ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
TRENDYOL 1. Ligde transferler gündemi
TRENDYOL 1. Ligde transferler gündemi
Çocuklarını toprağa gömerek kurtardılar
Çocuklarını toprağa gömerek kurtardılar
Gençlere seyahatsever çağrısı
Gençlere seyahatsever çağrısı
DHMİ Haziran ayı Erzurum verileri açıklandı
DHMİ Haziran ayı Erzurum verileri açıklandı
Erzurum kaza sayısında bölgede ilk sırada
Erzurum kaza sayısında bölgede ilk sırada
HABERLER>GUNCEL
10 Şubat 2012 Cuma - 21:10

Tüzemen'den çarpıcı yorum..!

Erzurum Kayak Kulübü Başkanı Nuri Tüzemen, Erzurum'da antrenman sırasında düşerek hayatını kaybeden Aslı Nemutlu'nun ardından yapılan incelemeler hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Tüzemen den çarpıcı yorum..!

İHA/ERZURUM-Erzurum Kayak Kulübü Başkanı Nuri Tüzemen, Erzurum'da antrenman sırasında düşerek hayatını kaybeden Aslı Nemutlu'nun ardından yapılan incelemeler hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.
OLAYIN FEDERASYONLA İLGİSİ YOK
Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen Alp Disiplini Etap Yarışları devam ediyor. Erzurum'dan gelerek sporcularını destekleyen Erzurum Kayak Kulübü Başkanı Nuri Tüzemen, yarışmalarda alınan tedbirler ve güvenlik önlemlerinin ardından Erzurum'da yaşanan kaza ile ilgili olarak çarpıcı açıklamalarda bulundu. Erzurum'da antrenman yaparken geçirdiği talihsiz bir kaza sonucu hayatını kaybeden genç kayakçı ve milli sporcu Aslı Nemutlu ile ilgili bir çok spekülasyon yapıldığını ancak bu söylenenlerin bir çoğunun gerçeği yansıtmadığını dile getiren Erzurum Kayak Kulübü Başkanı Nuri Tüzemen, yapmış olduğu açıklamalarda bu üzücü olayın federasyonla hiçbir alakasının bulunmadığını ifade etti.
PİSTLERİN GÜVENLİĞİ TAM
Nuri Tüzemen, daha önce pistte tüm güvenlik önlemlerinin alındığını belirterek, "İlk gün birinci etap yarışlarının slalom ayağı yapıldı. Hava muhalefeti ne kadar kötü olsa da ilk günü başarı ile tamamladık. İkinci gün ise 2. etabın slalom ayağı yapılıyor. Hava şartları ve diğer faktörler son derece iyi. Pistlerde her türlü güvenlik önlemleri alınmış durumda ve şuana kadar da herhangi bir aksilik olmadı, umarız kazasız belasız yarışları tamamlarız" dedi.
HER KAFADAN BİR SES ÇIKTI
Kulüp Başkanı Nuri Tüzemen, böyle bir olayın yaşanmasını asla istemeyeceklerini ifade etti. Tüzemen, "Erzurum'da meydana gelen olay son derece üzücü ve yaşanmasını asla istemediğimiz bir olaydı. Hayatını kaybeden genç kızımıza Allah'tan bir kez daha rahmet, kederli ailesine ve kayak camiasına baş sağlığı ve sabır diliyorum. Bu olay ile ilgili her kafadan bir ses çıktı ve bilirkişi raporu medyaya sızdırıldı. O pistte herhangi bir güvensizlik ve standartların altında bir durum kesinlikle söz konusu değil. Tedbirsizlik olarak açıklanamayacak bir durumdur. Bilirkişi raporunda kar perdelerinin üstüne sünger çekilmesi gerektiği tedbirsizlik olduğu vurgulanmış, ancak dünyanın hiçbir yerinde bu olay yok. Biz uluslararası yarışlara da gittik, gördük kesinlikle dünyanın hiçbir yerinde böyle bir olay yok. Bu olaydan sonra diğer sporcularda çok etkilendi, onlarda tabi ki çok üzüldü ve korktular. Bilirkişi raporu çok ağır şekilde Erzurum'u kötülemiş, bu bizi çok üzdü. Benim sporcularımda aynı yerde antrenmanlarını yapıyorlardı. Eğer güvensiz bir pist olsa ben kendi sporcularımı oraya zaten çıkarmam. Biz antrenman yaparken yana kapı dikiyorlar, tabi bu ne denli doğru-yanlış. Ama şu var ki bilirkişinin böyle bir rapor yazması bizleri çok üzdü. Dünyanın hiçbir yerinde kar perdelerinin üstüne minder çekilmez. Minder çekildiği zaman zaten rüzgar uçurur götürür, aralarının açık olma mecburiyeti var ki, rüzgarı kırsın pisti sürüklemesin bunun amacı budur. Diğer taraftan güvenlik ağı konusunda, bizde hiçbir antrenmanda güvenlik ağı çekmiyoruz. Yapılan idmanlar tamamen kulüp ve antrenörlerin inisiyatifindedir. Eğer antrenör isterse sporcusunu o piste çıkarmaz. Federasyon kulüplerin idman yaptığı yeri zamanı belirleyemez. Hiç bir kulüp federasyona bana pist tahsis edin diyemez. Ben antrenörüme sorarım bugün nerde idman yapacaksınız derim, o nerde diyorsa orada yapılır. Ben karışamam onun işine, bu sadece kayak için değil futbolda, basketbolda diğer bütün spor dallarında geçerlidir. O acı olayın yaşandığı gün 3 ayrı kulüp antrenman yapıyordu. Bunlardan biride bizim kulübümüz. Kadersiz bir kaza olduğunu düşünüyorum ancak güvensiz bir pist sözünü kesinlikle kabul etmiyorum. Orada o çocuğumuza ilk müdahaleyi yapan benim kulüp antrenörümdü. Orası jandarma bölgesi ve sağlık önlemleri de jandarmanın elinde. Benim söylemeye çalıştığım şey tam olarak şu ki, her kafadan çok ses oldu hem de çok çok fazla ses oldu" diyerek gerek bilirkişi raporunu gerekse de sporcunun kulübü ve antrenörünü ağır bir dille eleştirdi.

 
Milletvekilleri kaza geçirdi
 
Allah şifa versin..
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yoncalik 10 Şubat 2012 Cuma 21:32

bi erzurumlu olarak, sunu söyleyim kibeyayanatin mantik hatalariyla dolu, birbiriyle celisen anlamsiz beyanatlar...Hal böyleyken "bilir kisiye" degilde, ne dedigi belli olmayan.. caresizce bahane arayan bu kisiye inanasim hic gelmiyor..ve böyle kisilerin istifa etmedigini, hala görevlerine devam ettiklerini görmekse beni korkutuyor..ürkütüyor, endiselendiriyor...

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akdağ gündemi değerlendirdi
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadeye çağrılmasına ...
Oltu’da beyaz esaret
Oltu ilçesinde İki gündür aralıksız yağan kar ilçe merkezinde hayatı olumsuz yönde etkiliyor.
Teröristlerden şok itiraf
Bingöl'de dün 9 teröristin ölü ele geçirildiği operasyonda teslim olan ...
 
İmece usulü kar seferberliği
Erzurum’da etkili olan yoğun kar yağışı belediye ekiplerini alarma geçirirken ...
Şehit Çetin dualarla uğurlandı
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör saldırısı sonucu şehit olan Jandarma ...
EMİTT'e karla katıldık
Dünyanın en büyük 5. turizm fuarı olan ve yaklaşık 60 ülkenin katılımıyla, ...
 
Rize şehidimize ağlıyor
Hakkari'de terör örgütü PKK mensuplarıyla girilen çatışmada şehit olan ...
Tebriz’le ‘Kurtuluş’ kardeşliği
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, bir ilke daha imza atıyor. 93 yıldan bu ...
Şenkaya buz tuttu
Şenkaya İlçesi’nde iki gündür devam eden yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bayram, Gazze ve Kurban..
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Neden ‘Erzurum’a Selam Söyle’ Adını Verdi?
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’da öncelik ne olmalı?

Mevcut kadro korunmalı
Önce Hakan Kutlu ile sözleşme yenilenmeli
Tüm takım yenilenmeli
Yeni Stadyum inşaatı başlamalı
Büyükşehir Taraftara Erzincan’a ulaşım desteği vermeli
Erzurumspor’a mali destek kampanyası başlatılmalı
Erzurumspor’un mevcut kadrosuna özel pirim verilmeli


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva