ERZURUM(GHA) – Erzurum’da son yıllarda popüler hale gelen arıcılık ve bal üretimi sektörü, bu alanda yürütülen eğitim faaliyetlerinin sayısını da artırdı. Palandöken İlçe Tarım Müdürlüğü, Erzurum’da arıcılık yapmak isteyen üreticilere yönelik olarak eğitim programı başlattı.
EĞİTİM ÇALIŞMALARI
Palandöken İlçe Tarım Müdürlüğü, Erzurum’da arıcılık ve bal üretimi yapmak isteyen yetiştiriciler için Arıcılık Eğitim Programı başlattı. İlçe Tarım Müdürlüğü’nde başlatılan eğitim programına yaklaşık 30 kursiyer katılırken, eğitimler hafta içi her gün 8 saat olacak şekilde veriliyor. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Palandöken İlçe Tarım Müdürü Nazif Koca, Erzurum’da arıcılık ve bal üreticiliğinin artık hobi olmaktan çıkıp, oldukça yüksek kazançlar sağlayan bir iş kolu haline geldiğini belirterek, arıcılığa gösterilen ilginin artması dolayısıyla bu alana yönelik eğitim programlarında da artış olduğunu dile getirdi. Bu yönde gelen talepleri değerlendirerek, Palandöken ilçesinde arıcılık yapmak isteyen yetiştiriciler için kurs açtıklarını anlatan Nazif Koca, yaklaşık 30 kişiye arıcılık eğitimi vereceklerini belirtti. Hafta içi her gün 8 saat olacak şekilde 15 gün boyunca sürecek eğitimlerin sonunda katılımcılara sertifika vereceklerini anlatan Koca, eğitimlerin sadece teorik olmayacağının da altını çizdi. Koca, “Arıcılık kursumuza katılan kursiyerler, gerekli teknik bilgileri aldıktan sonra öğrendikleri pratiğe dönüştürme imkanına da sahip olacaklar. Uygulama alanlarımızda verilen eğitim tatbikatı da yapılacak.” şeklinde konuştu.
ERZURUM’DA BAL ÜRETİMİ
Palandöken İlçe Tarım Müdürlüğü’nde görevli veteriner hekimlerce verilen eğitimleri periyodik olarak yenileyecekleri bilgisini veren İlçe Tarım Müdürü Nazif Koca, “Erzurum’da arıcılık ve bal üretimiyle ilgili potansiyeli görünce, başka bir ilden gelmiş bir bürokrat olarak ben de şaşırdım. Bu şehir gerçekten arıcılık için müstesna imkanların bulunduğu bu şehir ve mutlaka değerlendirilmesi gerekiyor. Erzurum’daki bal üreticilerinin bu imkanlardan faydalanarak şehir ekonomisine katkı sağlamaları noktasında başlattığımız eğitim programlarını periyodik aralıklarla yenileyecek ve sektöre nitelikli işgücü kazandıracağız. Böylece Erzurumlu üreticiler, arıcılık ve bal üretimi işini profesyonel tekniklerle yapacaklar. Çünkü üretim sürecinde gösterilecek olan profesyonel yaklaşım, yapılan işi verimli kıldığı gibi, üretilen bala da kalite kazandıracaktır.” dedi.