Atatürk Üniversitesi Kalkınma Vakfı Senedi'nde bir dizi değişikliğe gidildi. Senedin tescil edilmesi durumunda üniversite vakfı, eğitim, ziraat, teknoloji ve sosyal alanlarda ticari faaliyetlerde bulunabilecek.
Atatürk Üniversitesi Kalkınma Vakfı Olağan Genel Kurul Toplantısı bugün Kültür Merkezi Mavi Salon'da yapıldı. Kurul için oluşturulan divan başkanlığına AÜ Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, kâtip üyeliğine ise Prof. Dr. Nurinnisa Esenboğa ile Doç Dr. Âdem Dursun seçildi.
YENİ DÜZENLEME
1985 yılında tescili yapılan vakıf senedinin 2008 yılında çıkarılan Vakıflar Kanunu'na uyumlu olmadığı müfettişler tarafından tespit edildiğini belirten Rektör Koçak, vakıf senedinde bazı değişikliğe gittiklerini söyledi.
KORKMAZ’DAN AÇIKLAMA
Konuyla ilgili bilgi veren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz, vakıflar kanunu ile Atatürk Üniversitesi Kalkınma Vakfı senedi arasındaki aykırı hükümleri tespit ettiklerini dile getirdi. Senedi yasaya uygun hale getirmeye çalıştıklarını kaydeden Korkmaz, üniversite vakfının eğitim ve ticari alanlarda faaliyet gösterebilmesi için bu değişikliğe ihtiyaç olduğunu vurguladı. Korkmaz, "Hukuk fakültesinde hocalarımızın çalışması ile vakıf senedini 5 yıllık kalkınma planına uygun şekilde hazırladık. Tescil edilmesi durumunda ticari, zirai, eğitim, teknoloji ve sosyal alanlarda şirket kurabilecek" dedi. Sened görüşüldükten sonra işlevsel hale gelebilmesi için Asliye Hukuk Mahkemesi ve Yargıtay'da tescil edilmesi gerekiyor.
Üniversiteye ait Yakutiye A.Ş. için vakıf yönetim kuruluna yetkinin de istendiği genel kurula vakıf üyeleri ve öğretim üyeleri katıldı.