Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, hükümetin yeni teşvik sistemiyle büyük bir açılım gerçekleştirdiğini belirterek, geri kalmış bölgelere yük olarak değil, fırsat olarak baktıklarını söyledi. Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (DASİDEF)'in ettiği Doğu Anadolu Kalkınma ve İşbirliği Köprüsü programının ikincisine katılan Yılmaz, Doğu Anadolu Projesi'ni (DAP) eylem planına dönüştürmeye çalıştıklarını söyledi.
BÖLGELER YATIRIMDA YARIŞMALI
Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) ve DAP'tan sorumlu Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, "Bölgeler arası dengesizliği gidermeye çalışıyoruz. Geri kalmış bölgelere yük değil, fırsat olarak bakıyoruz. Bölgeler iyilikte yarışsın istiyoruz." dedi.Bu çerçevede DAP'ın önemli sosyal avantajlara sahip olduğuna işaret eden Yılmaz, bunları; kültürel, tarihi ve insan kaynağı olarak sıraladı. Devlet Bakanı, "Başarısızlığın faturası insana değil, yönetime kesilmeli. Muazzam enerji var, gereksiz çatışma, kavga yerine ortak hedef sağlam vizyon işbirliği platformu oluşturmalı. DAP'ı eylem planına dönüştürmek için çalışıyoruz." diye konuştu.
KÜRESEL KRİZ DEĞERLENDİRMESİ
Küresel krizin geleceği ile ilgili umutlu konuşan Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin krize düşük borç, güçlü finansal yapı, güçlü siyasi yapı ile girdiğini dolayısıyla güçlü durumda olduğunu söyledi. Bununla birlikte krizin dış ticareti etkilediğini, büyümeyi zayıflattığını ve istihdama olumsuz yansıdığını aktaran Yılmaz, şöyle konuştu: "Bu sıkıntılı zamanı aşacağız. Bir çok reformu yaptık. Hukuk devleti yerleşti. Bir çok alanda 5 yıl öncesine göre büyük mesafe alındı. 5- 10 yıl sonra yine ileriye gideceğiz. Bugüne fazla odaklanmak karamsarlık olur. Orta ve uzun vadeli bakarsak aydınlık bir geleceğe gittiğimizi görüyoruz."