Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi yeni öğretim dönemi öncesi hazırlıklarını tamamladı. Teknik alt yapısını güçlendiren fakülte yönetimi akademik personel sayısını artırarak öğrencilerine çok daha farklı ve nitelikli bir eğitim sunmaya hazırlanıyor.
FİZİKİ KAPASİTE ARTIRILDI
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Önder Barlı, eğitim öğretim kapsamında fakültenin Gazetecilik, Radyo TV Sinema ve Halkla İlişkiler ve Tanıtımı Bölümü olmak üzere 3 bölümden oluştuğunu belirterek, “2008-2009 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle Gazetecilik ve Radyo Televizyon Sinema Bölümleri gündüz öğretimleriyle sınırlıydı. Çalışmalarımız neticesinde 2009-2010 Eğitim-Öğretim yılında Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümünün hem I. Hem de II. öğretimine öğrenci alındı. Ayrıca diğer bölümlerin II. öğretimi de açılarak öğrenci alımı yapıldı” dedi.
İLETİŞİM MEZUNLARINA DESTEK
Yüksek Lisans Eğitimlerinin Gazetecilik ve Radyo–Televizyon Sinema Anabilim Dallarıyla sınırlı olduğunu, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü içinde 2009-2010 Eğitim-Öğretim yılı itibarıyla Yüksek Lisans programı açıldığını kaydeden Prof. Dr. Barlı, “Bilindiği üzere İletişim Fakültesi öğrencileri İletişim Sektörünün çeşitli alan ve aşamalarında istihdam imkanına sahip olmalarının yanı sıra, İletişim Meslek Liseleri ve İlköğretim programlarında yer alan Medya Okur Yazarlığı derslerini okutmak üzere Öğretmenlik yapma hakkına da sahiptirler. Ancak Öğretmenlik hakkı kazanabilmek için gerekli olan formasyon programımız açık olmadığından mezunlarımız bu haktan istifade etmekten mahrumdular. 2009-2010 Eğitim-Öğretim yılında açmış olduğumuz Tessiz Yüksek Lisans programlarıyla söz konusu mağduriyette giderilmiş oldu” diye konuştu.
DERS PROGRAMLARI YENİDEN DÜZENLENDİ
Ders programlarının alandaki gelişmelere ve uluslararası programlara uygun olarak yeniden düzenlendiğini dile getiren prof. Dr. Barlı daha sonra şunları söyledi;
“ Staj komisyonları kuruldu ve stajlar yeni bir formatta yapılmak üzere yeniden yapılandırıldı. Erasmus, Bologna ve Farabi programlarıyla ilgili koordinatörler atandı. Ve bu programlarla ilgili çalışmalar devam etmektedir. Akademik düzeyde Eğitim-Öğretimimizin tamamlanması açısından gerekli olan ‘Doktora’ Programlarının açılması için hazırlıkları yapılarak gerekli başvurular yapıldı. Önümüzdeki yıl bu konuda yeniden başvurularımız olacak. Fakülte Kütüphanemizde LC (Libary of Congress) sınıflandırma sistemine ve Bilgisayar Tabanlı Otomasyon sistemine geçilerek bütün kitap ve dokümantasyon kayıt altına alınarak demirbaş kaydedildi. Değişik Üniversitelerde Lisansüstü Eğitimlerini sürdüren Araştırma Görevlileri ile temas kuruldu ve toplantılar yapıldı. Danışman, Bölüm Başkanı ve Dekanları ile görüşülerek planlama yapıldı. Fakülteye yeni Akademik, İdari ve Teknik Kadrolar kazandırıldı.”
FİZİKSEL ALTYAPI YENİLENDİ
Prof. Dr. Barlı, fiziksel altyapı kapsamında da bir dizi yeniliğe imza attıklarını ifade ederek, “Televizyon Ünitesine klima, hard diskler, kameralar ve kayıt sistemleri gibi yeni donanımlar kazandırıldı Bilgisayar Laboratuarındaki Bilgisayarların Kapasiteleri artırıldı. Fakülte Yönetim Telefon Sistemi yenilendi. Sınıflar; projeksiyon-internet ve bilgisayar sistemleri ilave edilerek daha modern hale getirildi. Öğrenci Kulüpleri, Uzman Odası, Misafir Bekleme Odası ve Reji Üniteleri için fiziki mekanlar oluşturuldu. Sınıflardan bazıları fiziksel olarak geliştirilerek, bazıları da yeni sıralar ilave edilerek kapasiteleri artırıldı” şeklinde konuştu.
SOSYAL VE KÜLTÜREL FAALİYETLERE AĞRILIK VERİLDİ
Fakülte olarak sosyal ve kültürel faaliyetlere de yoğunluk kazandırdıklarını anlatan Prof. Dr. Önder Barlı “1 Mart 2009 itibari ile Televizyon Yayınımız başlatıldı ve büyük çoğunluğu kendi yayınlarımız olan Program İçeriği ile yayına devam etmektedir. Fakülte Gazetemiz yeni biçim ve içerikle okuyucusuna kavuşturuldu. Radyomuz yeni formatı ve Zengin Bir İçerikle yayınını sürdürmektedir. 2010 yılı için Ulusal İletişim Kongresi çalışmaları başlatıldı ve takvim belirlendi. Böylece Fakültemiz ilk ulusal Kongresini gerçekleştirmiş olacak. Bilimsel Dergimizin çıkarılması için gerekli çalışmalar başlatıldı.Geleneksel Kar Film Festivalimiz ilk defa Ödüllü olarak gerçekleştirildi ve Uluslar Arası Katılım için yapılandırılmaya gidildi.Öğrenciler için sosyal faaliyet ve dinlenme salonları oluşturuldu.
FAKÜLTE BÜNYESİNDEKİ KULÜPLER
Bu bağlamda İletişim, Çevre ve Fotoğrafçılık Kulüpleri kuruldu ve aktif hale getirildi. Belgesel yapımı için çeşitli çalışma grupları oluşturuldu ve ders programına belgesel dersleri konuldu. Bilimsel Çalışma Projeleri yapmak üzere çeşitli gruplar oluşturuldu. Bu bağlamda TR-A1 bölgesinin Turizm Potansiyelini harekete geçirme ve rekabet edebilir hale getirme projesi birinci elemelerden geçirilerek fakülteye proje hazırlanma potansiyeli kazandırılmıştır. Fakülteler Yarışıyor adlı kültürel program düzenlendi. Türkcell ve Finans Bank Çağrı Merkezleri ile kurumsal işbirliğine gidildi. İletişim Koruluğu oluşturuldu ve Ağaç Dikimi Geleneksel hale getirildi.Bu bağlamda Öğretim üyesi, Öğrenci ve Bütün Çalışanlarımızın katıldığı Pilav günü organize edildi. Sektörle işbirliği kapsamında çeşitli medya kuruluşları ile görüşüldü ve işbirliği sağlandı.” dedi.