ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Hainlerin ini imha edildi
Hainlerin ini imha edildi
Jandarmadan uyuşturucu operasyonu
Jandarmadan uyuşturucu operasyonu
Emniyet motosiklet kuryelerini denetledi
Emniyet motosiklet kuryelerini denetledi
17 gündür aranıyor
17 gündür aranıyor
Vali Çiftçi’ye Veteriner yol kontrol denetim brifingi
Vali Çiftçi’ye Veteriner yol kontrol denetim brifingi

Ahmet Göksan

Çizginin Kırmızısı
15 Ekim 2024 Salı

Birleşmiş Milletler Genel Sekreterleri son raporunda ‘Kıbrıs’ta BM askerleri durumun sakin geçmesi için vazgeçilmez bir görev ifa ettiler demiş’. “Öyle mi? Kıbrıs’ta barışın ve sükûnetin simgesi BM Barış Gücü değildir. Türk Barış Kuvvetleridir. Waldheim, bu gerçeği raporuna geçirecek büyüklükte ve cesarette bir kişidir. İnsanlık ve barış adına bunu kendisinden beklemek bizim hakkımızdır.” 1979 Dr. Fazıl KÜÇÜK

Bölgemizde Neden Yahu’nun askerlerinin cinnet geçirmiş gibi kadın çocuk gözetmeden insanların üzerine saldırmaları ne yazık ki birkaç protesto ile geçiştiriliyor. Ölü sayısının artmasının nedeni öldürülenlerin savunmasız olmasından kaynaklanıyor. Amerika’ya sırtını dayamış olan Neden Yahu’ya dur diyecek bir makamın kalmadığı ortalıklara çıkıyor. Yapılan bütün saldırılara karşın şu ana dek Hamas’ın gücünün kırıldığı söylenemiyor.

İ-kinci bir cephe olarak Hizbullah’ın ortalıklara çıkarılması savaşın uzun süre ile sürgit edebileceğinin de göstergesi oluyor. Savaşın önlenmesi ve ateşkes görüşmelerini yürütmeye soyunan ülkelerin savaşın devamından yana görüntü veren silah üreticisi ülkelerin olmasıdır.

Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta olanca hızı ile karşılıklı saldırılar devam ediyor. Dışarıdan aldığı desteklerle Ukrayna’nın önde gideni cephedeki askerlerin firarlarının artması nedeniyle sıkıntılı günler geçiriyor. Dış ülkelere duyurular yaparak paralı asker bulma uğraşını veren Zelenski’yi daha zor günler bekliyor. Rusya’yı bulduğu dış desteklerle dize getiremediği artık ortalıklara çıkmıştır. Bu nedenle elden gelenlerle ancak şu andaki durumu yaşayacağını görünüyor.

Sürekli olarak savaş ve onun sonuçları ile uğraşılırken Türk Yunan ilişkileri konusunda 2025 yılında arada var olan konuların aşılabilmesi için bir süredir yapılamayan görüşmelerin yapılacağını Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetridis Kathimerini gazetesine yaptığı değerlendirmede 15 aydır kesik olan ve yapılamayan görüşmelerin başlatılacağını söylüyor. Ülkesi ile Türkiye arasında yeterli güvenin oluşmadığını bu durumu aşmanın yolunun açık görüşmelerle aşılabileceğini ve adım adım bunun başarılabileceğini söylüyor.

Yorgos Yerapetridis bu yolun aşılamamasının savaşa gidilen bir yol olacağının nedeni oldduğunu söylüyor. Bay Bakan bunları söylerken Kilisedeki papazlardan izin aldığı kuşkusunu öne çıkarıyor. Bir yanda güler yüzlü ve iyi niyetli gibi görünecekler arkasından da sopa gösterecekler. Türkiye’nin bu yönlü müzakerelere karşı olmadığını hemen herkes biliyor. Konuşmasını tamamlarken “ileriye giden yolun çatışmadan değil tartışmadan geçtiğini” söylüyor.

İki ülke arasında Ege’de kıta sahanlığının yanı sıra Münhasır Ekonomik Bölge’nin de belirlenmesi gerekiyor. Bu konularda uzun yıllardır yapılan müzakerelerde arpanın boyu kadar bile ilerlemenin sağlanamadığının temel gerekçesinin güven unsuru olduğu biliniyor.

Açıklamasının devamında Kıbrıs konusuna değinmemesi yukarıdaki konuların unu ipe sererek zaman kazanma oyununun oynanacağını çağrıştırıyor. Başlarda konuların çözülmesi için göstermek zorunda olduğu dilini açıklamasının sonrasında yaban arısının dilinin yakınlarında dolaşıyor olmasından kaynaklandığını kaydetmek gerekiyor. Uzun yıllardır çözülemeyen Kıbrıs konusunun

temel nedeni müzakere masasına kırmızı çizgimiz vardır önce bunları kabul edin sonrada uzlaşırız yaklaşımı olduğu yadsınamaz bir gerçek olarak karşımızda duruyor.

Genel Sekreter Antonio Guterres’in karşısına aynı gerekçelerle oturulması halinde daha çok Newyork seferleri düzenlenir. Kırmızı çizgiler Kıbrıs konusunun çözümünün önündeki en büyük engelin aşılmaması halinde yukarıda da değindiğimiz gibi başka ülkelere de gidilerek çözüme ulaşılamayacağının bilinmesi gerekiyor mu ne…

SEVGİ ile kalınız…

 

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Çizginin Kırmızısı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Rakamların dili
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
DAP'la Dans Eden Doğu!
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Erzurum’da hainlere geçit yok
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Sosyal Çürüme: Sessiz Çöküşün Ayak Sesleri mi?
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Erzurum'da bir 'temizlik' hikayesi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva