ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
3 kilo metamfetamin ele geçirildi
3 kilo metamfetamin ele geçirildi
Jandarmadan tarihi eser operasyonu
Jandarmadan tarihi eser operasyonu
Polonya’dan 28 madalya ile döndüler
Polonya’dan 28 madalya ile döndüler
Üniversiteliler Filistin’e destek için yürüdüler
Üniversiteliler Filistin’e destek için yürüdüler
Jandarma aranan 43 kişiyi yakaladı
Jandarma aranan 43 kişiyi yakaladı
HABERLER>GUNCEL
15 Mayıs 2009 Cuma - 04:03

7.Avrasya İslam Şurası başladı

7. Avrasya İslam Şurası 5. Oturumu Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Raşit Küçük ile başkanlığında gerçekleştirildi.

7.Avrasya İslam Şurası başladı

Oturum açılışında konuşan Prof. Dr. Raşit Küçük, Marmara Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi ilahiyat fakültelerinin ortak bir uluslararası program uyguladığını belirterek, "Bu program çerçevesinde Avrupa vatandaşı olan Türk ya da Türk Cumhuriyetler kökenli öğrencilerimiz okuyor. Bunlar Avrupa'nın çeşitli liselerinden mezun öğrenciler. Bu öğrenciler buradayetiştikten sonra Avrupa'ya dönerek hizmet veriyor ve böylece dinini bilen yetişmiş personel oralarda hizmet vermiş oluyor" diye konuştu.
ÜNİVERSİTELERİN EĞİTİM VİZYONU
Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nesimi Yazıcı da, üniversitelerinin eğitimiyle ilgili katılımcılara bilgi vererek, "Üniversitemizde dört yıllık örgün öğretimine devam etme fırsatı bulamayan ve 2 yıllık ilahiyat ön lisans programını mezunu öğrenciler için yeni bir program uyguluyoruz. Biz bu bölümü büyük ağırlığı olarak Erzurum'un ücra bir köyünde imamlık yapan arkadaşa veya Almanya, Kıbrıs gibi ülkelerde görev yapan arkadaşlara eğim vermek için açtık. Ancak başka öğrenciler de bu bölümde okumak için talepte bulunuyorlar" şeklinde konuştu.
İNGİLİZCE EĞİTİM VEREN İLAHİYAT FAKÜLTESİ AÇILACAK
Yakında İngilizce öğrenim yapan bir ilahiyat bölümü de açmayı hedeflediklerini söyleyen Yazıcı, "Neden İngilizce düşüncesi akla gelebilir. Gayet tabii yüce kitabımız Arapça. Hadisi Şerifler Arapça. Biz ilahiyat fakültelerinde şunu itiraf edebiliriz ilahiyat fakültemizin Arapça programında bazı sıkıntılar var. Bütün ilahiyat fakültesi dekanları olarak buna ciddi olarak el atmış bulunuyoruz. Nasıl olursa olsun biz bu Arapça'yı öğrencilerimizin büyük çoğunluğuna öğreteceğiz. Bu İngilizce ilahiyat bölümüyle düşündüğümüz şey daha çok yurt dışından gelen öğrencileri okutarak İslam'ı tanımalarını sağlamak" dedi.
ATEİZM VE DİN ALGILAMALARI
Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Önkal ise, tarih boyunca din konusunda en büyük problemin ateizm ve din algılamasındaki yanlışlıklar olduğunu belirterek, "Din Cenab-ı Hakkın indirdiği onun Resulü'nün tebliğ ve tatbik ettiği esaslardan ibarettir. Bunun dışında Allah ve Resulü haricinde kim olursa olsun yazdıkları kişisel yorumları olarak değerlendirilmelidir. Bu çerçevede din değişmez ama algılar ve yorumlar değişebilir. Dinin sabit esasları ışığında toplumun değişen şartları
doğrultusunda dini temellere bağlık kalarak yorum yapmaya ve hatta bu yorumların değişken olmasına da ihtiyaç vardır" diye konuştu.
İSLAM DÜNYASI’NIN SİLKİNME İHTİYACI
İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Şinasi Gündüz ise, İslam dünyasının bir bütün olarak silkinmeye ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, "Bu şuranın da temel konusu olan dini bilginin yenilenmesi ve üretilmesi bu anlamda çok büyük önem taşıyor. Vizyonumuz İslam dünyasının o tarihte başardığı ve gelecekte de başaracağını düşündüğümüz o yeniden yapılanma ve sıçrama konusunda elimizden gelen katkıyı sağlamak. Bunu yaparken halkla da birleşip bütünleşme. Türkiye'de maalesef ilahiyat fakülteleribeklentileri karşılama noktasında halkın gerisinde kaldı. Fakültelerin de yeniden yapılanmaya ihtiyacı var. Bu konuda atılan olumlu adımlar da var. Yakın zamanda bu değişimi gerçekleştireceğimizi düşünüyorum" şeklinde konuştu.
KOSOVA İLAHİYAT FAKÜLTESİ
Kosova İlahiyat Fakültesi Dekanı Dr. Receb Boja da, Yugoslavya'nın dağılmasından sonra büyük sıkıntılar çektiklerini hatırlatarak, "Sırplar 160 bin askerle Kosova'yı işgal etti ve çok büyük sıkıntılar çektik. Biz bu dönemde Alaaddin medresesinin geliştirilmesi için çabalar sarf ettik. 1992 yılında da Kosova Üniversitesi İlahiyat Fakültemizi açtık. Fakültemizde dini derslerin yanı sıra yabancı dilleri de öğretiyoruz. Fakültemiz büyük rağbet görmektedir. Her yıl 600 öğrenci başvuruyor ancak biz 50 öğrenci
seçiyoruz. Çok zor şartlarda fakültemizi kurduk. Ama aradan yıllar geçtikten sonra artık fakültemiz rüştünü ispat etti" ifadelerini kullandı.
KKTC VE DİN İŞLERİ
KKTC Din İşleri Başkanı Yusuf Suiçmez de, İslam'da anlayışın ve hoşgörünün hakim olduğunu hatırlatarak, "Ben Kıbrıs'ta yaşıyorum Hıristiyanlarla birlikte. Orada iki toplum da korku içinde yaşıyorlar. Çünkü birbirlerini anlayış değil yok etme felsefesi üzerine yaşıyorlar. Bugün bir Şii bir Sünni Camisine gitse kalbine soğukluk girer. İlla kendisini gibi namazın kılınmasını ister. Ameller niyetlere göredir. Allah amellerimizi niyete bağladı, doğruya değil. Eğer amellerimizi doğruya bağlamış olsaydı hepimiz
cehenneme giderdik" dedi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tenis kortlarında resim sergisi
Atatürk Üniversitesi Resim Bölümü öğrencileri 4 yıllık yağlı boya resim çalışmalarını sergilediler
Türk Şöleni coşkusu
Erzurum 21 ile 23 Mayıs tarihleri arasında 2.Türk Şöleni’ne ev sahipliği ...
‘Sevgi Bayrağı’na yüreğimizi adadık
Sevgi Bayrağı, Erzurum’da dün düzenlenen törenin ardından Erzincan’a uğurlandı. ...
 
Aras, kuş cenneti
Dilek BAYRAK/Kuzey Doğa Derneği'nin Kafkas Üniversitesi ile beraber yürüttüğü ...
Eğitim’de gururumuz oldular
GHA/Erzurum Anadolu Ticaret Meslek Lisesi, 2007 Yılı AB Eğitim ve Gençlik ...
“Engelliler sadaka değil, hak peşinde”
Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, toplumun ...
 
TRT 2009 yılını ‘Eğitim Yılı’ ilan etti
TRT Erzurum İl Müdürlüğü’ndeki yeniden yapılanma dolayısıyla kurum personeline ...
Engellilerden: ‘Sessiz Çığlık’
GHA/Erzurum’daki işitme ve görme engellilerinin ortaklaşa düzenlediği ...
Erzurum’un ‘afet haritası’ çıkarıldı
İHA/Erzurum il merkezi ve bağlı ilçeleri depremin yanı sıra çeşitli afetlerin ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Üstümüze pislik yağıyor niye?
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Sosyal Çürüme: Sessiz Çöküşün Ayak Sesleri mi?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da 13 sektör vizyon büyütmüş; ama!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Erzurum'da bir 'temizlik' hikayesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurum'un Saklı Cenneti: Karagöl
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva