ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Aydemir: Bir Hayal Gerçekleşti
Aydemir: Bir Hayal Gerçekleşti
ESKİ'den altyapı mesaisi
ESKİ'den altyapı mesaisi
Erzurum’da kurulan şirket sayısında yüzde 45’lik artış
Erzurum’da kurulan şirket sayısında yüzde 45’lik artış
Erzurum şirket sermayesinde 5’inci sırada
Erzurum şirket sermayesinde 5’inci sırada
PFDK Erzurumspor’a ceza yağdırdı!
PFDK Erzurumspor’a ceza yağdırdı!
HABERLER>EKONOMİ
7 Ocak 2010 Perşembe - 01:35

“Teşvik Ankara gündeminde değil”

GHA/Başbakan Erdoğan’ın, teşviklerle ilgili yaptığı açıklama, Erzurum gündeminin bir numaralı konusu oldu. İş çevreleri, Başbakan Erdoğan’ın açıklamalarından net bir sonuç çıkartamazken, merak edilen konuya ilişkin olarak MHP Milletvekili Ertugay’dan açıklama geldi.

“Teşvik Ankara gündeminde değil”

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, teşviklerle ilgili yaptığı açıklama, Erzurum gündeminin bir numaralı konusu oldu. İş çevreleri, Başbakan Erdoğan’ın açıklamalarından net bir sonuç çıkartamazken, merak edilen konuya ilişkin olarak MHP Erzurum Milletvekili Zeki Ertugay’dan açıklama geldi.
//BAŞBAKAN’IN KONUŞMASI
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Zeki Ertugay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, dün parti grubunda yaptığı teşvik açıklamasının, 5084 Sayılı Teşvik Yasası ile uzaktan yakından bir ilgisinin bulunmadığını söyledi. Ertugay, Erzurum gibi, 5084 Sayılı Teşvik Yasası’ndan faydalanan tüm şehirlerin, Başbakan Erdoğan’ın dün yaptığı açıklama karşısında şaşırdıklarını belirterek, “Bu konu, Erzurum gibi, teşvikli diğer illerimizin de gündemindeydi. Fakat Sayın Başbakan’ın parti grubunda yaptığı konuşmayı, 5084 Sayılı Teşvik Yasası’na bulunulan bir atıfmış gibi değerlendirmek yanlış. O açıklamanın, 5084’le uzaktan yakından ilgisi yok. Sayın Başbakan, o konuşmasında 4447 Sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu’nu kastetmiştir. Bu kanun çerçevesinde işten çıkarılan çalışanların yeniden işe alınması durumunda işverenlere bir takım ayrıcalıklar öngörülüyor. Sayın Başbakan’ın ifade ettiği budur; 5084 Sayılı Teşvik Yasası ile ilgili olarak Ankara’da bugün itibariyle en küçük bir gelişme olmamıştır.” diye konuştu.
//ERTUGAY: SÜRE UZATILMAZSA İŞVERENİN MALİYETİ ÜÇE KATLANACAK
MHP’den, kendisinin aralarında bulunduğu bir grup milletvekilinin, 5084 Sayılı Teşvik Yasası’nda sürenin uzatılması yönünde kanun teklifi bulunduğunu hatırlatan Prof. Dr. Zeki Ertugay, “Biz bu konuda teklifimizi vermekle birlikte, takip çalışmalarımızı da devam ettiriyoruz. Hükümetin, olayı bu noktaya kadar getirmiş olması bile yanlış. Şu anda yürürlük süresi bitmiş bir yasa var ve süresi uzatılmazsa, Ocak ayından dolayı prim ödemek durumunda kalacak olan işverenin maliyeti neredeyse üçe katlanacak. Hükümet bir an önce gerekli adımı atmalı, işvereni, bu endişeli bekleyişten kurtarmalıdır.” ifadelerini kullandı.   
//BEKLENTİLER BOŞA MI ÇIKTI?
Erzurum’da 18 bin kişinin 5084 Sayılı Teşvik Yasası’ndan faydalandığını, binin üzerindeki işverenin de, yine bu yasa sayesinde bir takım indirimlere muhatap olduğunu vurgulayan Ertugay, “Erzurum gibi, müteşebbisin ilgisini çekecek bir yatırım ikliminin bulunmadığı şehirde, 5084’ün süresini uzatmamak yanlış olur. Hükümet ya bu yasanın süresini uzatacak, ya da aynı ayrıcalıklara haiz bir başka yasa çıkartacak, başka yolu yok. Aksi takdirde bu yüzden sigortasız ve işsiz kalacak olan binlerce insana hem Yeşil Kart, hem de işsizlik maaşı vermek durumunda kalacak.” dedi. 
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yol-İş'ten düşündürücü iddia
GHA/Yol-İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Kıyas Daşkaya, 2005 yılında kapatılarak ...
Harb-İş’ten Yol-İş’e destek
GHA/Türk Harb-İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Akyüz, Yol-İş Sendikası’na ...
“Memuru zor bir süreç bekliyor”
İHA/Türkiye Kamu-Sen Erzurum İl Temsilcisi Müfit Bayraktar, uzun yıllardan ...
 
Pasinler’de tarihi adım
MURAT ÇANKAYA (İHA) – Erzurum’un Pasinler ilçesinde patates üreticileri ...
Bayındırlık'ın yükünü azalttılar
CİHAN- Kamu kurumlarının kendi işlerini kendilerinin yapmasının Bayındırlık ...
ERGİAD’tan ticari eğitim
CİHAN- Erzurum Genç İşadamları Derneği (ERGİAD) tarafından işletmelerde ...
 
1 milyonluk vergi şoku
(CİHAN)- Erzurum'da özel bir şirkette asgari ücretle çalışırken, üzerine ...
Erzurum Projesi, tamamlanmayı bekliyor
CİHAN/İl Genel Meclisi Üyesi Sanayi ve Ticaret Komisyonu Başkan Yardımcısı ...
Kimsenin umurunda değil!
İHA/Kars ve Sivas’ta geliştirilen tepkilere rağmen, Erzurum’da ilin ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
İnancın Başarısı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir yumrukta çürüyen vicdan
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Dadaş Tahsin Bayramoğlu’nun ardından
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Türk Milleti: Medeniyetin Evrensel Mimarları
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’un Dirilişi yahut 107 Yılın Çığlığı
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva