ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
Horasan’da Ramazan bereketi
Horasan’da Ramazan bereketi
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
HABERLER>TÜRKİYE
26 Haziran 2015 Cuma - 01:22

‘Anadolu bir medeniyet kitabıdır’

“Anadolu sadece bir toprak parçasının isimi değildir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aynı zamanda başlı başına bir tarih ve medeniyet kitabıdır. “dedi

‘Anadolu bir medeniyet kitabıdır’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kobani’de DEAŞ’ın gerçekleştirdiği saldırıyı lanetleyerek, “Millet olarak geleceğimiz etkileyen bu olayları seyirci tribününden izlememizi kimse beklememelidir. İlgili tüm taraflarla kaygılarımız paylaşıyor, süreci an be an takip ediyoruz. Türkiye’nin hasmı bazı uluslararası lobileri ve Esed rejiminin manipülasyonlarına alet olanlar öncelikle kendilerini sorgulamalıdırlar” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği’nin (ASKON) Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlediği iftara katıldı. İftar yemeğine Erdoğan’ın yanı sıra aralarında Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, İstanbul Valisi Vasip Şahin, ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca ve bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

İftar yemeğinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan katılımcılara hitap etti. “Anadolu sadece bir toprak parçasının isimi değildir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aynı zamanda başlı başına bir tarih ve medeniyet kitabıdır. Tarih boyunca Anadolu medeniyetlerin, fetihlerin, önemli kırılma noktalarının kavşağında yer almıştır. Çağ açıp çağ kapatan, dünya siyasetinin seyrini değiştiren hadiselerin bir çoğu ya Anadolu’nun içinde ya da yakın çevresinde yaşanmıştır. Anadolu doğru şekilde okunmadan bu toprakların hafızası kavranmadan ne dünya tarihini, ne de dünya siyasetini anlayabiliriz” dedi

“SURİYE VE IRAK’TA YAŞANAN OLAYLAR BU ÜLKELERİN KENDİ İÇ DİNAMİKLERİ İLE DEĞERLENDİRİLEMEZ”

Dünyanın kalbinin burada attığına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan ülkemizin içinde bulunduğu geniş coğrafyanın tarihi bir dönüşüm sürecinden geçtiğine değindi. Suriye, Irak, Mısır, Ukrayna, Yunanistan, Filistin ve Körfez Bölgesi ve Balkanlar’ın sıcak gelişmelerini yaşandığı yerler durumunda olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünyanın ve bölgemizin son yüz yılını Birinci Dünya savaşı sırasında kurgulanan Sykes-Picot Anlaşması belirledi. Yaklaşık 100 yıl önce kurulan bu düzen, bunca zamandır yaşadığımız savaşların, akan kardeş kanının en büyük sebebi oldu. Bugünde Güney bölgemizde yeni bir Sykes-Picot düzenin adım adım inşa edilmeye çalışıldığına şahit oluyoruz. Suriye ve Irak’ta yaşanan olayları sadece bu ülkelerin kendi iç dinamikleri ile değerlendirilemez. Burada hem ülkemizin hem de tüm bölgenin geleceğini şekillendirecek mühendisliklerin uygulanmaya çalışıldığını görüyoruz. Bölgenin tarihine ve yapısına yabancı projeler hayata geçirilmeye çalışılıyor. Adeta ölümü gösterip sıtmaya razı etme stratejisi izleniyor” şeklinde konuştu.

“MASUM SİVİLLERİ HEDEF ALAN BU SALDIRIYI EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE LANETLİYORUZ”

“Hangi adla ortaya çıkarsa çıksın terör örgütlerinin bu süreçte bir manivela gibi kullanılmasına izin veremeyiz. Bizim bu kurguyu görmezden gelmemiz, bunu, yokmuş gibi davranmamız asla mümkün değildir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bu coğrafyada yaşanan olaylar doğrudan ya da dolaylı olarak bizi de etkiliyor” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Millet olarak geleceğimiz etkileyen bu olayları seyirci tribününden izlememizi beklememelidir. İlgili tüm taraflarla kaygılarımız paylaşıyor, süreci an be an takip ediyoruz. Bu sabah DEAŞ terör örgütü Kobani bölgesinde menfur bir saldırı düzenledi. Masum sivilleri hedef alan bu saldırıyı en güçlü şekilde lanetliyoruz. Biz bugüne kadar kimseye kapımızı kapatmadık. Olayın ardından saldırıda Suriye vatandaşları ülkemize getirildi. Yaklaşık 130 civarında yaralı hastanelerimizde tedavi altına alındı.”

“LAFLA TÜRKİYE PARTİSİ OLUNMAZ İCRAATLA OLUNUR”

“Saldırının ardından bölücü örgüte müzahir çevrelerin, yani siyasi partinin ileri gelenlerinin hiçbir ilke ahlak ve sınır tanımadan ülkemizi hedef alan iftira ve karalama kampanyası yürüttüğünü görüyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hiçbir temeli olmayan bu ithamlarla 6-7-8 Ekim olaylarından hiç ders çıkarılmamışçasına provoke etmeye yönelik bir çalışma yürütülüyor. Türkiye’yi terörle aynı çizgide göstermek kimsenin hakkı da haddi de değildir. Türkiye’nin hasmı bazı uluslararası lobileri ve Esed rejiminin manipülasyonlarına alet olanlar öncelikle kendilerini sorgulamalıdırlar. Türkiye partisi olmanın yolu bu çevrelerin taşeronlarını yapmaktan değil bu ülkeye gönül bağlı olmaktan ve ülkesine değer vermekten geçer. Herkesten aklıselim ile hareket etmelerini bekliyorum. Lafla Türkiye partisi olunmaz icraatla olunur. Türkiye partisi olduklarını iddia edenlere karşı iltifat gösterenlerde son olaylarda Türkiye’yi uluslararası bir terör örgütü ile aynı kefede göstereme cehaletinde olanlarla aynı safta olduklarını görsünler. Vatandaşlarımızın yalan iftira ve kara propaganda ile siyaset yapanların çağrılarına prim vermeyeceklerini inanıyorum. Bu çağrıyı yapanlardan da üzerlerindeki sorumluluğun bilinci ile hareket etmelerini artık terörle aralarına mesafe koymalarını bekliyorum” şeklinde konuştu.

 
Yıldız Kızlar Türkiye Futbol Şampiyonası başladı
 
‘En büyük sığınağımız millet’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yılmaz’dan koalisyon değerlendirmesi
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, şu anda koalisyon görüşmelerinin başlamadığına ...
‘Ben yarınlarımızdan ümitliyim’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Bu coğrafyadaki bin yıllık varlığımızı üzerine ...
Koskoca cumhurbaşkanı evimize mi gelecek?
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın evlerine geleceği haberlerine ...
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu yemin etti
Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM’nin 25. döneminde AK Partili milletvekillerinin ...
TBMM 25’inci döneminde
CHP Milletvekili ve TBMM Geçici Başkanı Deniz Baykal, "Geçmişte yaşanan ...
‘Milli iradeye saygı duymak zorundayız’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin önünde bir hükümet meselesi olduğuna ...
 
Eğitimde Erzurum örneklemesi
Erdoğan: “Tarihimizde, Buhara’dan, Horasan’dan, Semerkand’dan, Endülüs’ten, ...
Erzurum Gazelli vurgu
Meşhur Erzurum Gazeli’nin, “Bir Dağ Ne Kadar Yüce Olsa/ Dağ Kenarı Yol ...
"Hiçbir mazlumu zalime terk etmedik"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hiçbir mağduru, mazlumu, zalimin ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva