ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Trafik magandalarına 41.3 bin TL ceza
Trafik magandalarına 41.3 bin TL ceza
Erzurum Tarım Konseyi toplandı
Erzurum Tarım Konseyi toplandı
Karskapı’da trafik kazası; 4 yaralı
Karskapı’da trafik kazası; 4 yaralı
İl Müftülüğü 2024 verileri açıklandı
İl Müftülüğü 2024 verileri açıklandı
Tortum’da yaşlı kadın evinde ölü bulundu
Tortum’da yaşlı kadın evinde ölü bulundu
HABERLER>EĞİTİM
6 Ekim 2009 Salı - 02:08

A.Ü. Portekiz’de tanıtıldı

Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Faris Karahan, Portekiz’de, görevli gittiği üniversitede Erzurum ve Atatürk Üniversitesi’ni tanıtan bir dizi sunum yaptı ve fotoğraf sergisi açtı.

A.Ü. Portekiz’de tanıtıldı

 Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Faris Karahan, Portekiz’de, görevli gittiği üniversitede Erzurum ve Atatürk Üniversitesi’ni tanıtan bir dizi sunum yaptı ve fotoğraf sergisi açtı.
A.Ü.’DEN BİLDİRİ
Portekiz’de, “Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro, DEPARTMENT OF FOREST & LANDSCAPE”de, 19-30 Eylül tarihlerinde gerçekleştirdiği program kapsamında Prof. Dr. Frederico Meireles ile birlikte, sonbahar döneminin ilk peyzaj tasarım projesi dersini verdi. Ders kapsamında Vila Real’de revizyonu yapılacak bir kent parkının sörvey çalışması Portekizli ve ERASMUS kapsamında orada bulunan öğrencilere yaptırıldı.
TORTUM ŞELALESİ TANITILDI
Program kapsamında, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Komisyonu destekli “Gökyüzüne En Yakın Bitkiler: Alpin Çiçekler” ve yine Avrupa Komisyonu destekli ve Atatürk Üniversitesi’nin koordinasyonu ile Tortum Ziraat Odası’nca yürütülen “Tortum Şelalesi ve Erzurum-Tortum Şelalesi Karayolu Koridorunun Tanıtımı” projeleri hakkında birer sunum gerçekleştirildi. Bu iki sunumla ekoturizm perspektifiyle bölgemiz, Erzurum’u çevreleyen Palandöken, Dumlu ve Kargapazarı dağlarının bitki varlığına ait Alpin Çiçekleri ve manzaralar, Çoruh Havzası, Tortum Şelalesi ve yol koridoru, fotoğraflar eşliğinde tanıtıldı.
ERASMUS PROJESİ
Programa katılan öğrenciler arasında daha önce Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nde 2008-2009 Bahar yarılında ERASMUS kapsamında eğitim alan Bruno ve Pedro isimli öğrenciler Türkiye ve Erzurum hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Doç. Dr. Faris Karahan, sunuma katılan öğrencilere, “Gökyüzüne En Yakın Bitkiler: Alpin Çiçekler” kitabı ve kartpostalları hediye etti.
2011 TANITIMI
Programın üçüncü aşamada ise, katılımcılara, Atatürk Üniversitesi’nin hazırladığı 2011 Üniversite Kış Olimpiyatları tanıtım videosu gösterildi.
Doç. Dr. Faris Karahan, programın son aşamasında, üniversitede, 101 Alpin Çiçek ve manzaradan oluşan “Gökyüzüne En Yakın Bitkiler: Alpin Çiçekler” başlıklı fotoğraf sergisini açtı. Sergi için Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aldulkadir Çiltaş Türkçe, İngilizce ve Portekizce dillerinde birer poster tasarladı. Fotoğraf Sergisi ve sunumlara bölümün akademik personeli, bölümün Türk, Litvanyalı ve Polonyalı Erasmus öğrencileri ile Villa Real’de bulunan diğer bölümlerde öğrenimlerine devam eden Türk öğrenciler katıldı.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kalkınma Vakfı Senedi değiştirildi
CİHAN/Atatürk Üniversitesi Kalkınma Vakfı Senedi'nde bir dizi değişikliğe ...
TSD’den kurs başarısı
GHA/Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şubesi tarafından açılan ‘Grafik ...
Koçak 2010 hedeflerini açıkladı
CİHAN/A.Ü Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, üniversite olarak her öğretim ...
 
Eğitim Zirvesi
İHA/Eğitim Bir-Sen'in 15. Başkanlar Kurulu Toplantısı, Erzurum'da gerçekleştirildi. ...
“Okul öncesi eğitim yatırımı”
Erzurum’un Palandöken ilçesinde ikinci anaokulu açıldı.
Erzurum'da eğitim FİNAL'i
Final Eğitim Kurumları'nın İstişare toplantısı bu yıl Erzurum'da yapılacak.
 
Nüfus Müdürlüğünde ders işlediler
Özel Aziziye 4.sınıf öğrencileri Palandöken İlçe Nüfus Müdürlüğünü ziyaret ettiler.
Koşapınar’ı kütüphaneye kavuşturdular
GHA/Tapu Kadastro 8. Bölge Müdürlüğü ile Eğitim Gönüllüleri Topluluğu ...
Eğitime destek
Türkiye Noterler Birliği, Erzurum'un Horasan ilçesi Güzelyayla köyünde ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Zamanın Fazlası
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Firavun’un Aynasında Kendini Görmek
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Gençlere yol haritası
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Olmak yahut “Kal” kalmak
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Aileyi Bitiriyorlar, Milleti Yok Ediyorlar
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Erzurum, Vefa ve Kemanî Haydar Telhüner.. -1
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva