bulmuştur. Bu 20 yıl içerisinde de 10 milyar dolar gibi bir yatırımı görmekteyiz. tabi yeterli mi bana göre yeterli değil. Daha da arttırmamız mümkün. Romanyalı yatırımcıların da yanı şekilde Türkiye’de yatırımları ve her iki ülkenin yatırımcılarının bir dayanışma içerisinde gerekirse üçüncü ülkelerde girmeleri inanıyorum ki aramızdaki ilişkileri daha da güçlü kılacaktır. Bizim diplomatik ilişkilerimize baktığımız zaman 137 yılı buluyor. Yani 197 yıllık diplomatik ilişkide geçmişimiz var, bunu tabi çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Kaldı ki bizler birbirine uzak ülkeler değiliz ve Karadeniz’in bir yanında Türkiye bir yanında Romanya diyebiliriz böyle bir durumuz var. Bu dostluğumuzu bu adeta kıyıdaşlığımızı çok çok farklı bir şekilde zenginleştirmemiz ve geliştirmemiz gerekiyor” açıklamasını yaptı.

“VİZELER BİRÇOK ŞEYİ ENGELLİYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk ve Rumen toplumu arasında sevgi sabğı olduğuna dikkat çekerek, “Türk ve Rumen toplumlarının birbirlerine karşı gönül bağları ileri seviyede. Biz buraya her gelişimizde kendimizi asla yabancı topraklarda değil, dostlarımızın arasında ikinci evimizde görüyoruz. Bunu da Romanya halkının Türkiye’ye olan özellikle turizmde olan ilgi ve alakasında çok açık net görüyoruz. Yani 450 bin turistin 2010 yılında Türkiye’ye gelmiş olması bunun çok açık net bir ifadesidir. Hatta heyetlerarası görüşmelerde de söyledim eğer vizeler kalkarsa Türkiye’den de buraya gelecek olan turistlerin sayısı adeta bir patlama gösterebilir. Ama bu vizeler birçok şeyi engelliyor bundan dolayı da Türk halkı da buraya istediği şekilde gelemiyor” dedi.

ERDOĞAN: “ROMANYA’DA YAŞAYAN TATAR VE TÜRK TOPLUMLARI İLİŞKİLERİN GELİŞTİRİLMESİNDE KÖPRÜ ROLÜ OYNUYOR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanya-Türkiye arasındaki köklü dostluğun temellerinin ortak tarihe ve kültüre dayandığını ifade ederek, bu ülkede yaşayan Türk Tatar toplumu ve Türk vatandaşlarının, ilişkilerin geliştirilmesinde köprü rolü oynadığını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi temasları çerçevesinde bulunduğu Bükreş’te Romanya-Türkiye İş Forumu’na katılarak bir konuşma yaptı. Konuşmasında Türkiye-Romanya arasındaki ilişkilerden bahseden Erdoğan, iki ülke arasındaki köklü dostluğun temellerinin ortak tarihe ve kültüre dayandığını söyledi. Halen Romanya’da yaşayan ve nüfusu 70 bini Türk Tatar toplumu ile 20 bin civarındaki Türk vatandaşının, bu ilişkilerin geliştirilmesinde köprü rolü oynadığını söyledi. Erdoğan, “Bu vesileyle Romanya devletinin Türk ve Tatar azınlığa karşı gösterdiği ve Dobruca Modeli olarak adlandırılan örnek tutumu takdir ettiğimiz burada vurgulamak istiyorum. Her yıl ülkemizi ziyaret eden son olarak 2014’ü örnek verecek olursam 450 bin civarında Romanyalı turist var. Bu çok önemli. Bu insani bağların bir diğer halkasını ortaya koyuyor. Türkiye ve Romanya sadece ikili düzeyde değil NATO başta olmak üzere bölgesel ve uluslararası platformda da yakın işbirliği sergiliyor. Bir; siyasi işbirliği, bunu AB’de verdikleri destekle zaten ortaya koyuyorlar ve uluslararası tüm kurumlardaki yaptığımız çalışmalarda bunu ortaya koyuyoruz. İki; askeri işbirliği, ki NATO’da beraberiz. NATO’da beraber olmanın yanında aynı şekilde Romanya’da NATO’nun atacağı adımlarda da yine bizler kendilerini destekleme noktasında değerlendirmelerimizi yapıyoruz” diye konuştu.

İHRACATTA HEDEF 10 MİLYAR DOLAR

Romanya ile birlikte yürütülen çalışmalara değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ticaret hacmimiz 6,3 milyar dolar. Bu yeterli değil. Daha önce değerli dostum Ponta’yla bunu 10 milyar dolara çıkarma hedefini belirlemiştik. İnşallah 6,3’ü 10’a çıkaracağız. Bu tabi gayretle hallolabilecek bir iştir. Ve bunu yakalayacağımıza da inanıyorum” dedi.

Erdoğan, özellikle ticaret hacmindeki bu gelişmelerin ileriki dönemde de devam etmesini, Romanya’da 10 binden fazla Türk firmasının bundan sonra da aktif bir şekilde faaliyetlerini sürdürmesini temenni ederek, Türk müteahhitlerin Romanya’da ciddi projeleri bulunduğunu dile getirdi. Erdoğan ayrıca Romanya’da bulunan Türk işadamlarının Rumen hükümetinin de desteği ve teşvikiyle daha çok ve daha büyük yatırım yapacaklarından emin olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Romanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı tarafından el yapımı metal bir obje ile Romanya Ticaret ve Sanayi Odası onursal üyeliğine binaen bir diploma ve rozet takdim edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanya-Türkiye İş Forumu’nun ardından yurda dönmek üzere havalimanına geçti.

 
Palandöken, Elazığ Gurubu’na düştü
 
‘Önce sağduyu’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Bizim için siyaset bir inanç meselesi’
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bizim için siyaset ...
‘Bunlar 2023’ün ayak sesleridir’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Artık halkımız 7 Haziran'ı zor çekiyor. İnanıyorum ...
‘Biz 2 Bin 200 Yıldır Devletiz’
Güllüce, ‘Bazen yabancı ülkeden insanlar geliyor, bana şunları soruyorlar; ...
 
‘Hiçbir Özgecanımız şiddete maruz kalmasın’
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, beraberinde eşi Hatice ...
‘Bunlar siyaset acemisi’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefet partilerine “Bunlar siyaset ...
Çanakkale’de milli coşkuyu paylaştılar
Atatürk Üniversitesi, Öğrenci Konsey Başkanlığı’nın koordinatörlüğünde ...
 
Çok başlılık asla..!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 Haziran’daki seçimin yeni Türkiye ...
'Çanakkale’yi anlamamış olanlar var'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “2023 hedefleri doğrultusunda hedeflerimize yürürken ...
Kara Fatma’ya vefa
İzmit Belediyesi Kadın Sosyal Yaşam Merkezi’nin girişine, Kurtuluş Savaşı’nın ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva