60 ÖĞRENCİYE YARDIM
Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Eğitim Gönülleri Topluluğu Kurucu Üyesi olan Yrd. Doç. Dr Halit Dursunoğlu, Aşkale ilçesine bağlı Koşapınar Köyü İlköğretim Okulu’na, 24 kitap dolabından oluşan bir kütüphane kurduklarını ve burada öğrenim gören öğrencilere de, çeşitli yardımda bulunduklarını söyledi. Dursunoğlu, “Erzurum Tapu Kadastro 8. Bölge Müdürlüğü ile ortaklaşa Aşkale ilçemize bağlı Koşapınar Köyü İlköğretim Okulu’na 24 adet kitap dolabı hediye ettik. Aynı zamanda bu köydeki 60 öğrencimizden maddi durumu iyi olmayanlara ise, kılık kıyafet ve kırtasiye malzemesi yardımında bulunduk.” dedi. Kitap dolaplarının ve diğer yardım malzemelerinin, okulların açıldığı yeni eğitim öğretim sezonuna denk getirildiğini kaydeden Dursunoğlu, söz konusu çalışmalara önemli katkı sunan Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü’ne teşekkür etti.
SIRADA TORTUM VAR
Eğitim Gönüllüleri Topluluğu Genel Koordinatörü Basri Koçuş ise, eğitimin kalite kazanması ve öğrencilerin ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik olarak yürüttükleri çalışmaların son sürat devam edeceğini açıkladı. Geçtiğimiz yıl da Erzurum’un çeşitli ilçelerine bağlı köylere eğitim öğretim yardımlarında bulunduklarını anımsatan Koçuş, bu yardımların sadece kılık kıyafet ve kırtasiye malzemesiyle sınırlı olmadığına işaret ederek, birkaç köyde de kütüphane kurduklarını dile getirdi.
KÖYLERE KIRTASİYE YARDIMI
Önümüzdeki günlerde Erzurum’un Tortum ilçesi istikametinde bir çalışma yapacaklarını anlatan Koçuş, “Belirleyeceğimiz bazı köylerde öğrenim gören kardeşlerimize giyim ve kırtasiye malzemesi dağıtacağız. Aynı zamanda bu köyler için de birer kütüphane kuracağız. Çalışmalarımız bu doğrultuda devam ediyor. Bu girişimlerde bulunurken bize katkı sunan Tapu Kadastro Müdürlüğü başta olmak üzere diğer tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.