ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Abdurrahman Gazi'de çevre düzenlemesi
Abdurrahman Gazi'de çevre düzenlemesi
371 gıda işletmesi denetlendi
371 gıda işletmesi denetlendi
Çiftçi, Milli takımın başarısını paylaştı
Çiftçi, Milli takımın başarısını paylaştı
 Bayburt yolunda trafik kazası: 1 ölü
 Bayburt yolunda trafik kazası: 1 ölü
Finalin adı: Türkiye-Özbekistan
Finalin adı: Türkiye-Özbekistan
HABERLER>GUNCEL
21 Haziran 2009 Pazar - 04:25

Babalar Gününüz Kutlu Olsun

''En son teftişine çıkana değin/ Koştururken ardından o uçmaktaki devin/ Daha başka tür aşklar, geniş sevdalar için/ Açıldı nefesim, fikrim, canevim/ Hayatta ben en çok babamı sevdim''...

Babalar Gününüz Kutlu Olsun

''En son teftişine çıkana değin
Koştururken ardından o uçmaktaki devin
Daha başka tür aşklar, geniş sevdalar için
Açıldı nefesim, fikrim, canevim
Hayatta ben en çok babamı sevdim''...
     Artık aramızda olmayan Şair Can Yücel'in babasının ardından yazdığı bu mısralarla baba sevgisi en güzel ifadesini buluyor. Bugün çocuklarını her şeyin üzerinde tutan babaların günü...
     Haziran ayının 3. pazarında kutlanan Babalar Günü'nün tarihçesine ilişkin iki ayrı kaynak bulunuyor. Bunlardan ilkine göre, Babalar Günü Batı Virginia'da ortaya çıktı. Burada yaşayan John Dowdy, annesini kaybettikten sonra onun yerini alan babası için böyle özel bir gün kutlanmasını istedi.
     Bir başka araştırmaya göre ise 1910 yılında Washington'daki John Bruce Dodd, 6. çocuğunun doğumu sırasında hayatını kaybeden annesinin ardından hayatını çocuklarına adayan babası William Smart'a özel bir gün armağan etmek amacıyla bu fikri ortaya attı.
     Babasının bir yandan çiftlikte çalışıp öte yandan altı çocuğa bakmasının zorluklarını fark eden Dodd, Anneler Günü kutlanırken Babalar Günü'nün olmamasını haksızlık olarak gördü. Hemen babasının doğum günü olan 5 Haziran'ın Babalar Günü ilan edilmesi için harekete geçti. Ancak, bu çalışma bir sonraki yılın 19 Mayısına kadar sürdü.
     İLK BABALAR GÜNÜ-
   Babalar Günü, ilk kez 19 Haziran 1910'da Washington'da kutlandı. Bu tarihten sonra ABD'nin diğer eyaletlerine yayılan Babalar Günü için ilk resmi kutlama ise 1924'te ABD Başkanı Calvin Coolidge'in desteğiyle gerçekleştirildi.
     Yıl 1966... Dönemin başkanı Lyndon Johnson, her yıl Haziran ayının üçüncü Pazar gününün Babalar Günü olarak kutlanacağını açıklayan bir bildiri yayımladı.
     Katoliklerin Babalar Günü'ne getirdiği yorum ise diğer araştırmacılardan çok farklı. Onlar bu kutlamayı dini açıdan ele alıp Hazreti İsa anısına Mart ayının 19'unu St. Joseph Günü adı altında babalarına armağan ediyor.
     Bu özel gün de tıpkı Anneler Günü ve Sevgililer Günü gibi hediyelik eşya mağazalarının yüzünü güldürüyor. Babaların seveceği gömlekler, kravatlar, giysiler, parfümler, çakmaklar, hobilerine göre olta takımları, evlerinde boş zamanlarında yaptıkları tamirat işlerinde kullanacakları alet takımları, müzik dinlemekten zevk alan babalara sevdikleri albümler gibi akla gelebilecek her şey mağazalarda bekliyor.
     Çoğu mağaza, bu özel gün için indirimli armağanlar da hazırladı. Artık Anneler Günü gibi bir sektör halini alan Babalar Günü'nde hediyelerin yanı sıra, sanal alemde de Babalar Günü kutlamaları hummalı bir şekilde devam ediyor. Babalar için hazırlanan e-kartlar ve mesajlar bu özel günde onları sevindirmeniz için bir fırsat...
     BABANIZI UNUTMAYIN...
    Belki anneler kadar yoğun gösteremeseler de en az onlar kadar sever babalar çocuklarını... Bu pazar siz de bir hediyeyle internetten kartla seveceklerini tahmin etmeseniz de mutlulukla kabul edecekleri bir buket çiçekle ama en iyisi bir kucak sevgiyle babanıza gidin.
     Şair Cemal Süreya'nın o güzel şiirindeki mısralar gibi çok geç olmadan sevginizi gösterin o çok sevdiğiniz kişiye, babanıza:
''Sizin hiç babanız öldü mü?
Benim bir kere öldü kör oldum
Yıkadılar aldılar götürdüler
Babamdan ummazdım bunu kör oldum''...
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
25dadaş25 21 Haziran 2009 Pazar 21:06

Baba ve ogul oda baba 1 yaşıda oglu oguzhan vardı şehit oldu baba kürşad baba kürşadın mezarının başında babası mustafa dadaşım derki oglum ölmedi baba bir babanın mezar taşını tutmuş oglum bana bakıyor babalıgın çok hüzünlü anı baba olmak kolay degil babanın sorumluluguda mezarda biter yaşarken babanın sorumlulugu hep vardır CAN DADAŞLARIM BABALAR GÜNÜZ KUTLU OLSUN selam saygılar Yorgun Savaşçı

Yorumu oyla      6      4  
Muhasebeci 21 Haziran 2009 Pazar 19:10

Babalar Gününde sevgili Ertuğrul Ağabeyimizi rahmet ve minnetle anıyor, Ailesine bir kez daha sabrı cemil diliyorum. Mükemmel bir baba olarak hepimize örnek olan Ertuğrul abi, eksikliğini hergün hissediyoruz. Ruhun şad olsun..

Yorumu oyla      6      4  
Dadaş Vicdanı 21 Haziran 2009 Pazar 19:08

Tüm babaların, Tüm yetimlerin Babalar gününü kutluyor, Yüce Rabbimizden ülkemizdeki Aile terbiye ve saygısını ebediyen korumasını niyaz ediyoruz.

Yorumu oyla      6      4  
Gürhan Özorhan 21 Haziran 2009 Pazar 14:31

Ailenin direği,sönmeyen meşale gibi yavrularını aydınlatan,şevkat,sevgi,merhamet ve koruyuculuk görevini,hiç bir menfaat beklemeden yerine getiren.Yaralara bağ olan,yüce bir dağ olan,her arandığında var olan,babalar gününüz kutlu,ömürleriniz uzun,gönlünüz ülkü ile dolsun.

Yorumu oyla      6      4  
ALİ DİKEÇ 21 Haziran 2009 Pazar 12:26

AİLE MİLLETİN TEMEL TAŞI,TOPLUMUN ÇEKİRDEĞİDİR. AİLE YAPISININ TEMEL DİREĞİ BABALARDIR .BABALAR YALNIZ KENDİ BREYSEL SORUMLULUKLARININ DEĞİL BÜTÜN AİLE BREYLERİNİN SORUMLULUĞUNU ÜZERLERİNDE TAŞIYORLAR .BABA HER ZAMAN AİLE İÇİNDE EVLATLAR ARASINDA ETKİLİ BİR İLETİŞİM KURULMASINI SAĞLAMAK ZORUNDA .ETKİLİ İLETİŞİM OLUŞTURULMADIĞI ORTAMDA ÇOCUKLAR , DÜŞÜNCE VE DUYGULARINI AÇIKÇA DİLE GETİRMEYEN BAĞIMLI BİR BİREY OLUP ÇEŞİTLİ SORUNLARLA KARŞILAŞIR .BABALAR HER ZAMAN EVLATLARA FEDAKARLIKLAR YAPAR YAPMAK MECBURİYETİNDE YALNIZ BABALARDA EVLATLARINDAN SEVGİ SAYGI BEKLEMEK ZORUNDA BU VESİLE İLE BAŞTA BÜTÜN ŞEHİT BABALARININ BABALAR GÜNÜNÜ KUTLAR BÜTÜN BABALARA SAGLIK VE ESENLİKLER DİLERİM .

Yorumu oyla      6      4  
Ejder Tepesi 21 Haziran 2009 Pazar 10:08

Babalar bir öğretmen gibi en büyük eğiticiler dir.Hele bu devirde babalara çok büyük görev ler düşmektedir.İyi bir toplum,iyi bir aile nin neticesidir.İyi bir millet de iyi bir toplumun neticesidir.Bu güzellikleri elde edebilmemiz için iyi bir toplum yetiştirmemiz gerekir.Bu da aileden geçer.Ailede de anne ve baba birlikte bu işi başarabilirler. Bazen, baba önemli görevler üstlenebilir. Baba bu konuda çok dikkatli olmalıdır,çocukla rına adil ve eşit davranmalıdır.Hatta bu konuda bir zat,"Baba sevgisini koru o sevgiyi kesip atma,eğer atarsan 'Allah' senin mutlu luk ışığını söndürür" buyuruyor.Babalar,çocuk larına hep iyi hareketlerle örnek olmalılar. Bu onlar için en büyük mirastır.Bir filozof da,"Babanın erdemleri,çocukların servetidir" diyor.Bütün bu ölçüler içerisinde hareket edersek,iyi nesiller yatiştiririz.Bu da bizim geleceğimizin garantisidir.Böyle yetişmeyen çocuklar asi olur.Sıkıntıyı aile ve millet çeker.Babalar gününü kutluyor,başarılar dili yorum.Hoşça kalın

Yorumu oyla      6      4  
EDİTÖR 21 Haziran 2009 Pazar 04:33

BABALAR GÜNÜ MESAJLARINIZI SİTEMİZ YORUM KÖŞESİ ARACILIĞIYLA İLETEBİLİRSİNİZ..

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pasinler’i sel vurdu
Pasinler ilçesinde Cuma günü gece etkili sağanak nedeniyle 200'e yakın ...
Sırtımız daha kızmadı..
Dilek BAYRAK/Doğu Anadolu Bölgesinde yağışlı hava etkisini sürdürüyor. ...
Hac görevlileri sınava alınıyor
Bu yıl hacca gidecek olan adaylar için başlatılan hazırlık çalışmaları ...
 
Erzurum atlama kulesiyle tanıtılacak
Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları (UNİVERSİADE) kapsamında Erzurum’da ...
BEAH İbadethaneye kavuştu
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi (BEAH) yerleşkesi içerisine ...
“Ataya hürmet inancımızın gereği”
İl Müftü Yardımcısı Yazıcı babaya hürmet etmenin faziletlerini anlattı. ...
 
Esnaf’tan “Gıybet” mücadelesi
Erzurumlu bir esnaf, dinen de sakıncalı olarak kabul edilen ‘gıybet’e ...
Toplu ulaşımda güncelleştirme
Erzurum’da şehir içi ulaşım hizmeti sunan özel halk otobüsleri, yenileriyle ...
Güneşe hasret kaldık
Tüm Doğu Anadolu Bölgesi’nde olduğu gibi Erzurum’da da yağışlı hava etkisini ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da 13 sektör vizyon büyütmüş; ama!
İstemihan Bulutlar
İstemihan Bulutlar
Tarihte Birlik ve Kardeşlik: 3 Ekim 2009
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Erzurum'dan Semerkant'a Uzanan Yol
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Erzurum'da bir 'temizlik' hikayesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurum'un Saklı Cenneti: Karagöl
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva